Komentáře
článku: Únorové setkání čtenářů – Local 1
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Ani nás samozrejme príliš nepotešila informácia o degustovaní rozčapovaného Brokátu 13-ky, ktorá ani nemohla chutiť podla očakávania. Napriek tomu ale sme velmi radi, že všetkým , ktorí komentovali tento článok chutila polotmavá 16-ka Kaltenecker Brokát prémium s tokajským vínnym extraktom, ktorá sa varí v limitovanom množstve len počas zimných mesiacov. Honza Kočka je krstným otcom nášho Brokátu a nielen preto jeho ospravedlnenie prijímam. Ten kto robí, robí aj chyby a pri organizovaní takého množstva akcií, ktoré H.K. realizuje popri riadnom zamestnaní je jednoznačne na pochvalu a vypovedá to o jeho zanietení pre pivnú kultúru. Ladislav Kovács, Pivovar Kaltenecker Rožňava.
Archivní BON 14 tmavý je už vypitý. Velmi mne mrzí, že jsi Zbyňku a vy ostatní při setkání v Praze a v Tramwayi už pili zmetek. Ale musím říci, že jsme si na tomto pivu při setkání přátel na Valašsku velmi pochutnali.
Doufám, Honzo, že šlo skutečně o omyl a ne o záměr, jak prodat zásoby rozčepovaného piva. A co se týče prodeje celé bečky do Tramwaye - vždyť v tu dobu už i na víčku muselo být prošlé datum!!!
Doufám, Honzo, že šlo skutečně o omyl a ne o záměr, jak prodat zásoby rozčepovaného piva. A co se týče prodeje celé bečky do Tramwaye - vždyť v tu dobu už i na víčku muselo být prošlé datum!!!
Pokud to je tak, pak je to pěkná pra...na!! Škoda toho pivka!!! Moc rád bych ho ochutnal v dobré kondici.
Dotaz: je ještě někde k dispozici toto archivní pivo??? Jsem velmi zvědavý.
Dotaz: je ještě někde k dispozici toto archivní pivo??? Jsem velmi zvědavý.
Omlouvám se panu Stehlíčkovi z Tramwaye za zkomolení jména v předešlém příspěvku.
Tady je vysvětlení. Dověděl jsem se, že pan Stehlík v Tramway čepoval naše pivo a já mu žádné neprodal. Jak je to možné? Je to takto: Honzovi jsem do Tábora dovezl 2 sudy (prodal :-). Jeden narazil 2.2. a jeho rozčep jste pili na ochutnávce dne 13.2. tedy 11 dní rozčepované pivo! (Tolik k vysvětlení Zbyňkovi a panu Michalu Rambouskovi).
A pak někdy v druhé půli března čepoval onen druhý sud pan Stehlík v Tramway. To je cca 2 měsíce po stočení do sudu. Pan Stehlík mě potvrdil, že pivo bylo nakyslé. Není to základní chuťový parametr našich piv. Jen nevím jak bylo pivo skladováno, ale toto archivní pivo je velmi choulostivé, takže se vůbec nedivím, že už nebylo v pořádku.
V Táboře jej ochutnali mimo jiné Honza Šuráň i Ondra Koucký - dle jejich slov naprosto bez vad.
Jeden tank jsme skutečně nechali na zkoušku zrát 12 měsíců při teplotě těsně pod 1 stupeň celsia. Chtěli jsme si tím ověřit několik parametrů. Stálo nás to spoustu energie (peněz), bylo dle ohlasů v našich hospodách výtečné, ale v Praze na obou místech jste už pouze dostali "zmetek" za který nemůžeme. Je-mi to líto.
A pak někdy v druhé půli března čepoval onen druhý sud pan Stehlík v Tramway. To je cca 2 měsíce po stočení do sudu. Pan Stehlík mě potvrdil, že pivo bylo nakyslé. Není to základní chuťový parametr našich piv. Jen nevím jak bylo pivo skladováno, ale toto archivní pivo je velmi choulostivé, takže se vůbec nedivím, že už nebylo v pořádku.
V Táboře jej ochutnali mimo jiné Honza Šuráň i Ondra Koucký - dle jejich slov naprosto bez vad.
Jeden tank jsme skutečně nechali na zkoušku zrát 12 měsíců při teplotě těsně pod 1 stupeň celsia. Chtěli jsme si tím ověřit několik parametrů. Stálo nás to spoustu energie (peněz), bylo dle ohlasů v našich hospodách výtečné, ale v Praze na obou místech jste už pouze dostali "zmetek" za který nemůžeme. Je-mi to líto.
Musim se zde omluvit za sve nedopatreni. Kdyz jsem vezl piva na degustaci, vzal jsem nedopatrenim sudy, ktere byly jiz roztocene na taborskych slavnostech. Jednalo se o tmava piva ze Zasove a Kalteneckeru.
Chybu jsem chtel napravit nasledujici den,ale diky zpozdeni to jiz neslo, sotva jsem stihl degustaci jako takovou. Nebyl to zamer poskodit vyse zminene pivovary, hloupa nepozornost.
Navic me na tento fakt musel dnes upozornit Roman Holoubek ze Zasove. 14 dennim pobyt v laznich v SK a 14 denni pobyt na Kube me prenesl do jine casove zony a na tento svuj omyl jsem zapomnel.
Jeste jednou se omlouvam obou vyse uvedenym pivovarum. Snad prominou.
Chybu jsem chtel napravit nasledujici den,ale diky zpozdeni to jiz neslo, sotva jsem stihl degustaci jako takovou. Nebyl to zamer poskodit vyse zminene pivovary, hloupa nepozornost.
Navic me na tento fakt musel dnes upozornit Roman Holoubek ze Zasove. 14 dennim pobyt v laznich v SK a 14 denni pobyt na Kube me prenesl do jine casove zony a na tento svuj omyl jsem zapomnel.
Jeste jednou se omlouvam obou vyse uvedenym pivovarum. Snad prominou.
....a děkuji za pochvalu!
Pivečka určitě chutnala, jen se patrně lidem nechce moc psát, číst příspěvky a komentáře je samozřejmě pohodlnější a časově méně náročné, dobře to pozoruji sám na sobě...
Myslím, že pořádání takovýchto ochutnávek (v cca měsíčním horizontu) by mělobýt jedním ze stěžejních bodů v činnosti projektu Svět piva, nebot nepopiratelně rozšiřují obzory účastníků v oblasti pivní kultury, je o ně slušný a pravděpodobně čím dál větší zájem, tím spíše, že se jedná o akce, za kterou jsou účastníci ochotni přiměřeně zaplatit.
Takto jsem piva od nejlepšího k nejhoršímu chvíli viděl já ( žádné z nich mi nepřišlo vyloženě špatné, hodnocení berme spíše jako výsledek dojmů v danou chvíli než jako objektivizované hodnocení dle degustačního protokolu)
1. Kaltenecker Brokát - polotm. 16 s extraktem tokajského vína
- přijemně zaoblená chut, mám prostě slabost pro silnější, chutově složitější piva
2. Local 1 - Brooklyn
- příjemná verze zlatého belgického ale
3. Růžolící Honzík - pšeničné framboise
- možná existují zajímavější piva framboise, ale je otázka s čím přímo srovnávat. Zda s belgickými styly nebo styly jinými? Ochucený witbier, tedy pšeničné pivo? Ochucený lambik? Ochucené ale? Mně toto pšeničné přišlo spíše jako bavorského typu s menší kyselostí a větším řízem oproti witbieru a ochucené pivo ve stylu weizenbier jsem ještě nepil... Příchut mi nepřišla umělá do té míry, že by mě to odpuzovalo, tím spíše, že chut některých ochucených witbierů (těch slabších s cca 3,5 % alkoholu) mi taky nepřišla zrovna čistě přírodní. Každopádně já jsem si při následné volné ochutnávce dobře ověřil jednu důležitou vlastnost tohoto piva: velmi dobrou pitelnost (v podobě vícera třetinek, počet neprozradím, jde nám přece o degustaci, ne o nadměrné pití:)
4. Bon Zašová
- pivo to opravdu nebylo nejčerstvější, ale jeho zajímavá základní chut se přece jenom dala vystopovat (možná mám taky trochu bohatější fantazii, ale jenom trochu...)
5.Permon 12 tm
- příjemné zakulacené pivo, možná mělo jen trochu smůlu, že mě v danou chvíli tolik neupoutalo
6. Kaltenecker 13 tm.
- nebylo špatné, ale postrádal jsem větší plnost a chutovou složitost.
Pivu a setkávání zdar!
P.S.: Zdravím Zbynka, věřím, že by ses raději plně věnoval degustaci, ale když už ti připadla role jedné z klíčových postav degustace, tak ses jí zhostil velmi slušně!
Myslím, že pořádání takovýchto ochutnávek (v cca měsíčním horizontu) by mělobýt jedním ze stěžejních bodů v činnosti projektu Svět piva, nebot nepopiratelně rozšiřují obzory účastníků v oblasti pivní kultury, je o ně slušný a pravděpodobně čím dál větší zájem, tím spíše, že se jedná o akce, za kterou jsou účastníci ochotni přiměřeně zaplatit.
Takto jsem piva od nejlepšího k nejhoršímu chvíli viděl já ( žádné z nich mi nepřišlo vyloženě špatné, hodnocení berme spíše jako výsledek dojmů v danou chvíli než jako objektivizované hodnocení dle degustačního protokolu)
1. Kaltenecker Brokát - polotm. 16 s extraktem tokajského vína
- přijemně zaoblená chut, mám prostě slabost pro silnější, chutově složitější piva
2. Local 1 - Brooklyn
- příjemná verze zlatého belgického ale
3. Růžolící Honzík - pšeničné framboise
- možná existují zajímavější piva framboise, ale je otázka s čím přímo srovnávat. Zda s belgickými styly nebo styly jinými? Ochucený witbier, tedy pšeničné pivo? Ochucený lambik? Ochucené ale? Mně toto pšeničné přišlo spíše jako bavorského typu s menší kyselostí a větším řízem oproti witbieru a ochucené pivo ve stylu weizenbier jsem ještě nepil... Příchut mi nepřišla umělá do té míry, že by mě to odpuzovalo, tím spíše, že chut některých ochucených witbierů (těch slabších s cca 3,5 % alkoholu) mi taky nepřišla zrovna čistě přírodní. Každopádně já jsem si při následné volné ochutnávce dobře ověřil jednu důležitou vlastnost tohoto piva: velmi dobrou pitelnost (v podobě vícera třetinek, počet neprozradím, jde nám přece o degustaci, ne o nadměrné pití:)
4. Bon Zašová
- pivo to opravdu nebylo nejčerstvější, ale jeho zajímavá základní chut se přece jenom dala vystopovat (možná mám taky trochu bohatější fantazii, ale jenom trochu...)
5.Permon 12 tm
- příjemné zakulacené pivo, možná mělo jen trochu smůlu, že mě v danou chvíli tolik neupoutalo
6. Kaltenecker 13 tm.
- nebylo špatné, ale postrádal jsem větší plnost a chutovou složitost.
Pivu a setkávání zdar!
P.S.: Zdravím Zbynka, věřím, že by ses raději plně věnoval degustaci, ale když už ti připadla role jedné z klíčových postav degustace, tak ses jí zhostil velmi slušně!
Čekal jsem kolik tu bude příspěvků a není tu nic. Pivečka nechutnali?
Mně tedy ano i když jsem si je nemohl v klidu užít, protože jsem byl pracovně vytížený více než jsem si původně představoval. Roznášel jsem, čepoval, sklízel sklo, myl sklenice, kasíroval.... no nic no - chtělo by to více pomocníků.
Teď k pivům: pro mě byla jedničkou večera - Kaltenecker Brokát prémium polotm. 16ka s přídavkem tokajského vína, na druhé místo řadím Local 1 z Brooklynu, Permon 12 tm. na místo třetí, dále Kaltenecker 13 tm; Bon Zašová je vynikající pivo - společně s Březnicí 13 tm a Bernardem 13 tm ji řadím mezi nejlepší tm. speciály u nás! Bohužel při degustaci už byla trochu za zenitem (sud pocházel ještě z Tábora a mám obavy, zda byl skladován za optimálních podmínek!). Růžolící Honzík nebyl špatný, ale mě přišel trochu umělý v porovnání s belgickými pivy stejného typu...
Opět bylo narváno a to více než v lednu. Myslím, že bude potřeba zvážit zda setkání neuskutečnit v nějakém jiném prostoru (byť Šalanda se mi moc líbí, ale je malinká), protože cesta opačná, tj. snížit počet lidí je vyloučena!
Pivu a setkávání zdar!
Mně tedy ano i když jsem si je nemohl v klidu užít, protože jsem byl pracovně vytížený více než jsem si původně představoval. Roznášel jsem, čepoval, sklízel sklo, myl sklenice, kasíroval.... no nic no - chtělo by to více pomocníků.
Teď k pivům: pro mě byla jedničkou večera - Kaltenecker Brokát prémium polotm. 16ka s přídavkem tokajského vína, na druhé místo řadím Local 1 z Brooklynu, Permon 12 tm. na místo třetí, dále Kaltenecker 13 tm; Bon Zašová je vynikající pivo - společně s Březnicí 13 tm a Bernardem 13 tm ji řadím mezi nejlepší tm. speciály u nás! Bohužel při degustaci už byla trochu za zenitem (sud pocházel ještě z Tábora a mám obavy, zda byl skladován za optimálních podmínek!). Růžolící Honzík nebyl špatný, ale mě přišel trochu umělý v porovnání s belgickými pivy stejného typu...
Opět bylo narváno a to více než v lednu. Myslím, že bude potřeba zvážit zda setkání neuskutečnit v nějakém jiném prostoru (byť Šalanda se mi moc líbí, ale je malinká), protože cesta opačná, tj. snížit počet lidí je vyloučena!
Pivu a setkávání zdar!
To framboise bude jen jeden sud, takze bude jen na dnesni akci.
Napis nam neco o tech stoutech, prosim. Jak chocolate stout tak i Rasputin jsou bajecny piva. ma rad ale i Koff porter a Lion stout taky (navic kdyz se vezme v potaz, ze se vari na Sri LAnce, tak to jeste zvysuje jeho kvalitu).
K tem pivum staci kratke hodnoceni, fotky si sezenu.
BTW, je sance,ze se na nasem trhu objevi dobroty z pivovaru Sierra Nevada:)
Napis nam neco o tech stoutech, prosim. Jak chocolate stout tak i Rasputin jsou bajecny piva. ma rad ale i Koff porter a Lion stout taky (navic kdyz se vezme v potaz, ze se vari na Sri LAnce, tak to jeste zvysuje jeho kvalitu).
K tem pivum staci kratke hodnoceni, fotky si sezenu.
BTW, je sance,ze se na nasem trhu objevi dobroty z pivovaru Sierra Nevada:)
Honzo,
pokud jsem pochopil mělo by se na této ochutnávce objevit i pšeničné framboise "RŮŽOLÍCÍ HONZÍK" z projektu Svět piva. Zbude nějaký soudek i pro Brňáky na Flédu?
Jaká je stupňovitost? Používal jsi esence?
Jinak piva z Brooklyn Brewery jsou naprosto geniální. Škoda, že nebudu moci přijet. Minulý týden jsme si zrovna dělali degustaci silných stoutů a dávali jejich "archivní" Chocolate Stout Winter 05- ´06. No lahůdka, lepší než Lion Stout a Sinebrychoff. Old Rasputin z North Coast Brewing Company byl taky geniální:-))
pokud jsem pochopil mělo by se na této ochutnávce objevit i pšeničné framboise "RŮŽOLÍCÍ HONZÍK" z projektu Svět piva. Zbude nějaký soudek i pro Brňáky na Flédu?
Jaká je stupňovitost? Používal jsi esence?
Jinak piva z Brooklyn Brewery jsou naprosto geniální. Škoda, že nebudu moci přijet. Minulý týden jsme si zrovna dělali degustaci silných stoutů a dávali jejich "archivní" Chocolate Stout Winter 05- ´06. No lahůdka, lepší než Lion Stout a Sinebrychoff. Old Rasputin z North Coast Brewing Company byl taky geniální:-))
Vyhledávání