Komentáře
článku: Všude dobře, doma ...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Souhlasím,když je možnost, dám si místní pivo a jsem pro malé pivovary
kdo jinému ... :-)) skvelý :-)
Ty do mne kamenem, ja do tebe gambacem!
Kdo jinemu Gambac toci, sam do nej pada....
Kdo jinemu Gambac toci, sam do nej pada....
Rád bych byl, abych kamkoliv přijedu, našel místní pivo se všemi svými specifiky. Rád ochutnám Gambrinus na Plzeňsku, ale třeba v Karlových Varech bych si chtěl dát místní pivo, bohužel díky Prazdroji už dnes tuto možnost nemám. Jen boj proti Gambrinusu dává naději, že takto nedopadnu časem i v dalších městech, kde dnes ještě místní pivo je.
Rád bych byl, abych kamkoliv přijedu, našel místní pivo se všemi svými specifiky. Rád ochutnám Gambrinus na Plzeňsku, ale třeba v Karlových Varech bych si chtěl dát místní pivo, bohužel díky Prazdroji už dnes tuto možnost nemám. Jen boj proti Gambrinusu dává naději, že takto nedopadnu časem i v dalších městech, kde dnes ještě místní pivo je.
emu jsem rád že jste uvedl Vaše záměry na pravou míru, pokud tedy dobře chápu rádi by jste rozvíjeli pivní turistiku v ČR ale vlivem komerčních značek se to nedaří. teď již chápu Váš postoj a doufám že stejně tak chápete i vy ten můj, chtěl jsem říci že velikost pivovaru neovlivňuje vždy jeho kvalitu :) mizím najedno... mějte se;)
Jen aby se téhle chyby nechytili ve věstníku s názvem Zbabranou... Začne to nevinně, když obchodní sládek v redakci nad dopisy pijáků pronese: "Marečku, podejte mi pero!" - a tiskový mluvka bude reprodukovat, že prodej G9 stoupá!
chyba, chtěl jsem napsat, že podíl Géčka klesá
Trnem v oku je nám Gambrinus proto, že je nejrozšířenější a tím pádem nejvíce ohrožuje ostatní piva - ohrožuje pivní rozmanitost. Náš boj proti Gambrinusu je hlavně bojem za ostatní pivovary, chceme totiž mít možnsot výběru, ne výběru mezi značkami, ale výběru mezi pivními chutěmi.
Boj proti Gambrinusu má své ovoce, podle posledních zpráv podíl Géčka na trhu roste a není se co divit, znám stále více lidí, kteří jsou i třeba na můj popud ochotni vyzkoušet jiná a zajímavější piva.
Jinak v rámci objektivity - Gambrinus se určitě na pití např. na zahnání žízně se dá pít dobře. ale kdo chce pivo vychutnat, se opravdu před Géčko neposadí ;-)
Boj proti Gambrinusu má své ovoce, podle posledních zpráv podíl Géčka na trhu roste a není se co divit, znám stále více lidí, kteří jsou i třeba na můj popud ochotni vyzkoušet jiná a zajímavější piva.
Jinak v rámci objektivity - Gambrinus se určitě na pití např. na zahnání žízně se dá pít dobře. ale kdo chce pivo vychutnat, se opravdu před Géčko neposadí ;-)
Prave ta veta "Většina samozvaných odborníků ho jen pije." je opravdu silena a myslim, ze tim v Plzni uz rekli svoje - asi si neuvedomuji, ze ti nejdulezitejsi v celem retezci nejsou ti, co pivo vyrabi, ale jsou to prave takto nesmyslne oznacene osoby, podle toho se i v koncernu chovaji.
Nejedná se o žádné "naše" pivo :) stačí jen číst a hledat, materiálů je spousty. Navíc neříkám že HGB je super metoda, pouze poukazuji na to že jí dnes používá kde kdo ale trnem v oku je Vám pouze Gambrinus. Pokud se mi nelíbí či nechutnají něčí výrobky, neužívám je a trávím čas radši smysluplnější prací než vyprávěním polopravd a nesmyslů ;) Gambrinus mi nijak k srdci nepřirostl ale už jsem si na něj zvykl a tak když přijdu do hospody kde se točí, neohrnuju rypák a už ho klopím. Když bych si chtěl vychutnat pivo tak si určitě rád najdu nějakou jinou značku která mi bude svou chutí vyhovovat lépe než ta klasika ve skoro každé české restauraci. Pokud se nemýlím tak mniši z klášterů kde se pivo dříve vyrábělo pivo obdivovali kvůli tomu aby se opili :))(391)
Libore, velice trefné. Hlavně ta poslední věta:-)
vychvalovanie "vašeho" piva mi pripadá absolútne mimo. Vypadá to tak, že vy sám snáď veríte tomu, že pivo je dobré len vtedy, keď sa použije HGB, CKT, a leží maximálne 9 dní...
Keby Groll vedel o tom ako pivo v Plzni przníte, tak musí v hrobe fungovať ako ventilátor....
pozor, ono sa niekedy stáva, že tí neznalí a necivilizovaní barbari misionára zožerú....
Keby Groll vedel o tom ako pivo v Plzni przníte, tak musí v hrobe fungovať ako ventilátor....
pozor, ono sa niekedy stáva, že tí neznalí a necivilizovaní barbari misionára zožerú....
Paráda, už to začalo...
Tak už je to tady - buď jde o individuální akci jedince, nebo se nám ozval někdo Za branou.
Mám na mysli nick missionary.
Nejprve reakce k mé osobě. Několik let jsem se hrdě zval pivovarníkem a něco málo jsem snad z výroby i pochytil.
Tak i někteří zde diskutující jsou z oboru. Ale většina je skutečně poučeným laikem a to z toho důvodu, že se aktivně zajímají o výrobu a problematiku pivovarnictví. Nejsou to lemtači "u čerstvého fotbalového...".
Docela k pousmání je zmínka o čerstvém pivu.
Za prvé se nadá bagatelizovat, ano i malí mají problémy a někdy jim pivo skutečně zůstane dlouho. Ale opak je spíše pravdou - na můj vkus mnoho mini nechává pivo zrát jen 2-3 týdny a podávají pivo ne zcela dozrálé - protože jim jde tak na odbyt, že nestíhají.
Úsměvná je tato vaše zmínka z toho důvodu, že víme jak je urychlováno právě ono "fotbalové pivo", které se zdrží v pivovaru ještě kratší dobu. A co se týče čerstvosti, to jsem se i zasmál. Co je čerstvého a lahodného na paterovaném pivu?
Mám na mysli nick missionary.
Nejprve reakce k mé osobě. Několik let jsem se hrdě zval pivovarníkem a něco málo jsem snad z výroby i pochytil.
Tak i někteří zde diskutující jsou z oboru. Ale většina je skutečně poučeným laikem a to z toho důvodu, že se aktivně zajímají o výrobu a problematiku pivovarnictví. Nejsou to lemtači "u čerstvého fotbalového...".
Docela k pousmání je zmínka o čerstvém pivu.
Za prvé se nadá bagatelizovat, ano i malí mají problémy a někdy jim pivo skutečně zůstane dlouho. Ale opak je spíše pravdou - na můj vkus mnoho mini nechává pivo zrát jen 2-3 týdny a podávají pivo ne zcela dozrálé - protože jim jde tak na odbyt, že nestíhají.
Úsměvná je tato vaše zmínka z toho důvodu, že víme jak je urychlováno právě ono "fotbalové pivo", které se zdrží v pivovaru ještě kratší dobu. A co se týče čerstvosti, to jsem se i zasmál. Co je čerstvého a lahodného na paterovaném pivu?
gambrinus se pro český trh vyrábí pouze v ČR :) možná jste slyšel o tom že se třeba gambáč vyrábí v polsku... to ano, ale pouze pro polský trh (kvůli vysokým clům). Btw. voda se upravuje pomocí reverzní osmózy tak aby se z ní stala podobná té plzeňské a jedinečnost vody plzeňské tkví v tom že je dosti měkká :) a to jestli nevíte tak měkká voda se používá k výrobě kdejakých piv (až na zahraniční speciály - příklad si nepamatuji)... joa, na vodě záleží! To o tom že se vyrábí společně s kozlem v nošovicích :) není asi žádná novinka, každé pivo má své nádoby, jedinečné výrobní postupy, stejně kvalitní suroviny a hlavně znalého sládka který Vám řekne že není nad vždy čerstvé pivo z většího pivovaru, bodejď by taky ne, v malých pivovarech to jejich pivo zraje dost dlouho a pije se dokud se nevypije :)) i zkažené a každý si mlaská nad jedinečností. Když se pivo zkazí tak se má vylít. Tedy dobrou chuť u čerstvého točeného fotbalového, trkacího nebo toho Grollova měšťanského originálu :))
a co vlastně také pijete? :) mléko?
Víte co by mne zajímalo? Kdo byl ten člověk co Vás poučil?
to s tou vodou je zajímavý..hlavně že se chlubí jak je ta jejich plzeňská voda jedinečná..
Zdravim vsechny "milovniku" Gambace z momentalniho americkeho exilu na ceste do Jizniho Pacifiku. Slogan Vsude Gambac... mne velice pobavil a napadla mne dalsi opravena prislovi:
Jak se do Plzne vola, tak se Gambac ozyva...
Lepsi drat v oku nez-li Gambac v krku!
Jak se do Plzne vola, tak se Gambac ozyva...
Lepsi drat v oku nez-li Gambac v krku!
1 | 2 |
Vyhledávání