Komentáře
článku: Kostelecké hrncovar
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Ahoj, zkoušel jste někdo použít pří výrobě nádob na vaření, kvašení nebo ležení i jinou nerez než potravinářskou? Zkusil jsem si vyrobit vlastní soudek z nepotravinářské nerezy a pivo mělo kovovou chuť. Jestli jsem ji špatně ošetřil před 1. použitím nebo to tak bude stále?
Osobně si myslím, že nerez nebyla řádně vyčištěná před použitím. Zkus zbytek nepoužité nerezi, co Ti zbyl umýt třeba kartáčkem a teplou vodou se saponátem a uvidíš, kolik sajrajtu z toho poteče.
Pokud vím, tak při výrobě KEGů se musí před expedicí nechat sud namořit v kyselině dusičné, aby se z toho dostaly veškeré konzervanty, oleje a jiné nečistoty.
Vyhledávání