úvod
homepage

Komentáře

článku: Svět piva - o co mi jde?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

to Dan, (Standa Jakoubek, 03.11.2005 12:51) celé vlákno | reagovat
já doufám, že to tak tragický s koncem Regenta nebude, i když musím říct, že těch G-hospod je tam na jihu čím dál tím víc (jo jo, Staňkovský rybník, rybník Hejtman, ... do Chlumu jezdím zaždej rok :-) ); oproti loňskému roku jsem na toulkách na kole nezaznamanal výrazný nárůst dalších G hospod, ale patrný byl jiný trend - z čepů často zmizela Regent desítka a Regent jedenáctka a byla nahrazená Regentem dvanáctkou; ta je sice taky moc dobrá,ale jako cyklistovi to nepříjde jako správnej trend; je to snad tak, že když už teda udržej Regenta proti géčku, tak maj jenom dvanáctku, protože pseudopivaři pijou jenom dvanácku ?
Staří známí, (Míra Č, 03.11.2005 11:26) celé vlákno | reagovat
Já na Regent nedám dopustit a dovoluji si pozravit Petra a Jarina.
Regent, (Dan, 03.11.2005 10:30) celé vlákno | reagovat
Také jsem jedním z příznivců malých pivovarů. Na Regenta jsem dlouhá léta jezdil do Jižních Čech a toto pivo patřilo k dobré dovoléné třeba u Staňkovského rybníku. Bohužel, v poslední době se Regent již stává raritou. Kam se podíváte, všude samé "G" a těch pár nadšenců, kteří si ještě dovolí točit Regenta nejspíš dlouho nevydrží. Nemohu souhlasit s tím, že se Regent vzpamatovává a ještě dlouho bude, jak je uvedeno v článku. Podle všeho to má Regent (bohužel) již spočítané. Obchodní zástupci pivoaru jsou s tím jak se zdá smířeni a zástupci plzeňských, kteří se vnucují k těm kde se ještě G netočí, naprosto veřejně říkají, že jejich úkolem je Regenta z hospod totálně vytlačit. To rozhodně není důvod k optmismu. Bohužel, pokud se podíváme do těch hospod kde se dnes točí G, tak lidé tam chodí, tu žlutou vodu pijí a vůbec jim nevadí, že to má pěnu jen v TV reklamě a že když si dají tři piva, tak ráno vstanou s bolením hlavy a vymazaným mozkem.
Také jsem jedním z těch, kteří prosazují malé pivovary. Je u nás zatím ještě dost pivovarů, ať v Čechách nebo na Moravě které vyrábí pivo klasickou cestou. Zvláštní je, že se tato piva od sebe chuťově velice liší, ale přesto jsou většinou dobře pitelná a bez následků.
Žijeme v tržním světě, kde pokud by se soutěž na trhu odehrávala jen na základě slušného jednání, asi by zde mohly existovat jak nadnárodní giganty vyrábějící europiva v CK tancích, tak malé pivovary vyrábějící pivo klasickou cestou. Bohužel, skutečnost bývá poněkud jiná.
Já osobně ať přijedu kamkoliv, piji pouze pivo od místních regionálních výrobců.
Ekonomika, (Jarin, 03.11.2005 07:23) celé vlákno | reagovat
Nechci se zastávat politiky mamutích pivovarů,ale žijeme v tržně-ekonomickém státu.Každý,kdo chce vydělat,a nepoužívá nekalé praktiky,má na to právo.A že se občas zavře nějaký pivovar?Je to smutné pro nás pivní nadšence,ale ne protizákonné.Nás pár nadšenců legislativu nezmění.Generální ředitelé mamutů dostávají k platu odměny ze zisku,tak se snaží,aby byl co největší.Doba už je taková.
Mě na mamutích pivech nejvíc vadí ta chemie.Častokrát se mi stalo,že po požití minimálního množství (řekněmě 3ks) mamutích piv jsem dostal strašnou kocovinu.A to se mě u piv menších pivovarů nikdy nestalo.
A jak bojovat proti mamutům?Třeba jako já.Snažím se dělat reklamu mezi známýmy,rodinou, kolegy na všechna dobrá piva a mám úspěch.
12
Vyhledávání