Komentáře
článku: Kostelecké hrncovar
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
obdivuji vaše zkušenosti. já mám teprve 4 várky. vše celkem v pohodě akorát ve finále otevřu láhev a ta není natlakovaná, tak pivko při nalití do sklenky nenapění ( zato je to síla). hlavní kvašení svrchně bývá max 5 dní. tak nevím v čem to vězí, jestli někdo poradí. dík saša
Pokud ti pivo nepění chybí ti CO2. To znamená, že jsi pivo stočil ze spilky příliš pozdě a pivo se nenasytilo. Kup si takový cukroměr, aby mohl být (plaval) celou hlavního kvašení ve spilce - až to padne na cca 4-4,5% stoč to do petek nebo soudku a bude vše OK. Když to necháš ještě cca 24hod na stejné teplotě při jaké kvasíš, krásně se ti to natlakuje a cca po 5-6 týdnech si můžeš užít nádherné pěny.
Přesně tak, já používám cukroměr se stupnicí 0-30, porovnával jsem ho v pivovárku s originálním mladinoměrem a odpovídá prakticky přesně. Po stočení dám hned do chlaďáku, kvasnice pracují i při 3 st., jen pomaleji.
Pokud jde o délku kvašení, myslím, že máš vysokou teplotu.
Když jdem to nebyl schopen moc regulovat a kvasilo to při 11-14 st, bylo za 5 dní hotovo.
Dnes mám chlazený kvasící box, zakvasím klidně až další sem po uvačení při dosažení teploty okolo 8 st a stáčím za 7-8 dnů
Pokud jde o délku kvašení, myslím, že máš vysokou teplotu.
Když jdem to nebyl schopen moc regulovat a kvasilo to při 11-14 st, bylo za 5 dní hotovo.
Dnes mám chlazený kvasící box, zakvasím klidně až další sem po uvačení při dosažení teploty okolo 8 st a stáčím za 7-8 dnů
Vyhledávání