úvod
homepage

Komentáře

článku: Kostelecké hrncovar

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

souhlas, (Petr Měrka, 21.09.2009 17:11) celé vlákno | reagovat
Přesně tak, já používám cukroměr se stupnicí 0-30, porovnával jsem ho v pivovárku s originálním mladinoměrem a odpovídá prakticky přesně. Po stočení dám hned do chlaďáku, kvasnice pracují i při 3 st., jen pomaleji.

Pokud jde o délku kvašení, myslím, že máš vysokou teplotu.
Když jdem to nebyl schopen moc regulovat a kvasilo to při 11-14 st, bylo za 5 dní hotovo.
Dnes mám chlazený kvasící box, zakvasím klidně až další sem po uvačení při dosažení teploty okolo 8 st a stáčím za 7-8 dnů
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání