úvod
homepage

Restaurace Les Moules aneb Je libo pravé belgické mušle? vytisknout článek

Přidáno: 12. února 2003  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 3,2 hodnotících Hodnotících: 5 počet zobrazení Zobrazeno: 5149x

A nejen to! K mušlím si můžete dát tradiční belgické dvakrát smažené hranolky a vše zapíjet belgickým pivem, kterého je v nabídce hned několik druhů. Nebo máte chuť na něco sladkého? Pak můžeme vřele doporučit originální belgické pralinky.

"Les Moules" v Praze

Tohle vše a mnohem více dostanete v restauraci "Les Moules" (česky "mušle"), první restauraci belgického řetězce Belgian Beer Café v České republice.
Les Moules patří ke značkovým restauracím společnosti Pražské pivovary, a.s. Restaurace tohoto typu najdete v metropolích po celém světě a v každém městě má své originální jméno. Ta pražská je v pořadí šestatřicátá a najdete ji v Pařížské ulici v Praze .

Speciality belgické kuchyně

Milovníci pěnivého moku mají skvělou příležitost v Les Moules ochutnat belgické pivní speciály. A že jich není málo! Nejoblíbenější je bezesporu světlý ležák Stella Artois , pivo příjemně nahořklé chuti. Vyzkoušet můžete i výjimečně osvěžující Hoegaarden White či velmi silný Hoegaarden Forbidden Fruit , originální klášterní pivo Leffe nebo Belle-Vue Kriek , které chutná po třešních.

Mušle na jídelním lístku skutečně nepřehlédnete. V nabídce jsou nejrůznější variace jejich úpravy. Jak by se Vám zamlouvaly mušle na kokosovém mléku s chilli a čerstvým koriandrem či na černém pivu Leffe s cibulkou a slaninou? Kromě mušlí můžete však vybírat i z široké nabídky mořských ryb a spokojeni budou zajisté i příznivci tradiční kuchyně.

Belgická tradice pivních barů

Belgickou atmosféru navozuje nejen skvělé jídlo a pivo, ale i originální interiér. Ten byl z velké části vytvořen v Belgii jako přesná replika původního vybavení belgických pivních barů.
K zajímavostem patří hodiny, jejichž ručičky se zastavily na čase "za pět minut dvanáct". Tyto hodiny představují památku na doby, kdy byla v Belgii stanovena úřední zavírací hodina na půlnoc. Hostinští tehdy, ve snaze obelstít úřední kontroly, zastavili hodiny pět minut před dvanáctou a podávali pivo i po půlnoci.

Les Moules, Pařížská 19/203, Praha 1
Tel.: 222 315 022
www.lesmoules.cz, www.prazskepivovary.cz

Foto: Pražské Pivovary a.s., Tiscali.cz

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání