Komentáře
článku: Kostelecké hrncovar
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Ahoj, zkoušel jste někdo použít pří výrobě nádob na vaření, kvašení nebo ležení i jinou nerez než potravinářskou? Zkusil jsem si vyrobit vlastní soudek z nepotravinářské nerezy a pivo mělo kovovou chuť. Jestli jsem ji špatně ošetřil před 1. použitím nebo to tak bude stále?
Osobně si myslím, že nerez nebyla řádně vyčištěná před použitím. Zkus zbytek nepoužité nerezi, co Ti zbyl umýt třeba kartáčkem a teplou vodou se saponátem a uvidíš, kolik sajrajtu z toho poteče.
Pokud vím, tak při výrobě KEGů se musí před expedicí nechat sud namořit v kyselině dusičné, aby se z toho dostaly veškeré konzervanty, oleje a jiné nečistoty.
Zdravím všechny co vaří doma pivo a taky jim tach chutná jak mě. Hledám někoho kdo by mi poradil do začátku s vařením piva a se složením domácího pivovárku. Je to tady vše dobře popsané, ale jak se píše níže tak je potřeba to vidět na vlstní oči. Proto hledám někoho kdo vaří pivo doma na jížní moravě. Já jsem ze Znojma. Přeji všem hodně úspěchů.
Jestli se ti chce zajet ke mne do Zdaru nad Sázavou tak se stav.
Totéž platí i u mě.
Pokud si na jaro/léto naplánuješ výlet naši stranu (Kroměříž/Přerov) zkoordinujeme to s další mojí várkou.
merka.petr(zav)email.cz
Pokud si na jaro/léto naplánuješ výlet naši stranu (Kroměříž/Přerov) zkoordinujeme to s další mojí várkou.
merka.petr(zav)email.cz
Děkuji za nabídky. Jak bude chvilka tak bych se nějak ozval. Bohužel se všechno nějak komplikuje. Začátkem září čekáme přírustek do rodny (první), takže asi budu mít jiné starosti.
jeste mail jan(zav)zimmermann.cz
Pivní slavnosti Karlovarského kraje 10.04.2010 – 18.04.2010
Letos chceme v restauraci SVĚT PIVA uspořádat čtrnáct pivních slavností ze všech čtrnácti krajů naší republiky. Jako první jsme pro Vás vybrali Karlovarský kraj, který bude zastoupen Zámeckým pivovarem Chyše, domácím pivovárkem Velký Rybník, Měšťanským pivovarem Sokolov, pivovarem Velichov Forman a v neposlední řadě nesmí chybět rodinný pivovar Svatý Florian.
Přijďte ochutnat k pivním chuťovkám kompletní sortiment piv výše uvedených pivovarů. Těšíme se, že nás poctíte svou návštěvou a uděláme vše pro to, abyste nám v našem přesvědčení, že nabízíme jen to nejlepší, mohli dát za pravdu! On-line na čepu na www.svetpiva.com.
Letos chceme v restauraci SVĚT PIVA uspořádat čtrnáct pivních slavností ze všech čtrnácti krajů naší republiky. Jako první jsme pro Vás vybrali Karlovarský kraj, který bude zastoupen Zámeckým pivovarem Chyše, domácím pivovárkem Velký Rybník, Měšťanským pivovarem Sokolov, pivovarem Velichov Forman a v neposlední řadě nesmí chybět rodinný pivovar Svatý Florian.
Přijďte ochutnat k pivním chuťovkám kompletní sortiment piv výše uvedených pivovarů. Těšíme se, že nás poctíte svou návštěvou a uděláme vše pro to, abyste nám v našem přesvědčení, že nabízíme jen to nejlepší, mohli dát za pravdu! On-line na čepu na www.svetpiva.com.
Nazdar homebrewáři! Chtěl bych taky vyskoušet uvařit vlastní pivo. Tisíc návodů, ale nevydá za jedinou návštěvu u správného homebrewařiče. Do Kostelce to mám ale z MB. trošku z ruky. Není tady někdo z okolí MB kdo by úplného začátečníka trochu poučil, a nechal nahlédnout do tajů své kuchyně? Předem dík Mirek.
Můžu dát radu z Liberce. Já osobně zrovna trochu předělávám prostory a tak bude možnost cca za měsíc. Nebo se dohodnout na prohlídce a strávení jednoho pracovního dne u Krkošky v minipivovaru. Vaří hektolitrovou várku a moc se to od domácího vaření neliší. Spojení na mě hroch.liberec@volny.cz čau Hroch
Nevadí, pokud ale někdy zabloudíš na Moravu, klidně se ozvi
obdivuji vaše zkušenosti. já mám teprve 4 várky. vše celkem v pohodě akorát ve finále otevřu láhev a ta není natlakovaná, tak pivko při nalití do sklenky nenapění ( zato je to síla). hlavní kvašení svrchně bývá max 5 dní. tak nevím v čem to vězí, jestli někdo poradí. dík saša
Pokud ti pivo nepění chybí ti CO2. To znamená, že jsi pivo stočil ze spilky příliš pozdě a pivo se nenasytilo. Kup si takový cukroměr, aby mohl být (plaval) celou hlavního kvašení ve spilce - až to padne na cca 4-4,5% stoč to do petek nebo soudku a bude vše OK. Když to necháš ještě cca 24hod na stejné teplotě při jaké kvasíš, krásně se ti to natlakuje a cca po 5-6 týdnech si můžeš užít nádherné pěny.
Přesně tak, já používám cukroměr se stupnicí 0-30, porovnával jsem ho v pivovárku s originálním mladinoměrem a odpovídá prakticky přesně. Po stočení dám hned do chlaďáku, kvasnice pracují i při 3 st., jen pomaleji.
Pokud jde o délku kvašení, myslím, že máš vysokou teplotu.
Když jdem to nebyl schopen moc regulovat a kvasilo to při 11-14 st, bylo za 5 dní hotovo.
Dnes mám chlazený kvasící box, zakvasím klidně až další sem po uvačení při dosažení teploty okolo 8 st a stáčím za 7-8 dnů
Pokud jde o délku kvašení, myslím, že máš vysokou teplotu.
Když jdem to nebyl schopen moc regulovat a kvasilo to při 11-14 st, bylo za 5 dní hotovo.
Dnes mám chlazený kvasící box, zakvasím klidně až další sem po uvačení při dosažení teploty okolo 8 st a stáčím za 7-8 dnů
Zdravím, náhodou víkendový kurz vaření se nehodláš někdy uspořádat?
Neřekl bych tomu zrovna kurz, ale jak se lze dočíst níže, několik zájemcú se u mě už vystřídalo, samozřejmě vždy při vaření.
Co taky chceš ukazovat, když máš dva hrnce dnem vzhůru a dvě ledničky? :-)
Kažhopádně vím, že minimálně dva z nich už pravidelně vaří, kvalitou produkce mi dělají radost.
Při návštěvě samozřejmě několik hodin klábosíme o včem co s vařením souvisí, od zdrojů cenově přijatelných sladů, přes samotný technologický proces až po lahvování, sudování, či sanitaci sudů.
Protože mám takovou ideu, že každá obec nad 1000 obyvatel by měla mít minimálně dva domácí pivovárky, ty menší pak aspoň jeden, nemám problém s proškolováním dalších zájemců, stačí se ozvat a dohodnout na termínu
Co taky chceš ukazovat, když máš dva hrnce dnem vzhůru a dvě ledničky? :-)
Kažhopádně vím, že minimálně dva z nich už pravidelně vaří, kvalitou produkce mi dělají radost.
Při návštěvě samozřejmě několik hodin klábosíme o včem co s vařením souvisí, od zdrojů cenově přijatelných sladů, přes samotný technologický proces až po lahvování, sudování, či sanitaci sudů.
Protože mám takovou ideu, že každá obec nad 1000 obyvatel by měla mít minimálně dva domácí pivovárky, ty menší pak aspoň jeden, nemám problém s proškolováním dalších zájemců, stačí se ozvat a dohodnout na termínu
Petře, tvoje piva jsou excelentní.... Kdo ochutnal ví o čem mluvím.
PS.Budeme tě čekat 5.9.2009 v Příkazech viz. www.chmelovedozinky.717.cz
Jirka
PS.Budeme tě čekat 5.9.2009 v Příkazech viz. www.chmelovedozinky.717.cz
Jirka
Když to tady tak sleduji tak všichni by chtěli na exkurzi tak proč se nepřidat rád se přidám jsem se Zlína takže kousek . Rád bych se něco přiučil dík za odpověd urbanovskym@upcmail.cz
Ahoj, také jsem se chtěl zeptat, jestli by bylo možné se domluvit na krátkou návštěvu, s případným komentářem.
Děkuji za odpověď. Ivo email:abcprojekt@volny.cz
Děkuji za odpověď. Ivo email:abcprojekt@volny.cz
1 | 2 |
Vyhledávání