úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivnice "Hluchá zmije"

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

had, (wiki, 12.08.2007 19:47) celé vlákno | reagovat
má název něco společného s jedovatou zmiji- Mexiko?
hladinka na blahovce, (pas!k, 19.07.2007 14:10) celé vlákno | reagovat
K te hladince na blahovce bych jen doplnil ze je super az na ten centak co tam vzdycky chybi :))
Polička, (Jarin, 27.11.2006 18:19) celé vlákno | reagovat
TO MirEgg
Mohu potvrdit.Všiml jsem si,že obsluha asi moc nerozlišuje,kdo si co objednal.Hlavně když je plno.Zkrátka donese to,co je zrovna načepovaný.A jelikož chuťový rozdíl mezi Poličkou a Dudákem je celkem patrný,tak jste asi měl obě stejné.
to Petr, (MirEgg, 27.11.2006 17:17) celé vlákno | reagovat
Taková malá nápověda: zkus se podívat na datum vydání tohohle článku. Ano, správně, je starý dva roky. A za ty dva roky se hodně věcí změní, třeba ta, že se na Vachově začnou čepovat obě piva pospolu :o) Ještě k té Vachově. Dal jsem si tam Dudáka, pak Poličku a obě piva chutnala úplně stejně, ikdyž se obsluha dušovala, že to jsou piva jiná... Myslím si svoje.
Jen tak dál......., (Joe's garage beer, 02.10.2006 04:27) celé vlákno | reagovat
Jestli někdo dokáže v Brně kromě .. Bláhovky" načepovat hladinku tak to je na smeknutí.....zvláště když čepují Záviše.Ten se běžně na Poličsku čepuje asi tak na 6 - 10 krát. Doporučoval bych místím hostinským je ke Hluché zmiji pozvat aby zjistili že takhle načepované pivko může chutnat ještě jinak než ty ,,čochtany" co tam se předvádí v hospodách .Zkuste někdo je tam ( myslím ...ke Zmiji ...) pozvat a odhalit jim jejich pivko v jiné ,, poloze". Vařím teď pivo na druhé straně zeměkoule ( naštěstí jsem denně online včetně radia beat ....)Vyzkoušel jsem na místních jak chutná pivo čepované po ,, staročesku "pěkně na hladinku .Jsou z toho docela paf......Co myslíte zvedne tu rukavici ještě někdo( zejména na Moravě ) ? Když se to daří mě, u jiné,, rasy a národa" snad by někdo tu osvětu směrem na severovýchod (od Brna ) mohl také začít ,, hlásat ".
Přeji Hluché zmiji hodně načepovaných dobrých českých piv....
(tady by se asi musela přejmenovat na Hluchou kobru......ta je tu chráněná a uctívaná...... )....dej Bůh štěstí Joe's garage beer......................
pardon, (Petr, 18.09.2006 17:02) celé vlákno | reagovat
jejda...omluvám se za zkomolení jména...
Překvapení!!!, (Petr, 18.09.2006 16:46) celé vlákno | reagovat
to Tomááš Semrád: píšete: "Moc bych se divil, kdybych našel v tuzemsku nějakou provozovnu, kde jsou tyto značky ještě někde pospolu." Zkuste zajít do Pivního restaurantu Strakonický Dudák na Vachovu (poblíž Malinovského nám.) a budete příjemně překvapen...
ehm, ehm ..., (Lubik, 19.02.2005 00:35) celé vlákno | reagovat
s tou hospodou to neberte jako urážku :)
tuhle hospodu mám nejradši v celym brnisku :), (Lubik, 19.02.2005 00:31) celé vlákno | reagovat
nejenom quli pivku, ale hlavně kvůli lidem, co z tohoto podniku dělají místo, kde se člověk cítí fakt dobře :)
Časy se fakt mění, (Tomáš Semrád, 22.09.2004 18:42) celé vlákno | reagovat
No vidíte. Časy se opravdu mění. Řekl bych, že dnes je to naopak. Strakonické pivo se hodně dle mého názoru vylepšilo, rozhodně není vůbec sladké, alespoň ne dudák a ne v Hluché zmiji, stejně tak i sklepák, který je viz článek krásně hořký. A Gambrinus. Ten totálně upadl. A je jedno, zda je vařený v Plzni nebo "licenčně" v Nošovicích pro Moravu. Stejně se to pít nedá....
Časy se mění, (Borowiec, 17.09.2004 21:06) celé vlákno | reagovat
V roce 1983 jsem si pořídil selské stavení mezi Horažďovicemi a Klatovy v místech, kde je poměrně velký Hnačovský rybník. Silnice na mezi Klatovy a Horažďovicemi zároveň byla "demarkační" čárou mezi rajony s modrými korunkami Gambrinus 10 a stříbrnými Gamrinus 10 tam nebyl potisk, nazev se razil. Rozdíl mezi modrým a "raženým" G byl v tom, že modré se stáčelo v Plzni, "ražené" údajně v Klatovech a místní mu neřekli jinak, než Šumavská směs neboť jedna část tohoto nápoje se vařila v Domažlicích, další v Plzní a třetí bůchvíkde. Obě piva stála 1.90 Kč. Kupovala se a pila v následujím pořadí modré po basách ( pivo se do několika dní zakalilo, takže bylo nejlepší vypít basu během večera ), ražené po lahvích. Proč o tom píši ? Když náhodou došel nejenom modrý Gambrinus, v té době zřejmě nejchutnější desítka ve státě, došlo na podstaně horší " ražené ", když došlo ražené pil se Fermet, když docházel Fermet, došlo na Strakonické pivo Nektar, bylo velmi sladké a mělo příšernou pověst, skoro tak příšernou jako u řady přispěvatelů na zdejším webu má G.
Vyhledávání