úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní zarputilec. Tož tak...

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

ad Polička, (Děkan, 25.05.2009 16:02) celé vlákno | reagovat
Já bych neřekl, že poličské pivo je nasládlé, i když se podle staré receptury Františka Bittnera přidává cukr, spíše je výrazně sladové, plné a jeho výjimečnost spočívá právě ve vzácné vyrovnanosti sladu a chmele . ano, člověk má pocit, že přijde nasládlý konec, ale naopak, dostaví se jemná dlouho doznívající hořkost. Polička v každém případě patří k tomu (nej)lepšímu u nás.
Re: ad Polička, (tomino, 26.05.2009 09:10) celé vlákno | reagovat
ano ty jsi to vystihl naprosto přesně!!Tak co pivo vidím i já...výrazně sladové se skvěle vyváženou hořkostí,která se na konci krásně rozvine a je příjemně trvající...a nutí k dalšímu napití :)
To je to co mě na poličském pivu tak fascinuje.
Kurňa já chcu víc možností koupit tohle pivo v Brně!!! :)
Re: ad Polička, (Marek Kamlar, 26.05.2009 18:06) celé vlákno | reagovat
V točené podobě je pro mě Polička příjemně sladkým a tudíž dobrým pivem (východní Čechy se prostě nezapřou :-)), v lahvové podobě však mnohdy nepitelná sr... Zkuste s tím tedy něco udělat, Romane. Rád bych si k poličskému pivu zase našel cestu. Kdysi jsem si ji pravidelně kupovával v obou (víc jich snad nebylo) pražských prodejnách - na Korunovační ulici nedaleko Letenského náměstí i v té pivovarské vedle Hromu do Police, kterou provozoval známý pana Witze či někoho jiného z představenstva, teď už si to přesně nepamatuju - a neměl jsem výhrad, dnes se jí však spíše vyhýbám, a to mě vůbec netěší. :-(
Re: Re: ad Polička, (Chody - Pivní.info, 26.05.2009 19:41) celé vlákno | reagovat
Právě popíjím Záviše a musím říct, že tak příjemné pivo jsem dlouho neměl...
Re: Re: Re: ad Polička, (Chody - Pivní.info, 26.05.2009 19:43) celé vlákno | reagovat
Jo a zapomenul jsem uvést, že Poličské pivo 11 a 12 je k dostání v Pivní prodejně Pod Zelenou Horou ve Vrčeni - http://prodejna.pivni.info
Re: Re: ad Polička, (tomino, 27.05.2009 07:47) celé vlákno | reagovat
v lahvové podobě však mnohdy nepitelná sr...

s tím nemůžu souhlasit.
V pondělí sem dopíjel posledního Otakara z lahve...a co se týká chuti,tak naprosto totožná s tím jak su na poličský zvyklej od Hluché Zmije.
Re: Re: Re: ad Polička, (Marek Kamlar, 27.05.2009 15:31) celé vlákno | reagovat
Asi mám holt smůlu a vždy narazím na špatně skladované lahváče či co. Jinak si to vážně nedokážu vysvětlit. No nic, asi zase zajdu do nápojky Charvát v Dejvicích a po pár měsících to zase risknu. Pak dám vědět.
Vyhledávání