úvod
homepage

Komentáře

článku: Svět piva - o co mi jde?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Hledam tel.č.na Pepíka z hospody u Sandokana, (Babyka Frantisek, 14.08.2008 10:35) celé vlákno | reagovat
Marně hledam kontakt na Pepču a Alenu z hospody u Sandokana.Pomozte prosím,díky Franta z Mostu.
Re: Hledam tel.č.na Pepíka z hospody u Sandokana, (Stanislav Jakoubek, 15.08.2008 10:02) celé vlákno | reagovat
nevím, jestli to číslo funguje, ale na jedný fotce z roku 2006 jsem našel telefonní číslo 0333/97238; je to číslo na vývěsce u těch potravin,jak jsou hned vedle; a ještě jsem teď na netu našel číslo 0333/797561, to by mělo být přímo na hospodu; a jinak hodně štěstí při hledání :-), tuhel hospodu mám taky rád, jen člověk musí včas zarazit ty jablka :-))
Re: Hledam tel.č.na Pepíka z hospody u Sandokana, (Luca, 02.11.2009 22:20) celé vlákno | reagovat
A co jim chceš tak nutného? To samé co mě?
Re: Re: Hledam tel.č.na Pepíka z hospody u Sandokana, (Luca, 20.12.2009 11:14) celé vlákno | reagovat
Tak co našel jsi je? Luca.
Ad Regent a velkkopivovary, (Tomáš Semrád, 24.04.2006 09:11) celé vlákno | reagovat
Protože na Třeboňsko i já pravidelně jezdím tak mohu srovnávat jak se vyvíjí situace v hospodách, kde točí Regenta. Za poslední období, tj. cca 1 rok se domnívám dle toho co vidím, že hospůdek, kde točí Regenta pomalu přibylo, i když třeba ne jen výhradně s ním, ale i jako přítoč. Je pravda, že Gambrinusu tam je na můj vkus až příliš, ale rozhodně si nemyslím, že by obchodní zástupci Regenta to tiše tolerovali a nic nedělali, ale pokud chcete pivo dostat do hospody, bohužel na prvním místě co rozhoduje není u nás kvalita, ale však víte co.. A Regent není SABMiller. A jsme u jádra pudla, proč i já nepodporuji velké pivovary. Už to tady několikrát padlo, jen to zopakuji, je to z důvodu jejich chování a uplácení hospod ať to stojí co to stojí, jenom konkurenci zničit a odstranit za každou cenu. Proto i já se mohu považovat za býka pro kterého je červený hadr každý velkopivovar, především pak Prazdroj...
Co se týká stavu, že v hospodách s Regentem je hlavně dvanáctka na úkor desítek tak to je zejména z důvodu toho, že vedení třeboňského pivovaru se přiklonilo k tomu, že jako protikonkurenta staví ve svém regionu proti G svoji vlajkovou loď a tou je dvanáctka (v dost hospodách paradoxně levnější než G10) na úkor řidší desítky. To plně chápu a respektuji. Zkrátka a dobře obchodní strategií je stavět výhradně na kvalitě, proto i nepatrný pokles výstavu, poněvadž je pořád lepší ekonomicky a obchodně zajímavější vyrábět méně dvanáctky, která však bude v podílu převládat nad levnější desítkou.
Mimochodem, zaslechl jsem informaci, že Regenta chce z důvodu jeho vysoce ceněných ochranných známek koupit Starobrno, vlastně přes něj Heineken...
pivní nadšenci, (Dan, 08.11.2005 09:47) celé vlákno | reagovat
To Martin Borský
Váš mail jsem si uložil a až pojedu do HB, určitě dám vědět a zastavím se.

To Standa Jakoubek
Pokud to vyjde, zatím taky nevím jistě, tak v tomto termínu bych se tam měl vyskytovat taky. Já jezdím do kempu U Tomášků (vedle Oázy ve Staňkově) a pivní slavnosti u Regenta bych chtěl taky navštívit.
Poutník speciál 14%, (Martin Borský, 07.11.2005 18:25) celé vlákno | reagovat
Speciální světlá čtrnáctka z Pelhřimova by měla být stočena každým dnem (pokud se už tak nestalo) a samozřejmě se budu snažit mít co možná největší zásobu, aby vydržela ještě chvíli po svátcích...
Sklenice samozřejmě mám k dispozici.
Prodej speciálních piv, (Borowiec, 07.11.2005 08:14) celé vlákno | reagovat
to MB Doufám, že již brzy bude vánoční speciál z Pelhřimova. Je možné také koupit sklo ?
RE : U Sandokana, (Standa Jakoubek, 07.11.2005 07:26) celé vlákno | reagovat
to Dan : pokud mi ta dovolená příští rok výjde, (to je ještě trochu otázka), tak budu v lempu Hejtman Jih v Chlumu u Třeboně v termínu od 28.7. do 6.8.; tenhle termín kvůli tomu, abych pěkně stíhal pivovarský slavnoti Regenta, který jsou v sobotu 29.7.2006 :-)
souhlas, (Martin Borský, 06.11.2005 22:43) celé vlákno | reagovat
To Dan
Jsem rád, že znáte naši malou pivní speciálku v HB. Až pojedete někdy kolem, můžete dát vědět předem. Rád vás poznám.

To Borowiec
Přes to, že moje pivní speciálka je zatím více na základě hobby než aby mohla být výnosným bussinesem, uvítám případné spojení s podobnými nadšenci.

To Dan a Borowiec, ...
můžete mě kontaktovat na mailu po kliknutí na mé jméno (snad to funguje...)
U Sandokana, (Dan, 06.11.2005 00:15) celé vlákno | reagovat
To Standa Jakoubek:
Je vidět, že svět je malej. Hospodu U Sandokana považuju za to nejlepší v okolí Chlumu u Třeboně a během dovolené jí několikrát navštívim, takže šance že bychom se tam mohli potkat je velká. Každoročně jezdím do Staňkova a tuto hospodu mohu jen doporučit. Regent je tam opravdu nejlepší.

To Borowiec:
To s vzájemným kontaktováním malých prodejců piv není vůbec špatný nápad. Možná by i stálo zato, vytvořit nějakou databázi. Jako jsou databáze hospod, mohla by existovat databáze prodejců piv z malých pivovarů. Myslím že tuto informaci by dost lidí uvítalo.
Specializované obchody s širokou nabídkou značek a stylů, (Borowiec, 05.11.2005 12:33) celé vlákno | reagovat
to MB Nedávno jsem v Berlíně nedaleko Franfurter Tor navštívil obchod, kde majitel nabízí zhruba 500 druhů piv s tím, že se specializuje především na produkci bývalé NDR. Zhruba hodinu mi charakterizoval jednotlivé produkty. U nás se argumentuje nízkou cenou, tu samozřejmě vítám, ale kvalitní informace mají zásadní význam. Píši to proto, že bych viděl jako prospěšné, kdyby se majitelé takovýchto obchodů z různých měst setkali, jako to udělali zdejší příznivci při degustacích, a prostřednictvím zdejšího webu hledali optimální sortiment, když se "nepodařilo" hlasovaní o nejoblíbenější české pivo, třeba by se mohlo hlasovat o obsazení virtuálních obchodu, kde vždy bude omezený počet regálů, ale také věcné argumenty, proč by si měl někdo koupit speciál s pivovaru se středním nebo malým výstavem. Samozřejmě si myslím, že by nemuselo jít jenom o české pivo, nákupní cena velmi kvalitních němekých piv z malých pivovarů se pohybuje v takové výši, aby se nedaly prodávat i u nás, když se vyřeší otázka nákladů na dopravu.
to Dan, (Standa Jakoubek, 05.11.2005 12:14) celé vlákno | reagovat
tak se tam možná příští rok potkáme; např. na skvělým Regentu 11 u Sandokana :-)
Regent, (Dan, 04.11.2005 22:07) celé vlákno | reagovat
To Standa Jakoubek
Já taky doufám, že Regent přežije. Jezdím do této oblasti každý rok a prostě bez Regenta by to nešlo. Ale přímo ve Staňkově se dost, hlavně sezónních hospod přeorientovalo na G. Je pravda, že kde točí Regenta, tak většinou dvanáctku. Proč tomu tak je, nevím.

To Martin
Svět je malý, jezdím občas do okolí Havlíčkova Brodu a Vaši prodejnu jsem již objevil. Člověka opravdu potěší taková aktivita. Jen víc takových nadšenců!
Držím palce!
nejsem až tak deformovaný..., (Martin Borský, 04.11.2005 19:49) celé vlákno | reagovat
Milí pivní přátelé. Rozhodně nejsem z těch, kteří si jenom škatulkují pivovary podle jejich výstavu. Můj názor a nechuť vůči některým pivovarům formuje chuť jejich piva (nezaměňovat s kvalitou) a způsob jejich chování na trhu.
Je to jednak zavírání pivovarů, které sice jsou ziskové, jejich kapacita je prakticky vytížená a jejich pivo velmi chutná (i bez masívní reklamy), ale prostě nemají ziskovost na takové výši, jakou požadují vrcholní manažeři daného koncernu.
Druhým faktem, který působí na můj názor a postoj je cílená změna chuti určitých značek vlajkových pivovarů. Samozřejmě k horšímu. Velké pivovarské skupiny k tomu nevede nic jiného než touha po ještě větším zisku. O pivovarské cti a touze vařit dobré a ještě lepší pivo nemůže být řeč! Příklad za všechny je Gambrinus. Na začátku devadesátých let to bylo jedno z nejlepších českých piv. A kde je ta skvělá chuť dneska...?
Ne všechny velké pivovary u nás vaří tak nepříjemné pivo jako je zmíněný G, Krušovice, apod. Moc rád si dám Ostravar, Litovel, Přerov, Hanušovice. Piva od Drinks Union mě také neurazí. Dokonce jsem si ještě vloni na MS v hokeji pochutnal na Staropramenu. Mile mě překvapil tmavý Budvar (na rozdíl od světlého...).
Velcí mají na marketingovou podporu svých piv jistě nesrovnatelně víc prostředků než vetšina malých, kteří přesto vaří skvělá a jedinečná piva. Abychom nepřicházeli o tyto skvosty (a že už jsme definitivně o některé přišli), snažím se podporovat výhradně malé pivovary, které nám nabízejí široký sortiment skvělých piv. Samozřejmě téměř výhradně piju jejich pivo. Tak jim samozřejmě výstav mnoho nezvednu... Snažím se působit na kolegy či na kamarády. Myslím, že to docela funguje. Letos jsem ve svém městě otevřel speciální prodejnu piva. Není to zatím na uživení (je to v rámci rodinného železářství), ale lidé se začínají seznamovat s rozmanitou chutí českého piva a mnozí zjišťují, že pivo není (jen) G. Kontakt na prodejnu najdete na tomto serveru v Diskuzi - Kam na pivo - Havlíčkův Brod (ten první v pořadí).
Přeji Vám dobré pivo.
Martin
Česká deformace, (Borowiec, 04.11.2005 13:14) celé vlákno | reagovat
Velký = špatný, malý = poctivý, přátelé to je k uzoufání provinční názor, u nás snad tento názor jasně vyvrací Budvar, v případě Německa Jever, Früh, Wernesgrüner a desítky dalších značek, jako desítky jiných včetně některých mnichovských potvrzují, že samotná snaha o navýšení výstavu může poškodit sebelepší značku, ale máme přestat pít Guinness, Salvator, že jsou z velkých pivovarů ? Osobně preferuji rodinné pivovary, protože tam mám nejvyšší záruku kvality v odpovědnosti majitele vůči tradici a zachování přízně klientely. I tam však lze majít slabší produkty. U nás toto dělení uplatnit nelze, proto existuje pouze selektivní metoda jak mu velkých tak malých pivovarů. Možná by mělo místo boje proti mamutům větší smysl jasně vyjádřit kritéria, proč je pivo kvalitní a proč špatné, čím je originální, kdy jej má smysl pít, bavit se o šíři pivních stylů a zajímat se o to, proč jinde to, co my považujeme za skvělé, neocení a naopak.
souhlasim s Honzou, (Ondra Koucky, 04.11.2005 08:16) celé vlákno | reagovat
Souhlasim s Honzou - neni treba okamzite principielne zatracovat vsechno co vzejde z velkych pivovaru. Staci si treba uvedomit, ze velke spolecnosti zacali jako prvni dusledne dbat i na kvalitu a cistotu vycepniho zarizeni - drive to byla prevazne vec kazdeho hospodskeho individualni, ale ted? - to povazuji napriklad za prinos. To ze nektere pivovary patri do nadnarodnich koncernu snad neubira na jejich kvalite piva. Mluvme treba o Ostravaru - patri InBevu - je to snad nedobre pivo? A co treba Hostan - patri Heinekenu, ale myslim ze je to skvele pivo... a tak by se dalo pokracovat
Pomoc malym pivovarum, (Honza, 03.11.2005 20:56) celé vlákno | reagovat
Ja se domnivam, ze malym pivovarum pomahame celkem dost. Myslim, ze o tom svedci rada clanku i debat na tomto serveru. Muj clanek nebyla obhajoba europiva, ale toho, ze i velke pivovary, at se to zde mnohym ctenarum nemusi zdat, mohou a take prispivaji ke zvyseni urovne pivni kultury.
krátké zamyšlení, (Martin Borský, 03.11.2005 20:10) celé vlákno | reagovat
Milí pivní přátelé. Víme, že tento server se jmenuje Svět piva a nikoliv Svět Europiva (nebo třeba Svět rychlokvašek). Očekávám tedy, že bude poctivé české pivo spíše hájit, propagovat. Reklamy na europiva (svojí chutí a politikou obchodu a marketingu rozhodně českému pivu neprospívající) jsou všudypřítomné. Tak alespoň na Světu piva bych očekával podání pomocné ruky těm malým, poctivým.
Příspěvek, (Milan, 03.11.2005 16:53) celé vlákno | reagovat
Proto jsem dneska v místním Tesku (Prostějov) obešel velkým obloukem všechny giganty a naložil si vozík Regentem desítkou, dvanáctkou i Prezidentem.
12
Vyhledávání