úvod
homepage

Komentáře

článku: Kostelecké hrncovar

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

taky "nakoleně" hrncováreček, (saša žďárský, 20.09.2009 01:24) celé vlákno | reagovat
obdivuji vaše zkušenosti. já mám teprve 4 várky. vše celkem v pohodě akorát ve finále otevřu láhev a ta není natlakovaná, tak pivko při nalití do sklenky nenapění ( zato je to síla). hlavní kvašení svrchně bývá max 5 dní. tak nevím v čem to vězí, jestli někdo poradí. dík saša
Re: taky "nakoleně" hrncováreček, (Honza Had, 20.09.2009 14:11) celé vlákno | reagovat
Pokud ti pivo nepění chybí ti CO2. To znamená, že jsi pivo stočil ze spilky příliš pozdě a pivo se nenasytilo. Kup si takový cukroměr, aby mohl být (plaval) celou hlavního kvašení ve spilce - až to padne na cca 4-4,5% stoč to do petek nebo soudku a bude vše OK. Když to necháš ještě cca 24hod na stejné teplotě při jaké kvasíš, krásně se ti to natlakuje a cca po 5-6 týdnech si můžeš užít nádherné pěny.
souhlas, (Petr Měrka, 21.09.2009 17:11) celé vlákno | reagovat
Přesně tak, já používám cukroměr se stupnicí 0-30, porovnával jsem ho v pivovárku s originálním mladinoměrem a odpovídá prakticky přesně. Po stočení dám hned do chlaďáku, kvasnice pracují i při 3 st., jen pomaleji.

Pokud jde o délku kvašení, myslím, že máš vysokou teplotu.
Když jdem to nebyl schopen moc regulovat a kvasilo to při 11-14 st, bylo za 5 dní hotovo.
Dnes mám chlazený kvasící box, zakvasím klidně až další sem po uvačení při dosažení teploty okolo 8 st a stáčím za 7-8 dnů
Vyhledávání