Komentáře
článku: Cože, SLÁDEK?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Josefe zdravím Tě. Tebe jako sládka jsem si vždy vážil.
Ano, jak říkáš je to vždy o umu sládka a o jeho znalostech. Um a chuť pracovat s pivem je jedna věc a i bez školy se může z nestudovaného člověka stát sládek. Ale škola a znalosti z ní mu výrazně pomůžou eliminovat chyby a poradit si s problémy, s různou kvalitou surovin, ...
PS: S panem Horehleděm jsem se setkal a získal jsem dojem, že v Janáčkovi mají štěstí na dobrého sládka.
Ano, jak říkáš je to vždy o umu sládka a o jeho znalostech. Um a chuť pracovat s pivem je jedna věc a i bez školy se může z nestudovaného člověka stát sládek. Ale škola a znalosti z ní mu výrazně pomůžou eliminovat chyby a poradit si s problémy, s různou kvalitou surovin, ...
PS: S panem Horehleděm jsem se setkal a získal jsem dojem, že v Janáčkovi mají štěstí na dobrého sládka.
Vážený pane sládku, k tématu to nemá bohužel nic společného, ale po těch letech mi to nedá,abych se na něco neoptal. V době, kterou jste zmínil jste sládkoval v Jarošově. V tomto čase jsem strávil nějaký čas u přehrady Bystřička. To byl rajon jarošovského pivovaru. Již tehdy jsem upředňostňoval místní piva. Takže jsem konzumoval Jarošov. Bohužel jsem s tím musel přestat, neboť to bylo jedno z mála piv v republice, po kterém mě vždy spolehlivě začala pálit žáha. /Druhé byl opavský Zlatovar/. Jaká byla má úleva, když jsem na pláži našel hospodu, kde tehdá točili 12 Ostrožkého čerta, jak to tam tehdy nazývali. Tímto samozřejmě nechci nikterak snižovat Vaše sládkování. Jen mi nikdo od té doby nebyl schopen vysvětlit, proč mě ničilo právě toto pivo. Kdyby jste pro toto měl nějaké vysvětlení, velmi bych Vám poděkoval. Dej bůh štěstí.
Dobrý den pane Dvořák,jak tak pátrám v paměti nemůžu si vzpomenout že by pivovar Jarošov měl odbytový rajon v lokalitě Bystřička.Náš rajon, tehdy přísně řízený rajonizací končil v podstatě v Otrokovicích, vše dále na sever zásobovaly pivem Severomoravské pivovary.Ale k Vaší poznámce - pálení žáhy po jarošovském pivu, tento stav byl mohl být ovlivněn buď sugescí nebo individuální reakcí organizmu na chemické složení jarošovského piva.V té době pivovar vyráběl cca 340 000 hl piva ročně a podobné zkušenosti a pocity v té době v podstatě žádná skupina konzumentů neuváděla.Ale je pravda že jsem se v životě párkrát setkal s názorem že to či ono pivo prostě někomu nesedí i když jinak splňuje všechny kvalitativní ukazatele, a proto je zatím dobře že je pestrá nabídka piv a každý má možnost vybrat si svoje pivo,
Dej Bůh štěstí
Josef Brauner
Dej Bůh štěstí
Josef Brauner
Dobrý den, po přečtení Vaší poznámky jsem prozkoumal mapu a sypu si popel na hlavu. Přehrada se nejmenovala Bystřička /nevím, kde jsem to vzal/, ale Lučina a to je kousek od Radějova, Strážnice. Pivo mé tam oblíbené se jmenovalo Ostrožský čert /to byl jen překlep/. Ač jsem se s Jarošovem nedobře popasoval, co bych dnes za to dal, ho znovu ochutnat. S pozdravem M.Dvořák
Vyhledávání
Kdo to nedokáže nebo nechce dokázat tak by se měl věnovat něčemu jinému / narážka na kolísající kvalitu piva v minipivovarech / vždyť nejlepší ocenění pro sládka je pivo které chutná.