Vaříme s pivem
Hodnocení: 2,67 Hodnotících: 18 Zobrazeno: 3728x
Málokoho by napadlo, že pivo se dá použít i jako kulinářská ingredience. Na příkladu piva Blue Paddle z pivovaru New Belgium Brewery si ukážeme, že to není až zase takový problém.
Pstruh na pivě pečený na pánvi
2 velké, čerstvé filety ze pstruha
3 lžičky nasekaného tymiánu
3 stroužky rozetřeného česneku
1-12 oz. (0,5-3 dcl) piva
4 lžíce olivového oleje
Rozpalte olivový olej na středně velké pečící pánvi. Přidejte česnek a orestujte jej dokud nezačne vonět, ale ne do hněda, tak 1 až 2 minuty. Přidejte tymián a rychle orestujte. Přidejte pstruha a vařte, dokud není spodní strana zhnědlá. Ne déle než 5 min. Otočte rybu na druhou stranu a přidejte pivo. Syrová ryba absorbuje chuť piva. Nechte zhnědnout i druhou stranu, ale ne na déle než 5 min, ale záleží na tloušťce filetů.
Podávejte s Vaší oblíbenou rýží a zeleninou.
Pstruha můžete nahradit jakýmkoliv jemným, bílým, rybím masem nebo garnátem.
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |