úvod
homepage

Komentáře

článku: Sušené kvasnice Fermentis

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

chemboss, (chemboss, 15.04.2008 17:16) celé vlákno | reagovat
Ahoj lidi, jsem tu novej, koukal jsem na stránky www.weyermann.de, jestli tam nemaj kukuricnej slad, ale vubec se tam neorientuju. Ja bych se chtel pustit do vareni piva z kukurice, kvuli kamaradovi, kterej miluje pivo, ale nyni je odkazan na bezlepkovou dietu. Prosim, poradte nekdo. Piste treba na mail (chemboss@seznam.cz), nebo i sem, moc diky. Taky me zajima, jaky je rozdil mezi susenymi a tekutymi/lisovanymi kvasnicemi. Susene by meli bejt pochcipane, ne? To se pak nejak aktivuje a neni problem, zadnej rozdil?
Re: chemboss, (chemboss, 15.04.2008 17:18) celé vlákno | reagovat
proste jestli ma cenu nekde zebrat nebo shanet ty lisovane na VUSP. A jak je to s tim prodejem v Praze? To je jen pro zasvecene?
Re: Re: chemboss, (hroch, 16.04.2008 09:23) celé vlákno | reagovat
Rozdíl bude jenom v podílu vody a pak v životnosti. Důležitý je kmen- typ kvasinek. Z čerstvých kvasinek se buď lisováním vytlačí voda a prodlouží se jejich životnost, nebo se rozprášením suší rozpuštěním ve vodě a následně přidáním mladiny se oživí. Nejjednodušší je vyžebrat kvasinky v pivovaru.
Vyhledávání