úvod
homepage

Komentáře

článku: Jak se u nás daří Heinekenu?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
123
 Zobrazit komentáře: podle času

RE: Zbyněk Holan, (PX, 05.04.2007 14:31) celé vlákno | reagovat
A které oblíbené z hor? Mám hodně oblíbených z vyšších poloh a podle mě žádné nekleslo:-)
To Weetek, (Chody, 05.04.2007 10:54) celé vlákno | reagovat
Dle novinových článků bys to měl ještě stačit
(http://www.pivni.info/News%202007/Stein.htm)
Stein končí? A kdy?, (Weetek, 05.04.2007 10:45) celé vlákno | reagovat
Mám dotaz na slovenské kolegy či české znalce ohledně bratislavského Steinu. Chystám se na přelomu června a července do Blavy za sportem, znamená to, že to už pivovar vařit nebude? Já doufal, že ho ještě zastihnu, i na nějakou návštěvu či exkurzičku si brousil zuby... Mám si nechat zajít chuť? Pokud vím, žádný minipibvovar v současné době v Bratislavě v provozu není, takže nejbližší je asi ten Svätý Jur. Rád si nechám poradit, kam v Bratislavě a okolí na dobré pivko!
Starobrno - pád, (Zbyněk Holan, 05.04.2007 09:46) celé vlákno | reagovat
Psal jsem to už několikrát, ale ještě znovu. Nevím čím to je, ale v současné době - registruji to již rok se všechna pivka ze Starobrna stala jaksi neplnými. Přitom mé předtím oblíbené Medium a Baron Trenck to byla krásně plná pivka. I mnou mnohokrát vzpomínaný Drak 14°, kterého právě BT nahradil. Poslední rok včetně nynější novinky "zeleného" (barva na fotce u odkazu je pěkná - ve skutečnosti - pil jsem toto pivo minulý pátek - je světlounce žlutozelená!) piva 13 jsou to prázdná piva. Starobrno se zařadilo po bok GG, PU, Staropramene (zde to samé poslední rok šel Staropramen strmě dolů - nejdříve pozvolna a pak hop a je tu "prázdnota"), Radegastu, Krušovic a Kozla z Popovic. Hostana jsem dlouho nechutnal - budu ho muset otestovat (naposledy před rokem jsem ho pil a bylo dobré). Teď mám podezření, stejně tak budu monitorovat Ostravar...!

Jsou i další pivka, které se propadla do prázdnoty (jedno mé oblíbené z hor...ale to se prý polepšilo...no nevím - zkusím - ucítím).

Skutečně platí jedna zásadní věc a to, že všechna piva je třeba dokola ochutnávat, aby byl jeden v obraze, co se s pivem děje!

P.S. cituji "Loňský rok byl, co se týče hospodářských výsledků, pro Starobrno rekordním. Provozní zisk 151 milionů Kč považuje společnost vzhledem k finančně náročné náhradě lahví NRW lahvemi vlastními za velmi uspokojivý." lámu si hlavu jak to dokázali...!!!!!!

bb, (jaroslav stofko, 04.04.2007 20:18) celé vlákno | reagovat
ešte k tej Blave - Stein, viem že to má už asi spočítaný tento pivovar,má tam vyrásť nejaká polyfunkčná budova jednej luxemburskej spoločnosti. aj určité pochybnosti su s popradským pivovarom, ináč Urpín je konečne po 4 rokoch konkurzu kúpený slov.spoločnosťou.Pojdem na jednanie s riaditelom pivovaru,pretože tam chodím pravidelne pre suveníry.končím musím ísť už do práce na nočnú
čaute všetci jaro
Ještě k Slovensku, (David Ručka, 04.04.2007 19:03) celé vlákno | reagovat
K infu od Jara bych snad ještě dodal svůj názor, že nic z toho co se vaří ve fabrikách v Hurbanovu a Šariši, se nedá pít. Za obzvlášť hnusné "pivo" ze Šariše pokládám desítku kozla, jeden z nejprodávanějších produktů. (Mimochodem dvanáctka dělaná v Budapešti do plechovek je rovněž zážitek, který si rád odepřu.)
Naopak vysoko hodnotím Popper z Bytče, dvanáctku i speciální tmavý Palatín, přestože tento podnik zprivatizoval Mečiarův zpěvák Karol Konárik.
Dnes jsem si vychutnal Stein 14° polotmavé. Bohužel i ten má své dny spočteny. V centru Bratislavy nic normálního nepřežije.
Pád Topvaru do rukou SABMilleru zatím přinesl nové láhve. Očekávám, že obsah bude taky nový ;-(
Pro úplnost: Poprad je nedobrý, Steiger je velice slušný, Kaltenecker skvělý, jeho šestnáctka Brokát s obsahem tokaje unikátní!
Slovensko, (Petr Buriánek, 04.04.2007 18:40) celé vlákno | reagovat
To Jaro: Díky za info, na Slovensko jezdím poměrně často, takže situaci poměrně znám. Tím "...na Slovensku kromě Hurbanova zavřeli všechno." jsem myslel pivovary patřící pod Heineken. Z toho, co jsem pil považuji za nejlepší piva z Kalteneckeru, Steiger Hell a sv. 11 Amadeus. Bohužel jsem se zatím nedostal k pivům z Urpínu, Popradu, popř. k pivům z dalších minipivovarů.
heine........., (jaroslav stofko, 04.04.2007 16:27) celé vlákno | reagovat
odkaz pre Petra Buriánka:
pre upresnenie na Slovensku fungujú tieto pivovary: pivovar Šariš - Velký Šariš, Topvar - Topolčany,oba tieto pivovary patria pod jednu spoločnosť SAB-Miller pod spoločným názvom Pivovary Topvar a.s., dalšie pivovary sú Pilsberg - Poprad, Urpín - Banská Bystrica, Steiger - Vyhne /najstarší pivovar na Slovensku založený v 1473 /,Popper - Bytča, Zlatý Bažant - Hurbanovo a Stein - Bratislava.Ostatné pivovary tak ako ste ich poznali sú bohužial zatvorené......
Ešte sú aj minipivovary, ktoré fungujú: Golem - Košice, Kaltenecker - Rožňava, Perla - Banská Bystrica, Dobrovar - Dobrá Niva, Sigip - Komárno, Amadeus - Šurany a Codecon - Svatý Jur. Okrem toho sme aj malovýrobcovia svojho piva a je nás ak sa nemýlim osem.
Čo týka toho Heinekenu tak u nás je to práve naopak,Heineken ovláda ak sa nemýlim okolo 49% trhu na Slovensku,a čo sa týka kvality piva,neviem, nie je to čo bývalo,Gemer vyrábaný v Hurbanove už nie taký aký bol v Rimavskej Sobote,tak isto to je aj z Martinerom a Corgoňom. U nás v poslednej dobe patrí medzi najkvalitnejšie pivo Steiger a Urpiner(nie zato, že som z Banskej Bystrice) a z minipivovarov je najkvalitnejšie pivko z rožňavského Kalteneckeru. Ak máte niečo na mňa ozvyte sa berem aj kritiku,proste všetko Jaro
PI, (Chody, 04.04.2007 13:46) celé vlákno | reagovat
Pivo z Českého ráje? Jaké to asi bylo? Mně zdejší chutnají všechny.
Seznam v Excelu je tady:, (MirEgg, 04.04.2007 13:17) celé vlákno | reagovat
http://www.starobrno.cz/doc/cms/226/element/623/download
Dík, (Roman Holoubek, 04.04.2007 12:46) celé vlákno | reagovat
Díky Jirko, ve čtvrtek si, vyjde-li to, zajdu na pivo do Valmezu.
zavírání, (Petr Buriánek, 04.04.2007 12:39) celé vlákno | reagovat
To MirEgg: ... nebo Braník. Koneckonců na Slovensku kromě Hurbanova zavřeli všechno.
Seznam, (MirEgg, 04.04.2007 12:23) celé vlákno | reagovat
Seznam hezký, díky němu jsem si uvědomil, že v té naší Radegastovské poušti máme i Starobrno :-) Tak to zelené zkusím, uvidíme. Ale nešlo by ten seznam udělat jako klasickou tabulku? Takhle to je celkem nepřehledné :-/
Starobahno, (MirEgg, 04.04.2007 12:15) celé vlákno | reagovat
"nejlepší pivo na celé Moravě" - na základě čeho si tohle dovolují tvrdit o Starobrnu? Přesně takové chvástavé pindy mám ze všeho "nejraději"!
"znojemský pivovar prý v rámci skupiny vykazuje velmi dobrou ekonomickou výkonnost. Což je snad dostatečně pádný argument pro jeho zachování" - vzpoměňme třeba na Vratislava, pokud mám správné informace, ten taky nebyl nějak ztrátový...
Seznam restaurací se zeleným pivem, (Jiří Kaňa, 04.04.2007 10:36) celé vlákno | reagovat
Seznam restaurací se zeleným pivem jsem dal do aktualit.
Extra cold, (Slávista, 04.04.2007 09:03) celé vlákno | reagovat
Jenom vzpomenu na dva borce, co se asi před rokem v pivovaře v Miletíně bavili o jednom pivu z oblasti Českého ráje. "Dá se to pít?" "Leda hodně studené." "Těsně nad bodem mrazu..." Myslím, že to říká vše ...
Zelené pivo, (Roman Holoubek, 04.04.2007 08:33) celé vlákno | reagovat
Zajímalo by mne, je-li možné někde zjistit seznam restaurací s tímto pivem.
123
Vyhledávání