úvod
homepage

Komentáře

článku: Nefalšovaný pivní pub v Brně

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Nově Jihlavský Grand, (Václav Kubíček, 04.10.2004 09:31) celé vlákno | reagovat
Dobrý den,
dovoluji si avízovat skutečnost, že jsme zavedli nové pivo Jihlavský Grand 18 st.

S pozdravem V. Kubíček, Blue Rose
Reakce majitele provozovny, (Václav Kubíček, 24.09.2004 09:13) celé vlákno | reagovat
Dobrý den, jsem majitel restaurace Pub blue rose a chtěl bych reagovat na příspěvek paní Jany.
Mám za to, že není potřeba se pozastavovat nad rozporuplnou
reakcí paní Jany. Je evidentně patrno, že po více pivech ji už
chutnalo. Je pravdou, že zásluhou nešťastné stavby návštěvnost poněkud poklesla, někteří návštěvníci musí občas předvádět i akrobatické kousky aby se k nám dostali. Nemyslím, že na kvalitu piva má tato skutečnost vliv, neboť vše kupujeme v malých kezích.
Možná jsme slečně nepadli do vkusu, neboť jí nechutnaly značky které se točí nejvíce a Holba to zdaleka není. Musím přiznat, že kvalita piva Maestro evidentně velmi poklesla a nebýt jejich lavinového efektu a pěkného skla asi by se neprodávalo. Toto pozoruji již delší dobu. Jak radí paní Jana, tak nemůžeme prodávat jen nekomerční piva, neboť znalců piva je velmi málo. To mi věřte upřímně, dělám v hospodě 18 let . Kritika piva BB mi přijde spíše úsměvná, protože toto pivo je de facto prakticky u nás nejprodávanější ( výtoč Starobrna je ovlivněna spíše konzumací pracovníků stavby ). Je škoda, že si paní Janu nemohu vybavit, protože žen. které údajně zkonzumují min. 4 piva tolik není a ještě rozdílných značek. Její názor nebude spíše názor její, ale i přátel.... ( kolik lidí, tolik chutí ), alespoň že byla spokojena s obsluhou, doufám že tou mojí.... Nicméně se zamyslíme co je třeba vylepšit, ale některé aspekty kvalit piva ovlivnit nemůžeme. I já však sdílím názor některých lidí, že kvalita piva bývala ( před revolucí ) lepší. Tvrzení pivovarů, že dnes můžete vytočit celý sud je nesmysl, první 2 a poslední 3 piva
musíte vylít, neboť se to opravdu nedá pít. Nejsem znalec piva, sleduji pouze komerční zájem, ale toto je holý fakt. Nicméně jsem rád, že jste byl a budete u nás spokojen.

Přeji pěkný den

V. Kubíček, Pub Blue Rose
pivo v Brně - odpověď, (Tomáš Semrád, 15.09.2004 09:40) celé vlákno | reagovat
Jano, díky za odpoveď a reakci. Jako kritiku svého příspěvku to v žádném případě neberu. Od toho tu ta rubrika je. Tvoji poznámku ohledně kvality piva jsem předal tomu nejpovolanějšímu, majiteli restaurace. Sama, ale i ostatní, kteří by tento pub chtěli vyzkoušet se časem mohou přesvědčit, zda došlo k nápravě. I negativní postřeh či reakce jsou potřebné k tomu, aby kvalitně uvařené pivo z jakéhokoliv pivovaru neutrpělo na pověsti špatným přístupem a zacházením ze strany obsluhujícího personálu. Ono potom ty negativní postřehy ze strany zákazníka se velmi špatně, těžko a hlavně dlouho napravují, pokud to však ještě vůbec jde...
Jinak s tebou naprosto souhlasím, že tebou jmenované, ale i jiné minipivovary by se v Brně určitě chytly. Dalešice či Pegas jsou toho živým důkazem. S pozdravem a ať ti takhle chutná dál pivní fajnšmekr Tomáš .
pivo v Brně, (Jana, 14.09.2004 21:00) celé vlákno | reagovat
Milý Tomáši, nechtěla jsem nijak kritizovat Tvůj článek a Tvé hodnocení, jen jsem asi nepřišla ve správný den. Ale možná právě Tvůj článek přispěje k větší návštěvnosti a možná i k zamyšlení majitele nad tím, zda by přece jen neměl sortiment obměnit. Hospod, kde se točí více druhů piv, je sice v Brně několik, většinou však mají Gambrinus či Radegast, výjimečně Budvar, Bernarda či Portera. Vím, že Svijany tu asi nikdy nebudou, ale určitě by stálo za to obohatit nabídku alespoň o piva z nedalekých minipivovarů, např. z Velkého Meziříčí či ze Vsetína. O tom, že by zde uspěly, svědčí i oblíbenost hospůdky První linie, kde se točí Dalešice.
Jinak díky za tip na Hluchou zmiji, samozřejmě ji znám, chodívám tam na Poličku.
To mě fakt mrzí..., (Tomáš Semrád, 13.09.2004 08:56) celé vlákno | reagovat
Milá Jano je mi to líto, že se tvoje návštěva na základě mého článku moc nevydařila. Já za sebe a své přátele mohu však konstatovat, že vše bylo v pořádku. Je však pravda, že jsme nekonzumovali Prazdroj, Gambrinus, Radegast ani Starobrno, ale Litovel, Holbu, Budweiser a hlavně Perlu a to chybu nemělo. Jinak s tebou samozřejmě souhlasím, že těch Gambrinusů, Radegastů a Starobrn je v Brně fakt až příliš. I když u posledně jmenovaného piva je to zcela logické. Kde jinde by mělo být brněnské pivo v převaze než v samotném Brně?
Co se týká návštěvnosti této restaurace pak musím konstatovat, že údajně kromě pátku a soboty tady nikdy nebylo a asi ani není k prasknutí. Koncentrace hospod v okolí tohoto pubu je obrovská, je zde okolo cca 60 provozoven a je pravda, že hodně lidí o tomto pubu ani neví. Vedle toho je obrovské stavenisště a hospůdka je trochu zastrčená..
Když jsem se pana majitele zeptal proč má v nabídce taky pivní giganty a ne třeba jen malé pivovary, bylo mně odpovězeno, že musí mít na čepu taky komerční piva. Holt doba je taková....Ale nápad je to dobrý i když udržet tolik čepovaných piv při zmíněné návštěvnosti asi taky nebude jednoduché, i když já mám zkušenosti trochu jiné.. Zkus to znovu. Jinak jsem rád, že aspoň ta Perla vyhovovala. Jestli chceš zkusit opravdu kvalitní piva z malých pivovarů pak doporučuji návštěvu pivnice Hluchá zmije, Jugoslávská 34 (Strakonický dudák-filtrovaný i nefiltrovaný a od středy do pátku i Polička 12). S pozdravem a ať se to příště lépe vydaří.
zklamání, (Jana, 12.09.2004 14:56) celé vlákno | reagovat
Po přečtení předchozího příspěvku jsem neváhala a ihned zmíněný pub navštívila. Bohužel však musím přiznat, že jsem byla tímto "pivním rájem" poněkud zklamána. Prostředí restaurace je sice, stejně jako obsluha, velmi příjemné, avšak o kvalitě zde točeného piva se to již říci nedá. Myslím, že pokud chce majitel nalákat fajnšmekry na 10 druhů točených piv, pravděpodobně by si měl zvolit jiné značky než Gambrinus, Radegast a Starobrno, které se točí ve většině brněnských hospod. Na rozdíl od autora článku se domnívám, že množství točených značek a zároveň malá návštěvnost (za celý večer zde bylo asi 15 lidí) rozhodně kvalitě nesvědčí. Plzeňský Prazdroj byl teplý, Maestro jsem musela vracet, neboť bylo zkyslé, BB taky nijak zvlášt nenadchl. Paradoxně nejlepší byl Šerák, kterého se zde asi opravdu vytočí nejvíce. Ale abych jen nekritizovala a neodrazovala případné návštěvníky - Prácheňská Perla rozhodně za ochutnání stojí.
no výborně, (Standa Jakoubek, 01.09.2004 08:04) celé vlákno | reagovat
:-) no výborně; jestli se letos zase pojedu podívat do Brna na INVEX, jistě do toho pivního ráje zavítám
Vyhledávání