Komentáře
článku: Pivní normálnost se vrací do Česka
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Jo, to by mě taky zajímalo. Doufám, že aspoň částečně ano.
Re: Re: Re: Nadnárodní firmy české tradici moc nepomáhají ,
(Myrek, 15.09.2010 06:35)
celé vlákno | reagovat
Pak nám nezbývá nic jiného, než vynechat fázi poslední. Ať se nepoctivými patoky zahltí a chcípnou.
Na chlumeckou desítku vzpomínám s nostalgií - chutnala mi. Mostecké ze starého pivovaru bylo hodně dobré, ze Sedlece už nikoli.
Trochu souhlasím. A trochu zase ne. Každý rub má totiž i svůj líc, jak zpívali už V+W. Hygiena výroby, manipulace i výčepu se velice zlepšila. Kvalita? Jak kde. V Gambrinusu, v Popovicích, ale hlavně v Krušovicích dnes vaří pěkné hnusy. Totalitní "krušovičky" ... joj to bývalo pivko! (Také díky panu Mášovi.) Každá doba má holt svoje. A když žehráme, že nám nejede to a někomu zase ono pivko? Výběr je široký a nemusíme přece vypít všechno.
Chtěl jsem navštívit tenhle podnik dneska a pokud avizujou otvíračku ve 12:00 a přitom ještě ve 14:00 je zavřeno a na dveřích žádné vysvětlení a omluva, proč mají holenkové zavříno, tak ať si jde Si Páprda a jeho "podnik" klidně do prdele...
Navštívil jsem tenhle podnik včera, kdy to tam hučelo jak v úle. Byla to otvírací akce, takže je to pochopitelné, ale jak to bude vypadat dál, o to mám trochu obavu. Výběr piv úžasný, všechna, která jsem okusil, velmi dobrá, ale hospoda je to hodně malá na to, aby se tam udrželo trvale 30 naražených piv:-( Obávám se, že to bude neudržitelné, že možná polovina značek bude mít příliš malou výtoč na to, aby se nekazila. Systém rotujících piv, jaký mají například v Pivovarském klubu v Křižíkově, je nepochybně schůdnější a ekonomicky udržitelný.
Fandím jakémukoli projektu, který dává prostor menším pivovarům, ale bojím se, že tohle v této podobě dlouho nevydrží. Rád bych se mýlil...
Fandím jakémukoli projektu, který dává prostor menším pivovarům, ale bojím se, že tohle v této podobě dlouho nevydrží. Rád bych se mýlil...
Skromný dotaz > bude hospůdka nekuřácká ?
Jo, to je dobry uhel pohledu:)
Jinak jsem cekal, ze zde Thomas odhali svoji totoznost, tedy vlastne ze zde odhali ono misto, kde ma byt vic jak tricet kohoutu. Na webu jedne nejmenovane pivnice( o ktere se zde take nekolikrat psalo),ktera me napadla a kam jsem myslel ze Thomas miri, maji uvedeno, ze toci pivo z 29 kohoutu. Navic kdyz jsem tam nedavno byl, u nekterych cisel nemeli uvedeno, co toci. Mozna nic a pipa byla prazdna...
Jinak jsem cekal, ze zde Thomas odhali svoji totoznost, tedy vlastne ze zde odhali ono misto, kde ma byt vic jak tricet kohoutu. Na webu jedne nejmenovane pivnice( o ktere se zde take nekolikrat psalo),ktera me napadla a kam jsem myslel ze Thomas miri, maji uvedeno, ze toci pivo z 29 kohoutu. Navic kdyz jsem tam nedavno byl, u nekterych cisel nemeli uvedeno, co toci. Mozna nic a pipa byla prazdna...
Buďme objektivní. Ať se kdokoliv staví na hlavu, teoreticky drží rekord v počtu kohoutů hala Sazka, nebo jak se to tam teď jmenuje. Z hlediska počtu píp na hosta kraluje Donald. Obě dvě štace vhodné spíše pro sběratele kuriozních zážitků, kvalitní pivo teče jinde.
Slezte z toho lustru Donalde, vidím Vás!!! Váš nezaměnitelný sloh Vás opět prozradil a můžete si klidně říkat třeba Fun-Thomas. Mimochodem v článku je zcela zřetelně napsáno "Tolik kohoutů v jedné řadě zatím žádná česká(moravská či slezská) pivnice nemá" .. ale o to Vám ani nejde že?
A jak je to s Vaším článkem a republikovým rekordem o počtu kohoutů? Vy jste opravdu neobjektivní člověk a propagujete co Vám se hodí a ne fakta. Nebo se člověk spokojí s Vaší informací? Jsou opravdu restaurace kde masjí víc jak 30 kohoutů které Vy propagujete jako rekord republiky!
Super nápad! :-D
:-D
:-D
Re: Re: Nadnárodní firmy české tradici moc nepomáhají ,
(Jan Kocián - pivní snob, 22.08.2010 14:46)
celé vlákno | reagovat
České pivo se vždy vařívalo ekonomicky velmi neefektivními metodami. Teď to vyřešili tak, že šidí všechny fáze výroby... některé rovnou přeskočí.
Re: Nadnárodní firmy české tradici moc nepomáhají ,
(Honza Kočka, 22.08.2010 13:50)
celé vlákno | reagovat
A co kdyby nebylo ery komunistu a jejich planovaneho hospodarstvi. Treba by ceske pivovary byly ekonomicky silnejsi a naopak by oni kupovaly pivovary zahranicni. Treba ne, kdo vi...
jo jo, v pripravovane mape Hospod pro znalce budou nad vsema mistama vyscnivat pivnice, kde toci Kocoura. To by bylo, abych nezved vystav Kocoura o polovicku:)
Re: Nadnárodní firmy české tradici moc nepomáhají ,
(Martin Jarošek, 22.08.2010 11:08)
celé vlákno | reagovat
Nechci malovat zlověstného čerta na zeď pivního sklepa, ale kdo ví co bude s naším Budvarem za pár let. Naše politická elita národa je za mrzký bakšiš schopná prodat vlastní matky a vylízat z mrtvého psa oko (případně z umakartového stolu rozlitý gambáč).
Rekord s 30 kohouty? Vždyť to není pravda. To je hezký článek ale 30 kohoutů není rekord, jedině že jsou v řadě. Ještě neotevřeli a jsou druzí. Ale pravda pane Kočka děláte jim reklamu aby jste měl odbyt. Tom
HK jsem jmenoval jen namátkou, zřejmě jsem měl při svých několika degustacích oné značky smůlu. Kolín však měl obecně špatnou pověst a údajně byl zejména z důvodů konstantní nízké kvality výrobků (Furiant, Perla) kolem roku 1987 uzavřen. Stejně tak mne tenkrát nikterak neoslovilo Vysokochlumecké (dnešní Lobkowitz) či pivo z Mostu. Možná však v té době někomu tyto značky chutnaly.Myslím, že to byl nektar proti tomu co z našich moků udělaly chemické koncerny typu SAB Miller, InBev nebo Heineken.
Socialistická éra ublížila pivovarům a to dost likvidačním způsobem - žádné investice, likvidace soukr.vlastnictví, již uvedená rajonizace, zrušení desítek pivovarů.
Nevím proč jste uvedl i pivovar Hradec Králové. Světlá dvanáctka Hradečan se pravda moc nepovedla, ale nevařila se zase tak dlouho. Pracoval jsem v těch letech v n.p. Východočeské pivovary (později s.p. a k.p.) a například velikonoční nebo vánoční Kalich 14 přímo z tanku byla vynikající, ale i standardní tanková 12 byla velmi dobrá. Hradec si zkazil jméno na zač. 90. let a potom už mu hradečáci nevěřili i když to pivo bylo velmi dobře pitelné.Já sám jsem ho pil až do zavření pivovaru.
1 | 2 |
Vyhledávání