Komentáře
článku: Sušené kvasnice Fermentis
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Ahoj lidi, jsem tu novej, koukal jsem na stránky www.weyermann.de, jestli tam nemaj kukuricnej slad, ale vubec se tam neorientuju. Ja bych se chtel pustit do vareni piva z kukurice, kvuli kamaradovi, kterej miluje pivo, ale nyni je odkazan na bezlepkovou dietu. Prosim, poradte nekdo. Piste treba na mail (chemboss@seznam.cz), nebo i sem, moc diky. Taky me zajima, jaky je rozdil mezi susenymi a tekutymi/lisovanymi kvasnicemi. Susene by meli bejt pochcipane, ne? To se pak nejak aktivuje a neni problem, zadnej rozdil?
proste jestli ma cenu nekde zebrat nebo shanet ty lisovane na VUSP. A jak je to s tim prodejem v Praze? To je jen pro zasvecene?
Rozdíl bude jenom v podílu vody a pak v životnosti. Důležitý je kmen- typ kvasinek. Z čerstvých kvasinek se buď lisováním vytlačí voda a prodlouží se jejich životnost, nebo se rozprášením suší rozpuštěním ve vodě a následně přidáním mladiny se oživí. Nejjednodušší je vyžebrat kvasinky v pivovaru.
Vyhledávání