úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivo v kraji ekologického zločinu

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Mohl by laskavě pan autor, (mylik, 09.03.2015 19:21) celé vlákno | reagovat
sdělit, který že to rychlodráha míjí důl? Pokud vím,ani jediný.A hrad je obnoven v století devatenáctém, tedy v době obnovy Bouzova ,či Hluboké.Pane, jste tendenční hlupák, píšete-li takto o Mostu
Auu tahle neznalost prostředí...!, (Kabris, 17.08.2011 10:11) celé vlákno | reagovat
Tramvají vjet do Litvínova a přijet do Mostu je technicky nemožné. Tramvaje jezdí z Litvínova do Mostu a zpět. Nikoliv přes Litvínov do Mostu. Být Vámi milý pane, tak se do Hradu Hněvín a Mostu tolik nenavážím. Ano bydlel jsem v Mostě téměř 20 let a považuji se za patriota. Je to mladé (1959) město, které se neustále profiluje. Nazvat místo studeným, falešným a kontaminovaným, je ubohé a krátkozraké.
Diskuze, kritika, překrucování, (Václav Vožech, 06.04.2010 10:14) celé vlákno | reagovat
Trochu nechápu proč se pod tímto článkem článkem zvrtla diskuze na urážky.

Pan Provazník i já jsme se jen ptali na bližší význam velmi osobitých pojmů - popisků charakteristik piva.
Pane Jarošku, vážím si Vás pro Váš přehled, ale hned se durdit a to dokonce v případě, že jste nebyl kritizován, ale poprvé šlo pouze o dotaz a žádost o vysvětlení.

Pane Moro, to samé platí i pro Vaše poznámky. Zde se nejednalo o pravopis, ani o družení se ke skupinám.
Re diskuse, ...., (Moro, 06.04.2010 13:08) celé vlákno | reagovat
Pane Vožechu,
ve svém povzdechu jsem nemyslil konkrétně Vás a konkrétně nikoho - a můj povzdech byl všeobecný a nad tím, že se celkově diskuse přiostřují, odvracejí od daných témat, a že to dle mě není ku prospěchu ničemu.
Nic víc a nic méně. Jediná chyba, kterou jsem udělal byla, že jsem svůj příspěvek nenapsal samostatně jako Vy, ale nešťastně jej umístil jako reakci na příspěvek jiný.
Tímto se všem omlouvám.
dotaz, (Lukáš Provazník, 27.03.2010 22:35) celé vlákno | reagovat
Chtěl bych se zeptat, zda šlo u světlého ležáku o chuťovou vadu ("v chuti světlého piva je trochu „hadr“"), nebo o něco jiného "specifická směs kvasnicové a sladové příchuti". Ale ještě víc by mě zajímalo vysvětlení této věty: "chuť polotmavého je mramorově zakulacena s přírodním prvoplánovým dozníváním", hlavně ta mramorová zakulacenost (neměla být třeba bramborová?), ale samozřejmě též přírodně prvoplánové doznívání, s důrazem na tu prvoplánovost. Díky za odpověď.
Re: dotaz, (Martin Jarošek, 29.03.2010 14:33) celé vlákno | reagovat
Mé degustační přívlastky lze těžko bez názorné společné konzumace uspokojivě vysvětlit. Člověk rozeznává kvalitativně pouze 5 jednotlivých chutí (včetně záhadné chuti umami), v kombinaci s čichem však vznikají miliony netušených možností. Pojmenování těchto chuťově - čichových vjemů je velice individuální a často funguje na podkladě složitých asociací. Jeden příklad z historie: Kdybyste si dali v roce 1991 žateckého Chmelaře, možná byste zjistili, které chuti říkám s oblibou "hlína"
Re: Re: dotaz, (Václav Vožech, 29.03.2010 17:44) celé vlákno | reagovat
Pane Jarošku, pod pojmem hlína (hliněnná chuť) si už umím něco představit, ale vaše velmi abstraktní výrazy v článku opravdu nedokáži pochopit. Možná je to moje vina, ale nesetkal jsem se dosud s těmito výrazy ani v odborné literatuře, ani v laické a jen ztěží si dokáži představit mramorovou plnost. Asi mám příliš malou představivost a tuším o to tady také asi šlo panu Provazníkovi. Vaše články čtu rád (knihy také), ale zkuste dát prosím za svými výrazy z článku rovnítko a vysvětlení pro nás ostatní - děkuji.

PS: A hned napadat někoho za konstruktivní kritiku a připomínat mu jméno člověka nedemokraticky smýšlejícího - to jste si mohl odpustit.
Re: Re: Re: dotaz, (Martin Jarošek, 01.04.2010 12:35) celé vlákno | reagovat
S mými výrazy se v odborné literatuře opravdu nesetkáte, v té laické jste se s nimi právě setkal. Pan Provazník, kterému jsem nikterak neublížil a který si hraje na strážce internetu a spasitele literatury mne svými žlučovitými výpady nemůže urazit. Těším se až se sám dokope k nějakému vlastnímu článku. To budu zase reagovat já.
Re: Re: Re: Re: dotaz, (Lukáš "Elf" Provazník, 02.04.2010 11:45) celé vlákno | reagovat
A je to opět tady, máme tu svobodu a žijeme v demokratickém systému... To samozřejmě ano a buďme za to rádi. To ovšem neznamená, že každý kdo něco plácne, zvlášť když je to takový nic neříkající canc, jaký jste tu publikoval, má automaticky pravdu.
Každopádně si nehraju na strážce internetu a už vůbec ne na spasitele literatury (to jste proboha vyčet kde?), mé výpady nejsou žlučovité, ale spíše ironické a sarkastické. Tohle podsouvání mi, že já jsem vlastně ten špatný, když si dovolím upozornit, že v článku něco nedává smysl, je trochu mimo. A i když jste mi neublížil a možná jste jinak fajn chlap, tak snad i přes to můžu kritizovat pokud se mi něco nelíbí. Stejně jako vy si můžete napsat cokoliv (otázku relevance napsaného nechme teď stranou), já můžu na cokoliv reagovat ať už kladně, nebo záporně.
Na závěr k tomu vyhrožování, že budete reagovat vy, tady jsou odkazy na mé dva články z loňského roku. Na něco nového byste také mohl ještě pár týdnů čekat. Již teď se těším na vaše reakce.

http://www.pivnidenik.cz/clanek/3917-Bavorsky-Weizenbier/index.htm

http://www.pivnidenik.cz/clanek/3986-Za-architekturou-a-pivy-do-Olomouce-a-Prerova/index.htm

P.S.: Řecnickou otázku o konstruktivní kritice nechávám stranou. Stejně tak už se nehodlám vyjadřovat k Stalinovi, protože zmínka o něm je zcela mimo.
Re: Re: dotaz, (Lukáš "Elf" Provazník, 30.03.2010 09:30) celé vlákno | reagovat
Pokud vaše degustační přívlastky lze těžko bez názorné společné konzumace uspokojivě vysvětlit, je na čase se zamyslet, zda je veřejně publikovat. Při nejmenším navrhuji vydat "tatarsko-normální všeobecně používané termíny senzorické analýzy" slovník.
Re: Re: Re: dotaz, (Martin Jarošek, 01.04.2010 12:55) celé vlákno | reagovat
Společnou konzumaci s vámi si skutečně představit nedovedu proto mé pojmy vám zůstanou navždy nevysvětleny. V připravovaném tatarsko-normálním slovníku bude nejvíce prostoru věnováno bifteku a omáčce, přesto v simultánně vydaném slovníku mongoloidně-českém se můžete dočíst, že ani velikost hlavy nemá vliv na intelekt a bystrost úsudku.
Re: Re: Re: Re: dotaz, (Moro, 01.04.2010 14:29) celé vlákno | reagovat
Hodně se bavím, když to tady čtu.
Hodně se bavím, když čtu články na PI.
Tady je mudrců! Tito mudrcové postupně přerůstají ve velmi útočnou sortu lidí, kteří tvrdě prosazují svoje názory a díky těmto lidem se pivní servery vyhraňují. Používají odborné výrazy, hltají po kusech slovníky, atd. atd. Ovšem kde je hranice rozumu,se nedá předem odhadnout.
Nic tímto příspěvkem nesleduji a oním mudrcem rozhodně nemyslím Vás pane Jarošku.
Re: Re: Re: Re: Re: dotaz, (Lukáš "Elf" Provazník, 02.04.2010 11:49) celé vlákno | reagovat
Používat odborné (a smysluplné) výrazy, číst slovníky (odbornou literaturu), jóó to je k ničemu, vždyť nám stačí selský rozum, že? Nakonec každý si může plácat cokoliv ho napadne.
Tímto příspěvkem reaguji na příspěvek uživatele "Moro".
Re: Re: Re: Re: Re: Re: dotaz, (Moro, 02.04.2010 13:32) celé vlákno | reagovat
Potrefená husa se vždycky ozve že?
Není špatně hltat vědomosti, špatně je útočit a dělat z pivních serverů (na jiných situaci nezmám)- tedy vlastně z jejich diskusí ostře konfrontační záležitost.
Já sem nechodím se družit k té či oné skupině propagující svoje názory či ego.
A tvářit se a prezentovat svoje názory ála Brouk Pytlík = všude jsem byl, všechno sem viděl a všem vám poradím, protože to vím líp, je přinejlepším úsměvné.
Já chci diskutovat o pivu, diskusí zvědět něco nového, atd. A ne tady řešit každý překlep, jako akademici v Ústavu pro jazyk český a číst samolibé nesmysly a argumenty na téma mramorová příchuť či cokoli podobného.
Chápeš Ty skvělý znalče teorie argumentace?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: dotaz, (Lukáš "Elf" Provazník, 03.04.2010 03:13) celé vlákno | reagovat
Jaká potrefená husa, vždyť bylo evidentní na koho narážíš.
Ostře konfrontační záležitosti ... hmm, jak kdy ... někdy se to holt zvrtne.
Nepropaguji své ego, ale své názory.
Obviňovat mě, že jsem Brouk Pytlík? Útočíš na mě a ne na mé argumenty, což je argumentační klička, navíc dost průhledná a trapná. A taky trochu přeháníš, dalo by se to klasifikovat jako "argument ad absurdum" (prosím, dohledej si, co to znamená, dřív než začneš vůbec uvažovat o reakci).
Chceš o pivu diskutovat a zvědět něco nového, ale pokud se zde ptám na význam části textu (tedy diskutuji), něco není v pořádku. A ano vím, trochu se to tu zvrtlo.
Kde se tu, prosím tě, řeší překlepy? Samolibé nesmylsy? Možná. Ale argumenty na téma mramorová zakulacenost tu žádné uvedeny nebyly, i když jsem se na ně ptal.
Abych se přiznal, moc věcí z toho co jsi nepsal mi není úplně jasné, ale bohužel chyba nebude na mě straně.

P.S.: Ještě že to hltání vědomostí mi prošlo.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: dotaz, (Martin Jarošek, 04.04.2010 09:02) celé vlákno | reagovat
Přiznám se, že původně jsem chtěl vyvolat úplně jinou diskusi(bublinkové pivo atd.), ale přiznám se, že ani toto není špatné. Toto fórum opouštím a jdu vstříc novým článkům, které budu psát i nadále ve stejném stylu s používáním vlastní terminologie.
Pane Jarošek,, (zdenek, 29.03.2010 08:15) celé vlákno | reagovat
i když si myslím,že jste ochutnal více druhů piv než kdokoliv "tady", tak to jste přehnal.Jedná se přeci o malý pivovar. Proto je nutno psát asi takto- SKVĚLÉ, VÝBORNÉ, LÉČIVÉ.Jestli Vám něco nesedlo, příště si to nechte radši pro sebe, nebo Vás ukamenujou.
Re: Pane Jarošek,, (Lukáš "Elf" Provazník, 29.03.2010 11:06) celé vlákno | reagovat
Zdenku co to melete? Tady přeci nejde o to, jaké pivo je hodnoceno, ale jakým způsobem, resp. jaký je použit popis při senzorické analýze. "Mramorová plnost" a "přírodní prvoplánové doznívání"? Pod tím si toho fakt nejde moc představit. Každopádně neplatí, že čím větší počet vypitých piv, tím větší přehled a schopnost je popisovat. To už je lepší napsat pivo mě chutnalo/nechutnalo, než plácat...
Re: Pane Jarošek,, (Martin Jarošek, 29.03.2010 14:56) celé vlákno | reagovat
Hořké, studené, světlé, případně tmavé. Už je to jasné? Někde jsem navíc četl, že zastáncem konstruktivní kritiky byl i gruzínský zlosyn J.V.Stalin.
Re: Re: Pane Jarošek,, (Lukáš "Elf" Provazník, 30.03.2010 09:18) celé vlákno | reagovat
A protože byl zastáncem konstruktivní kritiky J. V. Stalin, tak konstruktivní kritika je špatná, že? To má v sobě asi tolik logiky jako mramorová plnost...
12
Vyhledávání