úvod
homepage

Komentáře

článku: Sušené kvasnice Fermentis

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

WB6, (Libor, 17.02.2008 19:46) celé vlákno | reagovat
akurát mám vo várke nasadené WB 6-tky do pšenice, ktorú som včera skúšal uvariť, tak uvidíme ako to dopadne....
Pšenica ja ale "sviňa" najväčšie problémy boli pri scedzovaní.... kvôli chýbajúcim pluchám
Re: WB6, (Libor, 26.02.2008 11:32) celé vlákno | reagovat
vypadá to dobre, chuť je veľmi dobrá, takže zatial môžem WB 06-tky doporučiť.
Re: Re: WB6, (Petr Buriánek, 17.03.2008 08:33) celé vlákno | reagovat
Z Safbrew WB-06 jsem nejdříve vařil Weissbier, o víkendu jsem ho ochutnával a také spokojenost, mohu doporučit. Poté jsem je otočil a uvařil Witbier (cca 50 % nesladované pšenice, pom. kůra, koriandr) a po hl. kvašení to vypadalo nadějně.
Re: Re: Re: WB6, (Rudolf Lach, 17.03.2008 12:51) celé vlákno | reagovat
ten Witbier zní zajímavě. při vaření s pšenicí si neměl žádné problémy? zcukřilo to v pohodě? scezování bez problémů? rád bych se do něj pustil taky - poprvý, takže budu vděčný za jakékoli informace zkušených vařičů:-). dík
Re: Re: Re: Re: WB6, (Petr Buriánek, 17.03.2008 15:23) celé vlákno | reagovat
Nepamatuji, že by něco s větším množstvím pšenice se scezovalo bez problémů :-) Nicméně jsem přešel ve scezovačce z 1 mm děr na 1,8 mm a šlo to poměrně solidně. Netřeba moc chmelit (i když záleží, jakou chuť si představuješ). Nepotřebuje ani moc dlouhou dobu ležení, okolo 3-4 týdnů mi přišel nejlepší, pak již se spíš pozvolna zhoršoval. Nedávno jsem našel pár lahví přes rok starého Weissbieru a chutnal jako výborné "Berliner Weisse" :-). Loni jsem vařil v květnu "Bezový Witbier" (nesl. pšenice a bezový květ) a máš-li rád bez, mohu také doporučit.
Vyhledávání