úvod
homepage

Květnové setkání čtenářů vytisknout článek

Přidáno: 7. května 2007  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,33 hodnotících Hodnotících: 3 počet zobrazení Zobrazeno: 9681x

u zajímavého piva se odehraje ve čtvrtek 24.5. ve stejných prostorách jako doposud. A jaké pivo jsme si pro vás připravili tentokrát, o tom se dočtete v dnešním článku.

Základní informaci tedy znáte – kdy a kde se uskuteční květnové setkání čtenářů u zajímavého piva jsme anoncovali již v perexu. Místo je stejné a tudíž všem pravidelným čtenářům našeho serveru nejspíš dobře známé – Pivovarský dům v Ječné ulici v Praze. Datum byl vybrán čtvrtek 24.5. a stejný zůstává i čas degustace, který byl opět stanoven na šestou hodinu odpolední.

A teď už k vybraným pivům. Snažili jsem se vám opět sehnat piva, o kterých si myslíme, že jste je ještě neochutnali, nebo se o nich v poslední době na serveru dost diskutovalo, nebo nejsou v Praze až zase tak běžně dostupná.

Prvním pivem je hned vlastně dvojice piv, která byla nedávno uvedena na trh naším největším výrobcem piva, Plzeňským Prazdrojem. Jak už nejspíš tušíte, jedná se o piva Master – polotmavou 13° a tmavou 18°. Podle reakcí u článku tato piva již mnozí z vás ochutnali, přesto doufám, že to stále může být pro mnohé čtenáře první setkání s tímto pivem.

Další dvojice piv se může jevit jako příliš obligátní na to, aby byla zařazena do degustace. Přesto si myslím, že kvasnicová světlá 12° z Pivovaru Louny skupiny Drinks Union není až zas tak běžně dostupná (alespoň v Praze). Druhé pivo je pak v poslední době nejdiskutovanějším mokem na našem serveru. Kdo čte diskusní příspěvky na Světu piva pozorně, ten už určitě ví, že na našem dalším setkání bude moci ochutnat i Šeráka z pivovaru Holba. Bude pak na každém jednotlivci zvážit, jestli je Holba hodna kritiky, které se jí od některých čtenářů dostalo, nebo jestli se stále jedná o zajímavé pivo, které uspokojí chuťové buňky nejednoho pivního fajnšmekra.

Další značka, kterou bude možno na květnovém setkání ochutnat, je novinka nejen na naší degustaci. Poprvé totiž mezi nás zavítá pivo z malého (vlastně loňským výstavem kolem 30 tisíc hektolitrů až zase tak malý pivovar to není) pivovaru ze severních Čech, z Malého Rohozce. Novinky nejen u nás, ale i na trhu. Jedná se totiž o rohozecký Řezák. Více informací nejen o tomto pivu, ale i hospodách v Praze, kde rohozecké pivo točí, vám přineseme v samostatném článku.

Takže to bychom měli pětici piv, kterou už máme potvrzenou. Navíc se snažíme pro vás zajistit další dvě piva, která ale zatím nejsou jistá. Prvním je speciál z Belgie, druhým pak kvasnicový speciál, který můžete ochutnat jen jednou za rok. Vše se dozvíte hned, jak budeme mít potvrzené vzorky těchto piv.

Přehled základních informací
Název akce: Květnové setkání čtenářů a homebrewářů
Datum:čtvrtek 24.5.2007
Trvání:18-22
Místo: Pivovarský dům v Ječné ulici v Praze, "šalanda"
Nabízená piva:Mater 13°polotmavá a 18°tmavá, rohozecký Řezák, kvasnicový ležák světlý Louny 12°, Šerák, belgický speciál, kvasnicový speciál(zatím tajemství)
Cena:degustace 200 Kč(18-19:30 hodin), volná ochutnávka(19:30-22 hodin) - cena piva rozumná
Zajímavost:setkání homebrewářů. Možnost nechat odegustovat vaše výtvory profesionálním degustátorem.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 13 komentářů, poslední komentář: 11.06.2007 18:04 Komentovat
Jihomestan Pedros11.06.2007 18:04
Jo ten se u velkyho altanu toci normalne:)
nedělej nic Zbyněk Holan10.05.2007 12:12
Nemusíš se mnou nic dělat - to je můj problém, zkrátka mi připadá, a na pár posledních...
Ad Zbynek honza09.05.2007 17:07
A co s Tebou pak mam delat:)? Sud dodany z pivovaru v Tobe nebudi duveru...:)
Vinarny versus pivnice honza09.05.2007 17:05
Myslim ze je to jen posunuto kvuli vcerejsimu svatku a vypadku vinanrny. Alespon mi nerikali, ze...
to honza: Potrefená husa je vinárna? :-) Luděk09.05.2007 14:43
Ahoj honzo, koukám na netu, nejsa z Prahy (ani z Protivína), že seriálek o pivovarských...
Jihoměšťan 11° Zbyněk Holan09.05.2007 13:01
Jo klidně v červnu bude také!
Prima nápad Otakara! Zbyněk Holan09.05.2007 12:52
To je výtečný nápad postavit proti sobě všechna piva z Holby! Byl by to opravdu test the...
Ad Urpiner honza08.05.2007 11:40
I na Urpinera doje. Vzhledem k poctu lahvi to bude stacit na redakcni degustaci. Jeste nebyla...
Vyhledávání