Komentáře
článku: Pivnice "Hluchá zmije"
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
má název něco společného s jedovatou zmiji- Mexiko?
K te hladince na blahovce bych jen doplnil ze je super az na ten centak co tam vzdycky chybi :))
TO MirEgg
Mohu potvrdit.Všiml jsem si,že obsluha asi moc nerozlišuje,kdo si co objednal.Hlavně když je plno.Zkrátka donese to,co je zrovna načepovaný.A jelikož chuťový rozdíl mezi Poličkou a Dudákem je celkem patrný,tak jste asi měl obě stejné.
Mohu potvrdit.Všiml jsem si,že obsluha asi moc nerozlišuje,kdo si co objednal.Hlavně když je plno.Zkrátka donese to,co je zrovna načepovaný.A jelikož chuťový rozdíl mezi Poličkou a Dudákem je celkem patrný,tak jste asi měl obě stejné.
Taková malá nápověda: zkus se podívat na datum vydání tohohle článku. Ano, správně, je starý dva roky. A za ty dva roky se hodně věcí změní, třeba ta, že se na Vachově začnou čepovat obě piva pospolu :o) Ještě k té Vachově. Dal jsem si tam Dudáka, pak Poličku a obě piva chutnala úplně stejně, ikdyž se obsluha dušovala, že to jsou piva jiná... Myslím si svoje.
Jestli někdo dokáže v Brně kromě .. Bláhovky" načepovat hladinku tak to je na smeknutí.....zvláště když čepují Záviše.Ten se běžně na Poličsku čepuje asi tak na 6 - 10 krát. Doporučoval bych místím hostinským je ke Hluché zmiji pozvat aby zjistili že takhle načepované pivko může chutnat ještě jinak než ty ,,čochtany" co tam se předvádí v hospodách .Zkuste někdo je tam ( myslím ...ke Zmiji ...) pozvat a odhalit jim jejich pivko v jiné ,, poloze". Vařím teď pivo na druhé straně zeměkoule ( naštěstí jsem denně online včetně radia beat ....)Vyzkoušel jsem na místních jak chutná pivo čepované po ,, staročesku "pěkně na hladinku .Jsou z toho docela paf......Co myslíte zvedne tu rukavici ještě někdo( zejména na Moravě ) ? Když se to daří mě, u jiné,, rasy a národa" snad by někdo tu osvětu směrem na severovýchod (od Brna ) mohl také začít ,, hlásat ".
Přeji Hluché zmiji hodně načepovaných dobrých českých piv....
(tady by se asi musela přejmenovat na Hluchou kobru......ta je tu chráněná a uctívaná...... )....dej Bůh štěstí Joe's garage beer......................
Přeji Hluché zmiji hodně načepovaných dobrých českých piv....
(tady by se asi musela přejmenovat na Hluchou kobru......ta je tu chráněná a uctívaná...... )....dej Bůh štěstí Joe's garage beer......................
jejda...omluvám se za zkomolení jména...
to Tomááš Semrád: píšete: "Moc bych se divil, kdybych našel v tuzemsku nějakou provozovnu, kde jsou tyto značky ještě někde pospolu." Zkuste zajít do Pivního restaurantu Strakonický Dudák na Vachovu (poblíž Malinovského nám.) a budete příjemně překvapen...
s tou hospodou to neberte jako urážku :)
nejenom quli pivku, ale hlavně kvůli lidem, co z tohoto podniku dělají místo, kde se člověk cítí fakt dobře :)
No vidíte. Časy se opravdu mění. Řekl bych, že dnes je to naopak. Strakonické pivo se hodně dle mého názoru vylepšilo, rozhodně není vůbec sladké, alespoň ne dudák a ne v Hluché zmiji, stejně tak i sklepák, který je viz článek krásně hořký. A Gambrinus. Ten totálně upadl. A je jedno, zda je vařený v Plzni nebo "licenčně" v Nošovicích pro Moravu. Stejně se to pít nedá....
V roce 1983 jsem si pořídil selské stavení mezi Horažďovicemi a Klatovy v místech, kde je poměrně velký Hnačovský rybník. Silnice na mezi Klatovy a Horažďovicemi zároveň byla "demarkační" čárou mezi rajony s modrými korunkami Gambrinus 10 a stříbrnými Gamrinus 10 tam nebyl potisk, nazev se razil. Rozdíl mezi modrým a "raženým" G byl v tom, že modré se stáčelo v Plzni, "ražené" údajně v Klatovech a místní mu neřekli jinak, než Šumavská směs neboť jedna část tohoto nápoje se vařila v Domažlicích, další v Plzní a třetí bůchvíkde. Obě piva stála 1.90 Kč. Kupovala se a pila v následujím pořadí modré po basách ( pivo se do několika dní zakalilo, takže bylo nejlepší vypít basu během večera ), ražené po lahvích. Proč o tom píši ? Když náhodou došel nejenom modrý Gambrinus, v té době zřejmě nejchutnější desítka ve státě, došlo na podstaně horší " ražené ", když došlo ražené pil se Fermet, když docházel Fermet, došlo na Strakonické pivo Nektar, bylo velmi sladké a mělo příšernou pověst, skoro tak příšernou jako u řady přispěvatelů na zdejším webu má G.
Vyhledávání