úvod
homepage

Komentáře

článku: Únorové setkání čtenářů – Local 1

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Pivka chutnala, (Michal Rambousek, 20.02.2007 20:05) celé vlákno | reagovat
Pivečka určitě chutnala, jen se patrně lidem nechce moc psát, číst příspěvky a komentáře je samozřejmě pohodlnější a časově méně náročné, dobře to pozoruji sám na sobě...

Myslím, že pořádání takovýchto ochutnávek (v cca měsíčním horizontu) by mělobýt jedním ze stěžejních bodů v činnosti projektu Svět piva, nebot nepopiratelně rozšiřují obzory účastníků v oblasti pivní kultury, je o ně slušný a pravděpodobně čím dál větší zájem, tím spíše, že se jedná o akce, za kterou jsou účastníci ochotni přiměřeně zaplatit.

Takto jsem piva od nejlepšího k nejhoršímu chvíli viděl já ( žádné z nich mi nepřišlo vyloženě špatné, hodnocení berme spíše jako výsledek dojmů v danou chvíli než jako objektivizované hodnocení dle degustačního protokolu)
1. Kaltenecker Brokát - polotm. 16 s extraktem tokajského vína
- přijemně zaoblená chut, mám prostě slabost pro silnější, chutově složitější piva
2. Local 1 - Brooklyn
- příjemná verze zlatého belgického ale
3. Růžolící Honzík - pšeničné framboise
- možná existují zajímavější piva framboise, ale je otázka s čím přímo srovnávat. Zda s belgickými styly nebo styly jinými? Ochucený witbier, tedy pšeničné pivo? Ochucený lambik? Ochucené ale? Mně toto pšeničné přišlo spíše jako bavorského typu s menší kyselostí a větším řízem oproti witbieru a ochucené pivo ve stylu weizenbier jsem ještě nepil... Příchut mi nepřišla umělá do té míry, že by mě to odpuzovalo, tím spíše, že chut některých ochucených witbierů (těch slabších s cca 3,5 % alkoholu) mi taky nepřišla zrovna čistě přírodní. Každopádně já jsem si při následné volné ochutnávce dobře ověřil jednu důležitou vlastnost tohoto piva: velmi dobrou pitelnost (v podobě vícera třetinek, počet neprozradím, jde nám přece o degustaci, ne o nadměrné pití:)
4. Bon Zašová
- pivo to opravdu nebylo nejčerstvější, ale jeho zajímavá základní chut se přece jenom dala vystopovat (možná mám taky trochu bohatější fantazii, ale jenom trochu...)
5.Permon 12 tm
- příjemné zakulacené pivo, možná mělo jen trochu smůlu, že mě v danou chvíli tolik neupoutalo
6. Kaltenecker 13 tm.
- nebylo špatné, ale postrádal jsem větší plnost a chutovou složitost.

Pivu a setkávání zdar!

P.S.: Zdravím Zbynka, věřím, že by ses raději plně věnoval degustaci, ale když už ti připadla role jedné z klíčových postav degustace, tak ses jí zhostil velmi slušně!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání