Komentáře
článku: Sušené kvasnice Fermentis
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
vypadá to dobre, chuť je veľmi dobrá, takže zatial môžem WB 06-tky doporučiť.
Z Safbrew WB-06 jsem nejdříve vařil Weissbier, o víkendu jsem ho ochutnával a také spokojenost, mohu doporučit. Poté jsem je otočil a uvařil Witbier (cca 50 % nesladované pšenice, pom. kůra, koriandr) a po hl. kvašení to vypadalo nadějně.
ten Witbier zní zajímavě. při vaření s pšenicí si neměl žádné problémy? zcukřilo to v pohodě? scezování bez problémů? rád bych se do něj pustil taky - poprvý, takže budu vděčný za jakékoli informace zkušených vařičů:-). dík
Nepamatuji, že by něco s větším množstvím pšenice se scezovalo bez problémů :-) Nicméně jsem přešel ve scezovačce z 1 mm děr na 1,8 mm a šlo to poměrně solidně. Netřeba moc chmelit (i když záleží, jakou chuť si představuješ). Nepotřebuje ani moc dlouhou dobu ležení, okolo 3-4 týdnů mi přišel nejlepší, pak již se spíš pozvolna zhoršoval. Nedávno jsem našel pár lahví přes rok starého Weissbieru a chutnal jako výborné "Berliner Weisse" :-). Loni jsem vařil v květnu "Bezový Witbier" (nesl. pšenice a bezový květ) a máš-li rád bez, mohu také doporučit.
Vyhledávání
Pšenica ja ale "sviňa" najväčšie problémy boli pri scedzovaní.... kvôli chýbajúcim pluchám