úvod
homepage

Komentáře

článku: Vyrobit si vlastní pivo - není nic jednoduššího

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

nekvasí pivo, (barka, 01.02.2015 17:42) celé vlákno | reagovat
dobrý den, 19.1: jsme dle návodu udělali pivo a nechali ho v uzavřené kvašné nádobě. mělo hustotu 1040. je to skoro 13 dní a pivo se nám zdá, že nekvasí. Na vrchu nádoby není žádný povlak a po stočení má hustotu 1020.
Máme pivo stočit do lahví i tak a přidat tam pivovarenský cukr? nebo je to na vyhození.
děkuji
re: nekvasí pivo, (Stanislav Jakoubek, 02.02.2015 21:43) celé vlákno | reagovat
Proč v uzavřené nádobě? Jakou máte teplotu? Zkus tu nádobu nechat otevřenou. Zamíchej to a zjisti, jak vypadají kvasnice na dně. To poznáš podle vzhledu, jestli jsou v dobrý kondici (a jestli jich je dost) a nebo ne. Pokud ano, tak se kvašení ještě rozeběhne. Pokud ne, tak už tomu nic nepomůže. Navíc, pokud vše probíhá tak jak má, žádnej cukr se nikam nepřidává
Vyhledávání