Komentáře
článku: Jak bylo letos v Táboře?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 |
Zobrazit komentáře:
podle času
ahoj Jiri Kana,neviem či sa nepoznáme ale to pivo s kvasinkami som pil aj ja a v celku mi to chutilo normálne načapovaná 12°Urpiner a dve až tri lyžice čerstvých kvasiniek,ale už to tak nerobia (hygienici)neboli sme nahodou spolu v Prahe na burze zberatelov v listopadu 2007 s pozdravom jaro stofko
Kdepak, my dva jsme spolu ještě osobně nemluvili.
Hmmm, takže kolega si opravdu nevymýšlel ani nic nepopletl... Zajímavý příspěvek pivní kultuře!
Hmmm, takže kolega si opravdu nevymýšlel ani nic nepopletl... Zajímavý příspěvek pivní kultuře!
Re: Re: Re: Urpiner ešte raz - kvasinkový,
(Standa Jakoubek, 13.02.2008 08:30)
celé vlákno | reagovat
:-)) tomu říkám "kroužkované" pivo !!
Je mi líto, že to musím takto napsat, ale v SR je pivní kultura, řeknu-li to kulantně, na dosti nízké úrovni. To se projevuje nejen skladbou a sortimentem piva (naprostá nenápaditost), ale i jeho kvalitou, v neposlední řadě pak i samotnými hospodami. Proto mě překvapuje, když je věnována taková pozornost pivům, která jsou hluboko pod evropským standardem.
Na Slovensko jezdím poměrně pravidelně, ale za tu dobu jsem nenalezla jediné pivo (až na 16% Palatín z Bytče a již zaniklý 20% Porter z Martina), které by stálo za to pít.
Slovensko má ovšem vynikající vína a jistě i zajímavou a skvělou kuchyni, ale pivo prostě není to čím by se mohlo chlubit. Nedovedu si představit někoho, kdo vyrazí cíleně za degustací slovenských piv.
Na Slovensko jezdím poměrně pravidelně, ale za tu dobu jsem nenalezla jediné pivo (až na 16% Palatín z Bytče a již zaniklý 20% Porter z Martina), které by stálo za to pít.
Slovensko má ovšem vynikající vína a jistě i zajímavou a skvělou kuchyni, ale pivo prostě není to čím by se mohlo chlubit. Nedovedu si představit někoho, kdo vyrazí cíleně za degustací slovenských piv.
Je mi líto, že to musím takto napsat, ale v SR je pivní kultura, řeknu-li to kulantně, na dosti nízké úrovni. To se projevuje nejen skladbou a sortimentem piva (naprostá nenápaditost), ale i jeho kvalitou, v neposlední řadě pak i samotnými hospodami. Proto mě překvapuje, když je věnována taková pozornost pivům, která jsou hluboko pod evropským standardem.
Na Slovensko jezdím poměrně pravidelně, ale za tu dobu jsem nenalezla jediné pivo (až na 16% Palatín z Bytče a již zaniklý 20% Porter z Martina), které by stálo za to pít.
Slovensko má ovšem vynikající vína a jistě i zajímavou a skvělou kuchyni, ale pivo prostě není to čím by se mohlo chlubit. Nedovedu si představit někoho, kdo vyrazí cíleně za degustací slovenských piv.
Na Slovensko jezdím poměrně pravidelně, ale za tu dobu jsem nenalezla jediné pivo (až na 16% Palatín z Bytče a již zaniklý 20% Porter z Martina), které by stálo za to pít.
Slovensko má ovšem vynikající vína a jistě i zajímavou a skvělou kuchyni, ale pivo prostě není to čím by se mohlo chlubit. Nedovedu si představit někoho, kdo vyrazí cíleně za degustací slovenských piv.
Re: Re: Re: Re: Re: Urpiner ešte raz - kvasinkový,
(Dalibor Hanzel, 13.02.2008 10:31)
celé vlákno | reagovat
Pivná nenápaditosť je daná vlastníkmi pivovarov.... A chcete mi tým povedať, že v ČR je to nápaditejšie? Čo Gambrinus, Staropramen,....
Už ste ochutnal Kaltenecker Weizen a Kaltecker India Pale Ale? Nie? tak až tak spravíte, potom hodnoťte nápaditosť. Na takýto počin netrúfne 99% pivovarov u vás v ČR
Myslím, že najobmedzenejším človekom ste vy sám. Nič čo sa nehonosí menom špeciál nie je pre vás pivo.
A pivnú kultúru u nás lákavo nehodnoťte.
Mrzí ma to, ale s Vami sa naozaj nemá zmysel baviť. Jediné čo viete je zhadzovať.
Keď chcete niečo kritizovať, najskôr to ochutnajte ináč sú Vaše komentáre len tlachanie o ničom...
Už ste ochutnal Kaltenecker Weizen a Kaltecker India Pale Ale? Nie? tak až tak spravíte, potom hodnoťte nápaditosť. Na takýto počin netrúfne 99% pivovarov u vás v ČR
Myslím, že najobmedzenejším človekom ste vy sám. Nič čo sa nehonosí menom špeciál nie je pre vás pivo.
A pivnú kultúru u nás lákavo nehodnoťte.
Mrzí ma to, ale s Vami sa naozaj nemá zmysel baviť. Jediné čo viete je zhadzovať.
Keď chcete niečo kritizovať, najskôr to ochutnajte ináč sú Vaše komentáre len tlachanie o ničom...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Urpiner ešte raz - kvasinkový,
(Jiri.j, 13.02.2008 10:38)
celé vlákno | reagovat
Ke Kalteneckeru: jedna vlaštovička jaro nedělá:-)). Pravada, ani jedno z těchto piv jsem neměl a asi mít ani nebudu, rozhodně se nerozjedu kvůli tomu do Rožňavy. To radši vyrazám směrem na západ do Bavorska:-))Jinak typů IPA a Weizen jsem měl naštěstí dost a dost, abych mohl porovnávat. A položím řečnickou otázku: Co je to speciál?. Weizen, v Srn je to naprosto všednodenní pivo, podobně jako pro Brity Ale. Mám rád kvalitní ležák i pilsener, ale v SR jsem žádný prostě neobjevil.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Urpiner ešte raz - kvasinkový,
(Dalibor Hanzel, 13.02.2008 17:22)
celé vlákno | reagovat
Vážený pán Jobánek, dovoľte mi poslednú reakciu:
Želám Vám šťastnú cestu do Bavorska za Vami vysnívanými pivami, no ja radšej zostanem doma, lebo na rozdiel od Vás viem nájsť chutné pivo aj na Slovensku alebo v Česku.
A nabudúce, než sa začnete navážať do nejakého piva, tak ho najskôr ochutnajte aby debata bola rovnocenná, pretože ja Vám na váš ratebeer kašlem!
Neochutnali ste, ochutnať ani nechcete, ale držkovanie Vám ide!
S pozdravom Dalibor Hanzel z pivne nekultúrnej krajiny, kde sa pijú samé patoky....
Želám Vám šťastnú cestu do Bavorska za Vami vysnívanými pivami, no ja radšej zostanem doma, lebo na rozdiel od Vás viem nájsť chutné pivo aj na Slovensku alebo v Česku.
A nabudúce, než sa začnete navážať do nejakého piva, tak ho najskôr ochutnajte aby debata bola rovnocenná, pretože ja Vám na váš ratebeer kašlem!
Neochutnali ste, ochutnať ani nechcete, ale držkovanie Vám ide!
S pozdravom Dalibor Hanzel z pivne nekultúrnej krajiny, kde sa pijú samé patoky....
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Urpiner ešte raz - kvasinkový,
(Jiri.j, 14.02.2008 08:39)
celé vlákno | reagovat
Ale, ale, takové rozhořčení pro nic za nic.
Přílišná vznětlivost zvyšuje TK, poškozuje kardiovaskulární systém a v konečném důsledku snižuje celkově délku života.
Přílišná vznětlivost zvyšuje TK, poškozuje kardiovaskulární systém a v konečném důsledku snižuje celkově délku života.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Urpiner ešte raz - kvasinkový,
(Chody, 13.02.2008 10:53)
celé vlákno | reagovat
Dalibor to nemá cenu, "kluci z Brna" mají evidentní odpor ke všemu, co je z Čech či Slovenska. Přesně ví, že v novém mini, jehož pivo ještě neochutnali, se bude vařit nezajímavé pivo apod.
to nám nějak svijánky ustoupily ze slávy, úspěch akorát u nealko piva... a částečně speciál baron, ale proti předchozím letům docela propad.
A nezdá se Vám, Martine, že za poslední rok se chuť svijanského piva posunula někam jinam? Na úkor základních atributů jako je slad a chmel k jakési "navoněnosti" - a nejsem to jenom já, kdo ve svijanském pivě cití jehličí až nepříjemný parfém. Poslední top Svijany jsme pili v Dobřanech v příjemné ale čisté hospůdce kousek od náměstí. To bylo loni v červenci.
Dovoluji si nesouhlasit. Svijany 12 Bitter dle posledních várek jsou čím dál lepší a propracovanější. Nádherné chmelové aroma po piniích (podobně jak u USA Ales), v chuti pryskyřičné podtóny čerstvého chmele, extra hoppy(poslední várku bych tipoval na 35-40 BU),příjemná sladovost
a dlouhé suché,lahodné doznívání. Navíc krásně šumivé(fresh und spritzig) s kompaktní tzv.orvalovskou pěnou a ostrými zářezy kroužků na sklenici.
a dlouhé suché,lahodné doznívání. Navíc krásně šumivé(fresh und spritzig) s kompaktní tzv.orvalovskou pěnou a ostrými zářezy kroužků na sklenici.
Ahoj Petře, čekal jsem, že jeden z vás se ozve a odborně mi popíše onu jalovcovou (pryskyřičnou) vůni a chuť, které já jsem já dosud nepřišel na chuť, zřejmě to chce pravidelnější konzumaci. Dlouhé suché doznívání ... no, každý máme své pohárky, nechci ale polemizovat, navíc přes monitor, těším se tedy na nějaké brzké setkání u Svijan.
Zdravím,tož opravdu, poslední cc 2-3 měsíce překonává jedna várka druhou.I když musím uznat, že léto bylo výrazně slabší, ale to tak bývá. Přijď zkusit ke Zmiji, mají skoro pravidelně každou neděli. Podiskutujeme:)
A já si říkal, proč rockeři z formace NM nechodí na Svijany:-)). Ono jim už nejde pod fousy:-)). Děkane, s nástupem zimy se opět zlepšily, fakt. Je pravda, že je tam ten akcent, jak říkáš po jehličí, více výrazný, ale podle mě to kvalitu Svijan nesnižuje. U 13% pak není téměř znát.
Ošetření je skvělé a navíc se U hluché zmije nekouří!
Tož zajdi, stejně jsem se Tě chtěl zeptat na Tvé zkušenosti z Homebrewingem a poradit se na toto téma.
Ošetření je skvělé a navíc se U hluché zmije nekouří!
Tož zajdi, stejně jsem se Tě chtěl zeptat na Tvé zkušenosti z Homebrewingem a poradit se na toto téma.
1 | 2 | 3 |
Vyhledávání
Inu, jiný kraj, jiný mrav. Nebo to tak má být správně?