úvod
homepage

Komentáře

článku: Kostelecké hrncovar

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Jaky nerez?, (Honza Had, 15.01.2010 11:03) celé vlákno | reagovat
Ahoj, zkoušel jste někdo použít pří výrobě nádob na vaření, kvašení nebo ležení i jinou nerez než potravinářskou? Zkusil jsem si vyrobit vlastní soudek z nepotravinářské nerezy a pivo mělo kovovou chuť. Jestli jsem ji špatně ošetřil před 1. použitím nebo to tak bude stále?
Re: Jaky nerez?, (Lubos, 15.01.2010 12:53) celé vlákno | reagovat
Osobně si myslím, že nerez nebyla řádně vyčištěná před použitím. Zkus zbytek nepoužité nerezi, co Ti zbyl umýt třeba kartáčkem a teplou vodou se saponátem a uvidíš, kolik sajrajtu z toho poteče.
Re: Jaky nerez?, (Rezident, 03.11.2010 10:58) celé vlákno | reagovat
Pokud vím, tak při výrobě KEGů se musí před expedicí nechat sud namořit v kyselině dusičné, aby se z toho dostaly veškeré konzervanty, oleje a jiné nečistoty.
Vyhledávání