Komentáře
článku: Jak se u nás daří Heinekenu?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Děkuji za tip, pamatuji si Králíky, ale potřebuji čerstvé info, tj. 2005 je dávno ( chtěl bych nejlépe duben 2007 - přeci jen Králíky nemám za domem)...
Vojkovické tmavé se jmenuje Vraník je to dvanáctka... Ryzák je světlá jedenáctka.
Koníčkům zdar!
Vojkovické tmavé se jmenuje Vraník je to dvanáctka... Ryzák je světlá jedenáctka.
Koníčkům zdar!
Řek bych, že byla lepší než loni, šlo to. Brno bylo dycky sladký. Ale stíhat vařit tolik značek, tím nemyslím tenhle speciál a výborná pivča v pivovarský hospě, se někde možná projeví. Chtěl jsem zajet na Hostan na slavnosti do Znojma, ale asi jedině když budou točit limonádu, to budu asi skutečně u zdroje...... Kde jsou časy slušného černého Hostana. Zlatý bažant nemá se slovenským bažantem před pár lety co jsem ho pil nic společnýho, dá se to však pozřít. Křížek nad Budvarem mě ale děsí víc.
Pavel, ten vojkovický Ryzák musí byť perfektný,nemal som zatial tú možnosť ho ochutnať, jaro
asi jsi nepochopil co tím článkem Slávista o Extra Cold myslel.
Náhodou, Slávista je sládkem jednoho malého, již zavřeného východočeského pivovaru a Gambrihnus určitě nepije.
Jinak doporučuji zajít do Pivovarského Klubu na točené tmavé Vojkovice Ryzáka
Náhodou, Slávista je sládkem jednoho malého, již zavřeného východočeského pivovaru a Gambrihnus určitě nepije.
Jinak doporučuji zajít do Pivovarského Klubu na točené tmavé Vojkovice Ryzáka
Omlouvám se, prohodil jsem nadpis se jménem.
Loni už se na stránkách někdo ptal a já mu odpovídal: Holba 12° se točí v Králíkách na dvou místech, jednak někde dole ve městě (nebyl jsem tam, ale pamatuju si, že to někdo psal do diskuze) a nahoře nad klášterem v restauraci poblíž rozhledny Val u Králíků. Tam jsme seděli ve 4 lidech přímo po výstupu na rozhlednu na podzim roku 2005, tak doufám, že se tam 12ka udržela:-)
V souvislosti se "Zelenou 13°" se konala jen příjemná překvapení. První byl fakt, že ho v Třinci opravdu měli, dokonce doprovozené plakátem, tabulí a kartičkami na stolech, takže se za špeciál nestyděli. Druhým překvapením byla cena: 18 Kč (Starobrno 11° tam stojí 19,- a Radegast 12° tuším 22,-). Třetí překvápko byla barva a chuť. Barva na hnědém pozadí stolu byla normálně pivní, ale na pozadí bílého papíru byla barva nazelenalá. Co se týče chuti nečekal jsem zázraky, ale musím uznat, bylo to dost dobré pivo. Takže za tento počin dávám Starobrnu +, že se alespoň snaží něco dělat...
čo sa týka bratislavského Steinu,zatial varia pivo,neviem ti presne povedať,pretože som z BB.Ale ten Svatý Jur je určite výborné pivečko,kamráti mi to odskúšali
jaro
jaro
Omluva - www.pivovary.info
Ochutnal jsem jej a své dojmy jsem napsal na www.pivovar.info
V Praze ho mají (byl jsem tam včera večer na Zelený čtvrtek...) v Pivovarském klubu Karlín. Jak už jsem psal zelené moc není, ale dám vám radu jak na to: objednejte si panáčka sirupu z mařinky vonné = Waldmeister a dejte si ho do piva - pak bude opravdu zelené...
Pivu zdar!
Pivu zdar!
Tak ve dvou restauracích (v Hradci Králové) ze tří na seznamu uvedených o žádném takovém pivu neslyšeli, natož že by ho měli včera točit. Tak nevím, kde zasyčelo těch 600 hl nazelenalého moku. Hlavně, že se na letošek Starobrno dobře připravilo... Na třetí restauraci už sem neměl čas ani sílu. Ale až se tam někdy dostanu, určitě se zeptám.
1200 sudů na víc jak 800 hospod - a nic...
1200 sudů na víc jak 800 hospod - a nic...
Skutečně jsem měl na mysli Holbu Šerák - můj kdysi favorit... ten se skazil rapidně. Avšak poslední zpráva týden stará hovoří o zlepšení...otestuji sám za 14 dní v kraji kolem Hanušovic! Stále platí soutěž: "zašli Zbyňkovi tip, kde se čepuje Holba Premium" vítěz získá můj dík a pokud se dostaví do Prahy i pivo grátis!!!
Zkrátka Starobrno poslední rok možná dva je stínem toho, co bývalo (bývalo znamená od roku 1998 - předtím jsem ho nikdy nepil). Teď si nepamatuji,..... kdy vstoupil Heineken??? Kdo mi oživí paměť? Děkuji.
Posledních asi 8 let jezdím každý duben na stavební veletrh do Brna a teď už jen vzpomínám na doby kdy jsem se na Starobahno těšil. Asi rok, dva zpět se "něco" stalo a už se není nač těšit. Jedno z mých posledních setkání s tímto pivem bylo v hotelu na Devíti skalách. Po napití jsem použil hlášku z Kurvahošigutentág: "Co to je, dyť je to sladké jak hovno z nutrie...". A "spravil" jsem si chuť pomocí PU, které bylo na soutoči... Brrr
dnes jsem měl o zelené přímo v brně v pivovaře, a špatné nebylo, barva sice zelenou připomínala vzdáleně, ale špatná nebyla. taky by mě zajímalo, jak v pivovarské pivnici chutná ten jejich nefiltrovaný ležák, na ten si někdy zajdu, jen škoda, že je tam tak příšerná obsluha...
Pod pojmem "pivo z hor" si představím Holbu ;-)
Snad ten zelený zázrak u nás bude! Jinak jim nabacám...
Snad ten zelený zázrak u nás bude! Jinak jim nabacám...
tak treba v prazske ARENE o tom nic nevedi, pry ho meli vloni... a jinde v Praze to nebylo jine!
Jak už napsal Chody, také mě zajímá o které pivo šlo. V Českém ráji se vyrábějí jen dobrá Piva, žádná europiva typu G, Sp, Sb, Kruš....apod.
je vidět, že jste Slávista, zajděte si raději o víkendu na stadión na jedno dobře vychlazené géčko, poslední dobou má výborný říz:-)
je vidět, že jste Slávista, zajděte si raději o víkendu na stadión na jedno dobře vychlazené géčko, poslední dobou má výborný říz:-)
1 | 2 | 3 |
Vyhledávání
Sládkem pivovaru nejsem a nikdy jsem nebyl, jen si sem tam doma udělám pivko z koncentrátu.
Co jsem poznámkou myslel ? To, že každé podchlazené pivo se dá vypít, neboť chuť se chladem jaksi vytratí, což je u některých "piv" dobře.
Jaké to bylo pivo z českého ráje ? Psát jsem to nechtěl, neboť nešlo a nejde o můj názor. Ale šlo o Klášter ( omlouvám se všem v pivovaru nad řekou Jizerou, pivo vaříte veeelmi solidní.
Tak to bude asi vše a omlouvám se za poněkud pozdní reakci.