Komentáře
článku: Pivo v kraji ekologického zločinu
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Zdenku co to melete? Tady přeci nejde o to, jaké pivo je hodnoceno, ale jakým způsobem, resp. jaký je použit popis při senzorické analýze. "Mramorová plnost" a "přírodní prvoplánové doznívání"? Pod tím si toho fakt nejde moc představit. Každopádně neplatí, že čím větší počet vypitých piv, tím větší přehled a schopnost je popisovat. To už je lepší napsat pivo mě chutnalo/nechutnalo, než plácat...
i když si myslím,že jste ochutnal více druhů piv než kdokoliv "tady", tak to jste přehnal.Jedná se přeci o malý pivovar. Proto je nutno psát asi takto- SKVĚLÉ, VÝBORNÉ, LÉČIVÉ.Jestli Vám něco nesedlo, příště si to nechte radši pro sebe, nebo Vás ukamenujou.
Nejedná se o ječmen, nýbrž jde o ječný slad. Rozdíl je... ale to tady snad ani nemá cenu vysvětlovat. To kdyby si to snad někdo chtěl připravit doma. Narazil jsem i na verzi pokaramelovanou, se skořicí. Exotický příkus, leč nic, čeho by člověk mohl sníst kila.
Pane Jarošku, tak jako pana Provazníka i mne zaujala vaše vskutku originální hodnocení. Abych se přiznal, dělá mi problém si pod tím představit něco konkrétnějšího. I já se přimlouvám za vysvětlení pro nás méně zcestovalé degustátory.
Tak autorovi se asi nechce na můj dotaz odpovídat. Nedivím se, ale snad alespoň pro příště přestane psát u hodnocení piva takové kraviny...
jj, byl jsem tam před 14 dny, ochutnal všechny 3 druhy a opravdu výborné. 29,- Kč za půllitr je sice trochu vyšší cena, ale alespoň se jim tam nestahují podivné, na Gambrihnusu závislé existence z vedlejší herny ;-).
Pražený ječmen je skutečná pivařská pochutina. V hradecké prodejně Pivoňka jej dokonce prodávají s chilli kořením
Chtěl bych se zeptat, zda šlo u světlého ležáku o chuťovou vadu ("v chuti světlého piva je trochu „hadr“"), nebo o něco jiného "specifická směs kvasnicové a sladové příchuti". Ale ještě víc by mě zajímalo vysvětlení této věty: "chuť polotmavého je mramorově zakulacena s přírodním prvoplánovým dozníváním", hlavně ta mramorová zakulacenost (neměla být třeba bramborová?), ale samozřejmě též přírodně prvoplánové doznívání, s důrazem na tu prvoplánovost. Díky za odpověď.
Možem potvrdit, to pivečko Mostecký kahan je výborné, všetky tri druhy a ešte k tomu podávajú pražený jačmen / je na každom stole/
1 | 2 |
Vyhledávání