Měl jsem tu možnost dělat sládka od roku 1972 v pivovaru Uherský Brod,/ bylo mi 26 let a myslím že v té době jsem byl nejmladší sládek v republice/ později jsem sládkoval v pivovaru Jarošov/ 1975- 1990 / Často jsem byl dotazován co dělá sládek, odpověď zněla - dělá soubor činností které nemusí být vždy vidět ale když je neudělá tak to v pivovaru chybí.S věkem přibývala praxe, učili jsme se od starších kolegů/ rád zejména vzpomínám na sládky Ludvík Šťastný pivo Pardubice, Jan Barák pivo Jihlava, Olda Vlach pivo Strakonice, Vlastimil Sládek pivo Břeclav/, ale v prvé řadě nás musela práce zajímat, chtěli jsme dokázat i v složitých podmínkách dělat dobré pivo./ V dnešní době se většina pivovarů výrazně zmodernizovala ale charakter piva, kvalitu a pitelnost bude mít v rukách vždy sládek.
Kdo to nedokáže nebo nechce dokázat tak by se měl věnovat něčemu jinému / narážka na kolísající kvalitu piva v minipivovarech / vždyť nejlepší ocenění pro sládka je pivo které chutná.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Kdo to nedokáže nebo nechce dokázat tak by se měl věnovat něčemu jinému / narážka na kolísající kvalitu piva v minipivovarech / vždyť nejlepší ocenění pro sládka je pivo které chutná.