úvod
homepage

Velké degustační hodnocení kanadských piv vytisknout článek

Přidáno: 30. srpna 2004  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,24 hodnotících Hodnotících: 17 počet zobrazení Zobrazeno: 5952x

V dnešním pokračování navazujeme na vyprávění z minulého týdne o situaci na kanadském pivním trhu(ZDE). Nechť vám výsledky naší degustace slouží jako důkaz, že i na tamním trhu se dají

GRIFFON ROUSSE 4,5 %ABV (PIVOVAR Mc Auslan)
Příjemně svěží vůně, chmelová s ovocnými tóny. Nižší plnost, výrazná hořkost jenž vhodně doplňuje ovocné tóny piva typu ale.
Hodnocení:3


GRIFFON EXTRA BLONDE 5 %ABV
Výrazně ovocná vůně, kyselá citrónová (až nepříjemně) chuť s trpce chmelovým dozníváním. Toto pivo s největší pravděpodobností českého chmelaře neosloví.
Hodnocení: 6

RAFTMAN 5,5 %ABV(PIVOVAR Unibroue)
Těžká kouřová vůně s autolyzačním podtónem. Lehce nakouřené tělo piva s těžce sladkým plným tělem. Slabší hořkost. Pivo rozhodně nevybízí k dalšímu napití.
Hodnocení: 6-

BLANCHE DE CHAMBLY 5 %ABV
Příjemně výrazné vůně pšeničného piva se vhodně doplňuje s jemně nakyslou obilně doznívající chutí. Pivo celkově působí lehkýma osvěžujícím dojmem. Rozhodně vybízí k dalšímu napití.
Hodnocení: 3


McAUASLAN BIERRE BLONDE (PALE ALE) 5 %ABV
Příjemná svěží vůně se sladkými a chmelovými tóny. Vyrovnaná plnost s nádherně vybalancovanou příjemně silnou hořkostí. Vhodné k celovečernímu pití. Čisté pivo s krásným chmelovým dozníváním.
Hodnocení: 3

Unibroue EPHEMERE Jablko 5,5 %ABV
Vůně padaných letních jablk,která nekoresponduje s umělou, nevyváženou chutí, jenž rozhodně zklame. Jednoduše řečeno: syntetické zklamání.
Hodnocení: 6-

EPHEMERE Peach 5,5 %ABV
Výrazná broskvová vůně, která bohužel značně předbíhá prázdné tělo. Pokud hledáte letní osvěžení, porozhlédněte se jinde.
Hodnocení: 6-

McAUSLAN Wheat Ale 5 %ABV
Celkem zajímavá vůně, nicméně chuť je výrazně peckovitá, syntetická. Další rádoby ovocné zklamání. Pokus o ovocná piva ztroskotal. Nejedná se ani o ovocné, ani o osvěžující piva.
Hodnocení: 6

EPHEMERE Black Currant 5,5 %ABV
Kdyby člověk měl použít jediné slovo, bylo by to slovo vitacit. Jinak se na toto pivo hodí rčení "jednooký král mezi slepými".
Hodnocení: 5-

St. AMBROISE Oatmeal Stout 5 %ABV
Příjemná, čistá karamelová vůně. Prázdnější tělo, pražená až připálená karamelová chuť s ořechovými tóny. Celkově dobře vybalancované pivo. Vhodný představitel své kategorie. Pivo ze své podstaty není určeno k celovečerní konzumaci. Vhodné k zapití divočiny.
Hodnocení: 4


EAU BENITE 7,7 %ABV
"Zrádné pivo" - vyšší obsah alkoholu je dobře maskován příjemnou lehkou chutí a vůní pšeničného piva. Síla piva je cítit až v doznívání. Hodnocení: 3+


MAUDITÉ 8 %ABV
Vyrovnané, velni dobře vyvážené pivo plně vůně a chutě, která nezakrývá vyšší obsah alkoholu. Celkově působí příznivým dojmem. Velmi vhodné pro dlouhé zimní večery.
Hodnocení: 3


LA FIN DU MONDE 9 %ABV
Velmi "zrádné" pivo. Opět jako u piva Eau Benite si vás podmaní velice příjemná pšeničná vůně s chuť, která dobře maskuje vysoký obsah alkoholu. I když 9 %ABV má již značný vliv na plný chuťový vjem. Celkový dojem - na takto vysoký objem alkoholu se jedná o velice dobře pitelné pivo.
Hodnocení: 3

DON DE DIEU 9 %ABV
"Tripple" z piva Blanche de Chambley. Tváří se jako 14°, přitom se jedná o 20°. Unibroue prostě pšeničná piva umí udělat. Vyvážené pivo, krásně lehká svěží vůně a syrupovité tělo neuvěřitelně dobře skrývá alkohol.
Hodnocení: 3+


TROIS PISTOLS 9 %ABV
Ve vůni je přiznán vysoký obsah alkoholu. Pivo nezastírá, že se jedná o hlubokoprokvašené silné pivo. Karamelové tóny v chuti i vůni souzní s vysokým obsahem alkoholu. Příjemné pivo k plápolajícímu krbu a dlouhým zimním večerům.
Hodnocení: 4

EDITION 2004 10,5 %ABV
"Ročníkové pivo" doporučené pro maximální konzumaci v množství 1 dl (2 velkých panáků) pro sváteční chvíle. Příjemný speciál, který se nestydí za svůj vysoký obsah alkoholu. Není určeno pro běžnou konzumaci. Vánoční čas, vysokohorské podmínky, posezení u krbu…
Hodnocení: 4

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání