Milk / Sweet Stout
Přidáno: 13. května 2008 • Autor: Jan Kočka
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 2963x
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 2963x
Svrchně kvašená piva typu stout, vařená s přídavkem laktózy. Obsahují větší množství reziduálních dextrinů a nezkvašených cukrů. V barvě velmi tmavě hnědé až černé, ve vůni lze najít čokoládové a jakoby smetanově krémové tóny. Obsah alkoholu je nízký, okolo 5%, často jen 3%. Chuť je plná, krémová, se sladkými podtóny, postrádá přílišnou hořkost a suchost.
Tento málo obvyklý pivní styl vziknul v Anglii na počátku 20. století a byl zpočátku propagován jako zdravý nápoj. Britská vláda však záhy přidávání laktózy do piva zakázala, stejně jako použití slova „milk“ v názvu piva. Díky tomu se piva tohoto stylu udržela jen v oblastech pod britským vlivem, ale mimo samotnou Velkou Británii, především na Maltě a ostrově Jersey.
Lacto Traditional Stout (Simond Farsons Cisk)
Marston´s Oyester Stout (Marston, Thompson & Evershed)
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |
Vyhledávání