úvod
homepage

Komentáře

článku: Minipivovary - ostuda českého pivovarnictví?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

?, (Jiri.j, 18.04.2015 13:59) celé vlákno | reagovat
Proti pestré pivní nabídce asi nikdo nebude nic namítat, ale v případě ČR je nabídka spíše "optická", než reálná. Chybí dostatek sládků, takže není výjimka, kdy jeden sládek vaří ve 3 různých pivovarech. Už to je zásadní problém. Majitelé velmi, velmi často bez jakéhokoliv vztahu k pivu, naskočili na celosvětovou módní pivní vlnu, jsou primárně motivování rychlým ziskem. Takže se např. Užívá kvasnic, které měly být už dávno v kanále. Důsledkem je, že piva v těchto mini jsou hrozně nestabilní, ve várkách jsou neuvěřitelné výkyvy a cesta do takového minipivovaru je pak doslova sázkou do loterie. Za ještě horší nešvar považuji, když se sládci vrhaji na produkci pivních stylů se kterými nemají zkušenost. Výsledkem jsou pak paskvily, které se nadají naprosto pít.
Myslet si, že hned napoprvé navařím super brown ejl nebo ajpíej, je hloupost. Bohužel minipivovary tak často prokazují pivní osvětě medvědí službu.....
Re: ?, (Martin Jarošek, 19.04.2015 12:04) celé vlákno | reagovat
To je skoro všechno pravda. Kšeft je bohužel věc svatá. Ale naštěstí i tady, jako i všude jinde lze oddělit zdravé zrno od plev.
Vyhledávání