Komentáře
článku: Sušené kvasnice Fermentis
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Ahoj lidi, jsem tu novej, koukal jsem na stránky www.weyermann.de, jestli tam nemaj kukuricnej slad, ale vubec se tam neorientuju. Ja bych se chtel pustit do vareni piva z kukurice, kvuli kamaradovi, kterej miluje pivo, ale nyni je odkazan na bezlepkovou dietu. Prosim, poradte nekdo. Piste treba na mail (chemboss@seznam.cz), nebo i sem, moc diky. Taky me zajima, jaky je rozdil mezi susenymi a tekutymi/lisovanymi kvasnicemi. Susene by meli bejt pochcipane, ne? To se pak nejak aktivuje a neni problem, zadnej rozdil?
proste jestli ma cenu nekde zebrat nebo shanet ty lisovane na VUSP. A jak je to s tim prodejem v Praze? To je jen pro zasvecene?
Rozdíl bude jenom v podílu vody a pak v životnosti. Důležitý je kmen- typ kvasinek. Z čerstvých kvasinek se buď lisováním vytlačí voda a prodlouží se jejich životnost, nebo se rozprášením suší rozpuštěním ve vodě a následně přidáním mladiny se oživí. Nejjednodušší je vyžebrat kvasinky v pivovaru.
akurát mám vo várke nasadené WB 6-tky do pšenice, ktorú som včera skúšal uvariť, tak uvidíme ako to dopadne....
Pšenica ja ale "sviňa" najväčšie problémy boli pri scedzovaní.... kvôli chýbajúcim pluchám
Pšenica ja ale "sviňa" najväčšie problémy boli pri scedzovaní.... kvôli chýbajúcim pluchám
vypadá to dobre, chuť je veľmi dobrá, takže zatial môžem WB 06-tky doporučiť.
Z Safbrew WB-06 jsem nejdříve vařil Weissbier, o víkendu jsem ho ochutnával a také spokojenost, mohu doporučit. Poté jsem je otočil a uvařil Witbier (cca 50 % nesladované pšenice, pom. kůra, koriandr) a po hl. kvašení to vypadalo nadějně.
ten Witbier zní zajímavě. při vaření s pšenicí si neměl žádné problémy? zcukřilo to v pohodě? scezování bez problémů? rád bych se do něj pustil taky - poprvý, takže budu vděčný za jakékoli informace zkušených vařičů:-). dík
Nepamatuji, že by něco s větším množstvím pšenice se scezovalo bez problémů :-) Nicméně jsem přešel ve scezovačce z 1 mm děr na 1,8 mm a šlo to poměrně solidně. Netřeba moc chmelit (i když záleží, jakou chuť si představuješ). Nepotřebuje ani moc dlouhou dobu ležení, okolo 3-4 týdnů mi přišel nejlepší, pak již se spíš pozvolna zhoršoval. Nedávno jsem našel pár lahví přes rok starého Weissbieru a chutnal jako výborné "Berliner Weisse" :-). Loni jsem vařil v květnu "Bezový Witbier" (nesl. pšenice a bezový květ) a máš-li rád bez, mohu také doporučit.
Zdravím, na uvedené www adrese výrobce kvasnic se u jednotlivých charakteristik uvádí, že po otevření sáčku se mají uchovávat při nižší teplotě než 4°C a spotřebovat do týdne !!!! Takže to rozvažování asi nebude to pravé ořechové. Orig. sáček záruka 2 roky....
Nevim. Ale kdyz jsem to konzultoval s americkymi homebrewari, tvrdili, ze s podobnym postupem nemaji problem a ze jim kvasnice vydrzi i pul roku. Mozna by to mohlo byt i dele, ale tak dlouho to zase nepotrebovali...
Loni jsem měl v lednici asi 3 měsíce načatý (a zalepený isolepou) sáček se Saflager S-23 a vše OK.
Celkem bohatou nabídku má Mistr Sládek,včetně kouřových sladů a teď i tekutých kvasnic..www.domacimikropivovary.cz
Kourovy slad z Weyermannu si nechali poslat par dni po tom, co jsem tam byl pro nej pro Kocoura do Varnsdorfu.
Jen je mi divne, ze to nemuzu na jich strankach najit...
Jen je mi divne, ze to nemuzu na jich strankach najit...
Tak to já bych radši ten nakuřovanej slad. To by byla dobrůtka. :-)
Super nápad,
kvasnice pro mě největší problém takže jen co budou beru také vzorek od všech :-)
kvasnice pro mě největší problém takže jen co budou beru také vzorek od všech :-)
Špica! Jakékoliv rozšíření sortimentu je vítáno! Sice mě už svrbí prsty, nejraději bych si něco objednal (asi vyzkouším vše). Až to budeš mít nasáčkované, hned posílám objednávku. Co mě trochu mrzí, je že jste toho nevzali od těch Weyermannů více. Měl bych zálusk na pár dalších věcí, třeba například Carafa slad nebo žitný slad, ale 25 kilo sám jen tak nezpracuju. Vím že se opakuju... Ale zkuste se každý mrknout na Weyermannovy stránky a zkuste si vybrat něco, co by se vám líbilo. Protože si stále myslím, že by nebylo špatné se dohodnout a něco speciálního objednat dohromady. Jinak mi nezbývá než doufat, že si něco z toho, co bych rád vyzloušel, objedná Kocour. Už jsem koketoval s tou myšlenkou pustit se do organizace něčeho takového sám. Ale základní podmínkou toho, aby si někdo později svoji objednávku nerozmyslel a organizátorovi nezůstaly na skladě metráky sladu, je platba předem. A to musí zaštítit někdo důvěryhodný. Což tadeas.novak@email.cz zrovna není. Zkuste o tom popřemýšlet!
to je jen uvod. Kocour bude brat i jine veci, vse se zde postupne objevi.
Jakje uvedeno vyse, neni mozne vzit 25kg neceho, aby mi pak 23kg zustalo...
Ale pokud to vse dopadne alespon na 50%, bude od dubna mnohem vice veci k mani. Tak chvili vydrzte.
Jakje uvedeno vyse, neni mozne vzit 25kg neceho, aby mi pak 23kg zustalo...
Ale pokud to vse dopadne alespon na 50%, bude od dubna mnohem vice veci k mani. Tak chvili vydrzte.
Vyhledávání