úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní zarputilec. Tož tak...

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Polička, (Roman Holoubek, 27.05.2009 09:29) celé vlákno | reagovat
Pár slov a odpovědí na zdejší dotazy.

Polička je obecně nasládlejší a jak zde píšete s jemným chmelovým dozněním. Toto je nejvíce patrné u dvanáctky Záviše.

Pivo v lahvi i v sudu je to samé, z těch samých tanků. Problém vidím jen v jedné věci. Naše pivo není stabilizováno jinak, než mikrofiltrací a dochází postupně od doby stáčení k chuťové evoluci. Tj. i když je dle etikety na lahvi pivo před datem expirace, díky skladování v teple a světle se mění a může docházet k oxidaci. V sudu pijete pivo maximálně 2 týdny po stáčení (vetšinu míst zavážíme 1x týdně). Na láhev v obchodě už takový přímý vliv na rychloobrátkovost nemáme.

Pro Brno a nejen Brno: Hluchá zmije má štěstí na majitele, který umí správně pivo ošetřit a je to na něm znát. Jinak pokud máte kdokoli chuť si dát naše pivo v láhvi, či v sudu a je pro vás Poličské pivo těžko dostupné, má rada je jednoduchá. Dejte mi tip a já se pokusím domluvit s majitele restaurace či obchodu na dodávkách. Předem děkuji a omlouvám se Honzovi za propagaci. Má adresa je: roman.holoubek@pivovar-policka.cz
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání