Proti pestré pivní nabídce asi nikdo nebude nic namítat, ale v případě ČR je nabídka spíše "optická", než reálná. Chybí dostatek sládků, takže není výjimka, kdy jeden sládek vaří ve 3 různých pivovarech. Už to je zásadní problém. Majitelé velmi, velmi často bez jakéhokoliv vztahu k pivu, naskočili na celosvětovou módní pivní vlnu, jsou primárně motivování rychlým ziskem. Takže se např. Užívá kvasnic, které měly být už dávno v kanále. Důsledkem je, že piva v těchto mini jsou hrozně nestabilní, ve várkách jsou neuvěřitelné výkyvy a cesta do takového minipivovaru je pak doslova sázkou do loterie. Za ještě horší nešvar považuji, když se sládci vrhaji na produkci pivních stylů se kterými nemají zkušenost. Výsledkem jsou pak paskvily, které se nadají naprosto pít.
Myslet si, že hned napoprvé navařím super brown ejl nebo ajpíej, je hloupost. Bohužel minipivovary tak často prokazují pivní osvětě medvědí službu.....
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Myslet si, že hned napoprvé navařím super brown ejl nebo ajpíej, je hloupost. Bohužel minipivovary tak často prokazují pivní osvětě medvědí službu.....