úvod
homepage

Komentáře

článku: Suroviny – věčný to problém

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
1234
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Re: Zajímavý odkaz, (petrbrew, 23.01.2008 22:52) celé vlákno | reagovat
Po pozornějším přečtení zjišŤuju, že na tomto odkaze je prodej přerušený od 15.2.07. Škoda. :-(
Zajímavý odkaz, (petrbrew, 23.01.2008 22:47) celé vlákno | reagovat
Sháním nějaké menší bečky (jak říkáme u nás), tak na 10-15L a narazil jsem na tento zajímavý odkaz, který nemám ještě prověřený, ale je tu spousta zajímavých věcí. Hlavně sortiment sladů je hodně široký. :-)
http://www.pivovarubulovky.cz/cz/homebrewing/ vybaveni.php

PS: Kdybyste někdo věděl o menších soudcích na narážeč FLACH (žehlička), dejte mi prosím vědět. Díky. :-)
obchod - ANO, (Míra Jílek, 23.01.2008 22:08) celé vlákno | reagovat
musím říct že tento web je super a moc se mi líbí. Je to velký přínos pro zájemce o domopivovarnictví :-) Nějakou dobu už pivko vařím a proto musím říc že "web je sice pěkná věc, ale bez surovin je k ....." :-/
V dnešní době je to celkem zajímavý jev kdy při návštěvě jakékoliv stránky je vám již cosi vnuceno ke koupi a pak až přijdou další informace. Zde je to úplně na naopak. Což je samozřejmě chvályhodné a patří za to autorovi neskonalý obdiv a dík.
Základní suroviny se tak nějak dají sehnat v pivovarech, ale specialitky sladů, chmelů a kvasnic (na svrchní kvašení) bych uvítal v jakékoliv formě prodeje. Přeci jen ty co jsem si pořídil než byl zavřen obchod už jsou dávno vypité :-)
PS: pokud by byla nějaká varianta obchodu kamenného tak pomyslet s otevírací dobou i na mimopražské.

Dej Bůh štěstí

Míra
Re: Suroviny věčný problém?, (petrbrew, 23.01.2008 20:15) celé vlákno | reagovat
Ano můžu potvrdit, že s Ravenem mám jen ty nejlepší zkušenosti. Slad (včetně barvícího sladu ;-) se dá vyzvednout v malých dávkách osobně po dohodě i na sídle firmy v Olomouci vedle bývalého Strojobalu, jinak ve sladovně v Záhlinicích u Hulína. :-) Zkuste mluvit s panem Kolmanem.
www.raven-trading.cz
Asi do budoucna budou při zvyšování cen za poštovní služby nejlepší osobní odběry ve výdejnách jako třeba bude na Podskalské, u Kocoura ve Varnsdorfu nebo přímo ve sladovnách. :-)
Suroviny věčný problém?, (Franta, 23.01.2008 17:44) celé vlákno | reagovat
Kdo požaduje suroviny, může vyzkoušet sladovnu www.raven-trading.cz. Posílají i v malých množstvích, včetně chmele. Bohužel problém je samozřejmě cena dopravy. Mně posílali třeba i jen 0,5 kg barvícího chmele. Tak zkuste, čím nás bude více objednávat, tím více se to majiteli vyplatí a my nemáme starost.
Ahoj Franta
Re: Experimentovat se musí!, (Honza, 23.01.2008 02:59) celé vlákno | reagovat
I na to jsem myslel, tedy na hromadne objednavani. Pokud by byl zajem, da se to organizovat opres tento web. Jen se musi vybrat vec/ingredience, ktera by vas zajimala...

Jinak vseobecne diky zahajeni vareni pivovaru Kocour dojde (alespon k minimalnimu) rozsireni nabidky(slady, chmely)- proto vubec vznikl tento clanek a diskuse, za kterou vam vsem moc dekuji.
Re:, (Honza, 23.01.2008 02:55) celé vlákno | reagovat
1/ optimalne do tydne
2/ ne, kazdy se bali samostatne
3/ 200EBC
4/ ruzne:). Zatim se bere odkud se da. Jsou tam male vychylky, ale jinak v mezich uvadenych norem ZPC.
5/ ruzne... uvadena zivotnost od VUPS je mesic. Zalezi, jak stare se daji sehnat. Napriklad zitra budou uplne cerstve. Obecne se da rict, ze po dodani k Vam by meli v lednici dva tydny vydrzet. U planovanych zivych kvasnic, ktere si vyzvednete, to bude 5, max 7 dni.
6/ ruzne:) uz slysim nektere ctenare...Vim, ze to neni zdaleka optimalni, nekdy je to i tydny. Verim ale, ze zprovoznenim pivovaru Kocour ve Varnsdorfu se vse zlepsi a zjednodussi. O vydejnim miste nemluve:)
Re: jsem pro, (Honza, 23.01.2008 02:50) celé vlákno | reagovat
Prave z toho by se vychazelo - mesic dopredu byste vedelim, ze napr. koncem unora budou zive kvasnice pro cesky lezak a pro weizen atd...
Re: spec. slady, (Honza, 23.01.2008 02:49) celé vlákno | reagovat
Privezt se da cokoliv, jen si clovek musi pripocitat naklady na dopravu. Pokud se pojede do Bamberku na rauch piva, neni problem par pytlu koupit. Pokud by to ale melo byt na dovoz, cena by rapidne vzorstla...
Re: suroviny, (honza, 23.01.2008 02:47) celé vlákno | reagovat
Prodavat vzorky svych snah asi mozne nebude, ale degustace ano. Pripravujeme jich nekolik. Toto tema se objevi v nasledujicim clanku...
Re: Experimentovat se musí!, (Petr Buriánek, 22.01.2008 13:33) celé vlákno | reagovat
Namátkou vybráno něco na prohlížení :-)

http://www.homebrewing.org/
http://www.bre wandgrow.com/
http://www.michiganbrewing.com/Home .jsp
http://www.homebrewbarn.com/
http://www.ibr ew.com.au/
http://www.qualityhomebrew.com/store/c omersus_index.asp
http://www.homebru.com.au/

h ttp://shop01.bier.de/bier/servlet/shop/vm.artikell istobercat/cid.27/sort.5,10

http://www.browamat or.pl/index.php
http://www.browar.biz/sklep.php?i ds=3
http://www.sklep.wes.com.pl/
Re: Re: Re: Re: sacharometr, (krtek, 21.01.2008 19:35) celé vlákno | reagovat
Přestože nejsem žádný skušený vařič piva,(mám za sebou 5 várek).Používám vinařský moštoměr (udává množství cukru v kg/na 100l.a jeden známí sládek mě říkal,že by to mělo odpovídat.Stupnice od 10-30.
Re: Re: Re: sacharometr, (Petr Buriánek, 21.01.2008 16:44) celé vlákno | reagovat
Jasně, koneckonců v USA se většinou uvádí počáteční (a konečná) hustota a ne EPM. Jestliže budu mít stejný hustoměr ocejchovaný jednou jako hustoměr a podruhý jako sacharometr, i přesnost je u obou stejná.
Experimentovat se musí!, (Tomáš Beneš, 21.01.2008 13:19) celé vlákno | reagovat
Zdravím všechny pivovařiče a pivovařičky. A dovolím si přispěchat se svým skromným názorem. Tak zaprvé si myslím, že dosavadní systém je dostatečný, alespoň pokud jde o základní suroviny. Dobře, někdy to chce trochu trpělivosti. A nyní k bodu dvě: speciální suroviny. Já jsem určitě pro experimentování, bez toho není další vývoj. A jak zlepšit dostupnost těch specialitek? Nejdříve by to chtělo zjistit, co všechno vůbec existuje. Takže nějaké odkazy ze světa na cizí e-shopy s touto nabídkou a tu si v klidu prohlédnout.(Mimochodem věřím, že přibude pár nových témat k dikuzi). No a pak objednat. Dle mého soudu je nejlepší hromadná objednávka. Tady se domluvit, co by kdo chtěl a objednat vše najednou. Tím se rozmělní náklady na dopravu. Každý by si objednal to své závazně a předem zaplatil zálohu ve výši objednaného zboží, nebo celou částku včetně podílu na dopravném. Jen to někdo musí zorganizovat.
Re: Re: sacharometr, (petrbrew, 21.01.2008 12:48) celé vlákno | reagovat
Možná jsem hloupý, ale pokud vím, tak pivovarský sacharometr funguje na stejném přincipu plováku jako hustoměr. Tak proč by se to nemělo dát nahradit hustoměrem!?? Pokud vím, tak hustoměr ukazuje přesně to, k čemu je určený - tedy hustotu kapaliny. Je jasné, že obsah rozpuštěných látek ve sladině předně nekopíruje obsah alkoholu, ale to tu nikdo netvrdil nebo ano? K přepočtu přece úplně stačí. Podle mě jde jen o přesnost měření a ta v homebrewingu nikoho až tolik netrápí. :-)
Re: sacharometr, (Libor, 21.01.2008 09:47) celé vlákno | reagovat
pokial sa jedná o hustomer - ten Vám len na základe hustoty a vzorca povie koľko asi alkoholu bude mať Vaše pivo. To ale nemusí mať veľa spoločné s EPM
na to je najlepší originál pivovarský sacharomer a ten už je dosť drahý cca 750Czk - a to potrebujete min. 2 z 3 dielnej sady 0-7; 6-13; 10-20
:-)
..., (Lihouš, 20.01.2008 20:49) celé vlákno | reagovat
Chtěl bych se zeptat: 1)Když si nechám slad našrotovat za jak dlouho ho musím zpracovat aby neztratil na kvalitě? 2)Když si objednám víc druhů nesmícháte mi to do jednoho pytle? 3)Ten karamelový slad co tu nabízíte je jaký typ? 4)Kolik %alfa mívá červeňák? 5)Jak dlouho od nákupu mi vydrží lisované kvasnice? 6)Za jak dlouho obvykle vyřídíte objednávku?
sacharometr, (davids, 20.01.2008 19:14) celé vlákno | reagovat
sacharometr, (ci hustomer) prodava za rozumnou cenu firma mistr sladek, a take zatkovace a korunky
Prodej, (Jirka, 20.01.2008 09:12) celé vlákno | reagovat
Zdravím všechny, mám uvařeno pouze pár várek tzn. zatím si netroufám na nějaká speciální piva. Vlastně ani dnes nevím co bych od nich očekával. Zatím vystačím s klasickým ležákem. Mám objednáno také delší dobu. Je to nepříjemné, ale určitě počkám. Přimlouval bych se za výdejní místo (prodejnu) se základními surovinami. Speciální by byly na objednávku s individuálním vykrytím. Máte nějaký hrubý odhad kolik je homebrewářů? Z pohledu pomůcek mám problém sehnat např. sacharometr. Jirka Huml
Re: Re: mám objednáno, (venda, 19.01.2008 19:21) celé vlákno | reagovat
V pořádku. Počkám.
1234
Vyhledávání