Komentáře
článku: Minipivovary – zkáza českého pivovarnictví?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Re: Pohľad z druhej strany hranice,
(Lukáš "Elf" Provazník, 29.03.2010 13:46)
celé vlákno | reagovat
Takhle nějak by to mohlo vypadat: myslím tím zkloubením teoretického základu a nějaké alespoň základní praxe. Já mám ale trochu obavy, že buď jedno, nebo druhé, nebo rovnou oboje některým sládkům z našich minipivovarů chybí. Viz mnou zmiňované Ratíškovice, tamní sládek chce vařit piva plzeňského typu a snad se k tomu jenou propracuje, ale teď se jeho světlý ležák k Pilseneru ani nepřiblížil.
A co se týče toho, že člověk je zvyklý na nějakou chuť, ano, stává se to, někteří kvůli tomu odmítají jiné, než to "svoje" pivo. Já tento lokálpatriotismus nechápu, mám sice své určité preference, ale ke každému pivu se snažím přistoupit s co možná nejmenšími předsudky a zhodnotit ho co možná nejobjektivněji. A některé minipivovary a jejich výtvory jsou objektivně mimo a pak je na čase se zamyslet, kde se stala chyba.
P.S.: Nějak jsem nepochopil tuto vaši myšlenku: "sme konštatovali že síce úroveň piva stúpla ale kvalita ako taká a hlavne chuťový sortiment je na nerozoznanie".
A co se týče toho, že člověk je zvyklý na nějakou chuť, ano, stává se to, někteří kvůli tomu odmítají jiné, než to "svoje" pivo. Já tento lokálpatriotismus nechápu, mám sice své určité preference, ale ke každému pivu se snažím přistoupit s co možná nejmenšími předsudky a zhodnotit ho co možná nejobjektivněji. A některé minipivovary a jejich výtvory jsou objektivně mimo a pak je na čase se zamyslet, kde se stala chyba.
P.S.: Nějak jsem nepochopil tuto vaši myšlenku: "sme konštatovali že síce úroveň piva stúpla ale kvalita ako taká a hlavne chuťový sortiment je na nerozoznanie".
Pane Provazníku, tak nějak si to myslím i já. Koukám, že jsme na jedné vlně, ale i pan Kočka je tak trochu proti.
Domnívám se, že bez určité znalosti teorie (větší než nějaký kurz) to prostě nejde a to srdce a následná praxe k tomu také patří.
Domnívám se, že bez určité znalosti teorie (větší než nějaký kurz) to prostě nejde a to srdce a následná praxe k tomu také patří.
Pán Provazník dovolte my doplniť myšlienku.Myslel som tým komerčné pivá.Pivo ako také vydrží oveľa viac na sklade než sa pokazí.Ďalej masívna reklama.Hygiena čapovania.Výčapné zariadenie a podobne.Tým som myslel tú úroveň.No a kvalita alebo chuť dá sa povedať že je všetko na jedno kopyto.Corgoň ,Kelt, Smädný mních,slovenské Starobrno alebo aj tradičný Kozel vyrábaný na Slovensku a pod.Farby vôňa a chuť na nerozoznanie.Asi toľko k tomu na upresnenie.
Vyhledávání
P:S: Táto stránka nemá chybu prajem autorom veľa šťastia.