Komentáře
článku: Pivní normálnost se vrací do Česka
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Souhlas. Stačí se podívat, jak nadnárodní firmy upravují chuť svého "českého" piva podle "mezinárodních potřeb" - takovým odstrašujícím příkladem byly Krušovice, když je převzali Němci. Ale i Prazdroj ubral na hořkosti, aby se "zařadil". O europivech spojených s dalšími značkami z této "nadnárodní" produkce, ani nemluvě. Takže pivovary, držící při životě "české pivo", tedy pivo z českých surovin, bych hledal jinde: třeba v Budějovickém Budvaru.
V 80.letech bylo v ČSSR určité množství pivovarů, které vařily mok různé kvality. Vedle standardních piv (PU, Gambrinus, Staropramen, Budvar) byla vyráběna i piva o pochybné chuti či jakosti (Kolín, Hradec, většina slovenských značek), na druhé straně na spoustě regionálních výrobků si bylo možno pochutnat (Regent, Platan, Chebské Hradní, Lučan, Svijany atd.). Dnes se rovněž piva dělí na strašná (...), příšerná(...), neutrální a vynikající. Ne každé pivo z minipivovaru je nejlepší, ale alespoň bývá osobité a tak si važme široké nabídky na našem pivním trhu a věřme, že se hnusná ponurost globalizace vyčasí aspoň na pivní polojasno s 10 - 33 stupni a rosným bodem 7 - 10 °C.
Překvapuje mě, že se to týká i těch vyhlášených pivovarů. Dudák je hodně špatnej, Král Šumavy (kdysi výborné pivo), to je katastrofa. Svijany se naštěstí drží, ale třeba takovej Kníže... no to je taky hrůza. :-(
Stejně tak jako černobílá fotka není automaticky uměním, ani pivo z minipivovarů nemusí být dobré.
No tak třeba takovej Oldřich Navrátil tam chodí zapíjet svoje depky...
tusim ze rikali kolem stovky mist a par na stani u koktejlovyho baru. Par stolu bude i ve vnitroblokovy zahradce, az se uklidi...
Jo je to o výtoči a návštěvnosti, hlavně s 30 pípama. Zvenku to moc velký nevypadá. Jakou to má tak kapacitu? Aby to nebylo jak U prince Miroslava a jinde, kde je 25 naraženejch piv, sedí tam pár lidí, výtoč minimální a díky tomu půlka piv nakyslá.
Nevím,zda socialistická éra tak hodně pivovarům ublížila. Mnohé pivovary zanikly,to uznávám, ale neříkejme ,že všechny druhy piva byly špatné, vše bylo linkované apod.
Dnes patří většina pivovarů nadnárodním gigantům,které si rovněž dělají co chtějí.
a to, že spousta strejdů vaří doma v hrnci,to moc rozvoji pivovarů neprospívá. V miniivovarech budoucnost nevidím
Dnes patří většina pivovarů nadnárodním gigantům,které si rovněž dělají co chtějí.
a to, že spousta strejdů vaří doma v hrnci,to moc rozvoji pivovarů neprospívá. V miniivovarech budoucnost nevidím
No tak sem něco negativního napište... :-)
Uvítal bych, kdyby sem někdo napsal i něco negativního. Jako například, že to které české pivo chutná jinak než před celosvětovou krizí před rokem rokem a půl. Samozřejmě že hůř...
1 | 2 |
Vyhledávání