úvod
homepage

Komentáře

článku: Všude dobře, doma ...

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Géčko, (Miloš, 15.09.2008 23:12) celé vlákno | reagovat
Proč bych ho měl píti když nevím kde byl vyroben. To je ale jedno. Na exurzi v pivovaru Velkopopovickém kde se též Géčko vyrábí nám na dotaz jestli dělají dle původního receptu Géčka bylo sděleno že ano a na vodě prý nezáleží ta se chemicky upraví. Mimo jiné to ale většina pivařů ví se též vyrábí ve velké firmě zároveň s Kozlem v Nošovicích. Tak dobrou chuť. Zlatý malý pivovárky.
Re: Géčko, (Prd, 18.09.2008 21:15) celé vlákno | reagovat
to s tou vodou je zajímavý..hlavně že se chlubí jak je ta jejich plzeňská voda jedinečná..
Re: Géčko, (missionary, 19.09.2008 11:43) celé vlákno | reagovat
gambrinus se pro český trh vyrábí pouze v ČR :) možná jste slyšel o tom že se třeba gambáč vyrábí v polsku... to ano, ale pouze pro polský trh (kvůli vysokým clům). Btw. voda se upravuje pomocí reverzní osmózy tak aby se z ní stala podobná té plzeňské a jedinečnost vody plzeňské tkví v tom že je dosti měkká :) a to jestli nevíte tak měkká voda se používá k výrobě kdejakých piv (až na zahraniční speciály - příklad si nepamatuji)... joa, na vodě záleží! To o tom že se vyrábí společně s kozlem v nošovicích :) není asi žádná novinka, každé pivo má své nádoby, jedinečné výrobní postupy, stejně kvalitní suroviny a hlavně znalého sládka který Vám řekne že není nad vždy čerstvé pivo z většího pivovaru, bodejď by taky ne, v malých pivovarech to jejich pivo zraje dost dlouho a pije se dokud se nevypije :)) i zkažené a každý si mlaská nad jedinečností. Když se pivo zkazí tak se má vylít. Tedy dobrou chuť u čerstvého točeného fotbalového, trkacího nebo toho Grollova měšťanského originálu :))
Re: Re: Géčko, (Chody, 19.09.2008 12:15) celé vlákno | reagovat
Paráda, už to začalo...
Re: Re: Géčko, (Libor, 19.09.2008 13:00) celé vlákno | reagovat
vychvalovanie "vašeho" piva mi pripadá absolútne mimo. Vypadá to tak, že vy sám snáď veríte tomu, že pivo je dobré len vtedy, keď sa použije HGB, CKT, a leží maximálne 9 dní...
Keby Groll vedel o tom ako pivo v Plzni przníte, tak musí v hrobe fungovať ako ventilátor....
pozor, ono sa niekedy stáva, že tí neznalí a necivilizovaní barbari misionára zožerú....
Re: Re: Re: Géčko, (umbob, 19.09.2008 13:13) celé vlákno | reagovat
Libore, velice trefné. Hlavně ta poslední věta:-)
Re: Re: Re: Géčko, (missionary, 19.09.2008 16:05) celé vlákno | reagovat
Nejedná se o žádné "naše" pivo :) stačí jen číst a hledat, materiálů je spousty. Navíc neříkám že HGB je super metoda, pouze poukazuji na to že jí dnes používá kde kdo ale trnem v oku je Vám pouze Gambrinus. Pokud se mi nelíbí či nechutnají něčí výrobky, neužívám je a trávím čas radši smysluplnější prací než vyprávěním polopravd a nesmyslů ;) Gambrinus mi nijak k srdci nepřirostl ale už jsem si na něj zvykl a tak když přijdu do hospody kde se točí, neohrnuju rypák a už ho klopím. Když bych si chtěl vychutnat pivo tak si určitě rád najdu nějakou jinou značku která mi bude svou chutí vyhovovat lépe než ta klasika ve skoro každé české restauraci. Pokud se nemýlím tak mniši z klášterů kde se pivo dříve vyrábělo pivo obdivovali kvůli tomu aby se opili :))(391)
Re: Re: Re: Re: Géčko, (emu, 19.09.2008 18:48) celé vlákno | reagovat
Trnem v oku je nám Gambrinus proto, že je nejrozšířenější a tím pádem nejvíce ohrožuje ostatní piva - ohrožuje pivní rozmanitost. Náš boj proti Gambrinusu je hlavně bojem za ostatní pivovary, chceme totiž mít možnsot výběru, ne výběru mezi značkami, ale výběru mezi pivními chutěmi.
Boj proti Gambrinusu má své ovoce, podle posledních zpráv podíl Géčka na trhu roste a není se co divit, znám stále více lidí, kteří jsou i třeba na můj popud ochotni vyzkoušet jiná a zajímavější piva.
Jinak v rámci objektivity - Gambrinus se určitě na pití např. na zahnání žízně se dá pít dobře. ale kdo chce pivo vychutnat, se opravdu před Géčko neposadí ;-)
Re: Re: Re: Re: Re: Géčko, (emu, 19.09.2008 18:49) celé vlákno | reagovat
chyba, chtěl jsem napsat, že podíl Géčka klesá
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Géčko, (Luděk, 19.09.2008 20:34) celé vlákno | reagovat
Jen aby se téhle chyby nechytili ve věstníku s názvem Zbabranou... Začne to nevinně, když obchodní sládek v redakci nad dopisy pijáků pronese: "Marečku, podejte mi pero!" - a tiskový mluvka bude reprodukovat, že prodej G9 stoupá!
Re: Re: Re: Re: Re: Géčko, (missionary, 20.09.2008 00:13) celé vlákno | reagovat
emu jsem rád že jste uvedl Vaše záměry na pravou míru, pokud tedy dobře chápu rádi by jste rozvíjeli pivní turistiku v ČR ale vlivem komerčních značek se to nedaří. teď již chápu Váš postoj a doufám že stejně tak chápete i vy ten můj, chtěl jsem říci že velikost pivovaru neovlivňuje vždy jeho kvalitu :) mizím najedno... mějte se;)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Géčko, (emu, 20.09.2008 18:23) celé vlákno | reagovat
Rád bych byl, abych kamkoliv přijedu, našel místní pivo se všemi svými specifiky. Rád ochutnám Gambrinus na Plzeňsku, ale třeba v Karlových Varech bych si chtěl dát místní pivo, bohužel díky Prazdroji už dnes tuto možnost nemám. Jen boj proti Gambrinusu dává naději, že takto nedopadnu časem i v dalších městech, kde dnes ještě místní pivo je.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Géčko, (emu, 20.09.2008 18:23) celé vlákno | reagovat
Rád bych byl, abych kamkoliv přijedu, našel místní pivo se všemi svými specifiky. Rád ochutnám Gambrinus na Plzeňsku, ale třeba v Karlových Varech bych si chtěl dát místní pivo, bohužel díky Prazdroji už dnes tuto možnost nemám. Jen boj proti Gambrinusu dává naději, že takto nedopadnu časem i v dalších městech, kde dnes ještě místní pivo je.
Re: Re: Re: Re: Re: Géčko, (Pavel Kuťák, 06.03.2010 13:32) celé vlákno | reagovat
Souhlasím,když je možnost, dám si místní pivo a jsem pro malé pivovary
Konecne zabava, (Martin Jarosek, 18.09.2008 01:56) celé vlákno | reagovat
Zdravim vsechny "milovniku" Gambace z momentalniho americkeho exilu na ceste do Jizniho Pacifiku. Slogan Vsude Gambac... mne velice pobavil a napadla mne dalsi opravena prislovi:
Jak se do Plzne vola, tak se Gambac ozyva...
Lepsi drat v oku nez-li Gambac v krku!
Re: Konecne zabava, (Martin Jarosek, 21.09.2008 03:51) celé vlákno | reagovat
Ty do mne kamenem, ja do tebe gambacem!
Kdo jinemu Gambac toci, sam do nej pada....
Re: Re: Konecne zabava, (Stanislav Jakoubek, 21.09.2008 11:46) celé vlákno | reagovat
kdo jinému ... :-)) skvelý :-)
Co vzkazují "Zpoza brány", (Zdeno, 12.09.2008 21:42) celé vlákno | reagovat
Zase jednou důvod k úsměvu :) Takže díky, milý autore. Jen se ale těš na "hněv plzeňských", neb v jejich pivovarském časopisu Za branou jsem si přečetl toto: "Pokud se po Internetu pohybujete, podívejte se na diskuse a neváhejte do nich odborným způsobem přispět. Nebojte se přiznat, že jste ti, kteří v Prazdroji pivo dělají. Většina samozvaných odborníků ho jen pije. Jen tak se na pivních serverech může vést skutečná diskuse."
Dojemný vzlaz z "Poza brány", že?! :)
Inu, přiznávám, z Plzně nejsem a Gambrinus nepiju.
Re: Co vzkazují "Zpoza brány", (Roman Holoubek, 15.09.2008 08:41) celé vlákno | reagovat
"Většina samozvaných odborníků ho jen pije."
S touto větou lze souhlasit. Ano většina co pije Gambáč jsou samozvaní odborníci.

My ostatní jsme poučení laici a proto nepijeme GGGG.
Re: Re: Co vzkazují "Zpoza brány", (missionary, 19.09.2008 11:32) celé vlákno | reagovat
Víte co by mne zajímalo? Kdo byl ten člověk co Vás poučil?
12
Vyhledávání