Komentáře
článku: Pivo na Hrad II.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle času
V roce 2010 jsem do diskuse na Světu piva napsal: "... předsudky, že Kněžna a Kníže jsou přece nejlepší... Kdepak ty loňský sněhy jsou?! Překvapuje mě, že se to týká i těch vyhlášených pivovarů. Dudák je hodně špatnej, Král Šumavy (kdysi výborné pivo), to je katastrofa. Svijany jako takové se naštěstí drží, ale třeba takovej Kníže... no to je taky hrůza."
Grošák z Vojkovic (polotmavý 14% speciál) mi smrděl.
Jedenáctka od Beznosky z pražského Proseka mi smrděla hovínkama.
Zato světlý ležák z žateckého Chmelařského institutu měl krásné chmelové aroma s příjemně ovocnou chutí. (Jimi používané chmelové odrůdy se už do jejich druhého piva IPA 14,5% nehodily a chuťově se bily.)
Jedenáctka od Beznosky z pražského Proseka mi smrděla hovínkama.
Zato světlý ležák z žateckého Chmelařského institutu měl krásné chmelové aroma s příjemně ovocnou chutí. (Jimi používané chmelové odrůdy se už do jejich druhého piva IPA 14,5% nehodily a chuťově se bily.)
Příjemně karamelově voněl i chutnal krémový polotmavý speciál z Rýmařova (byť měl slabší tělo).
Polotmavý speciál Trubač ušák voněl i chutnal jak Štramberské uši. Chtělo by to ale výraznější sladové tělo.
Polotmavý speciál Trubač ušák voněl i chutnal jak Štramberské uši. Chtělo by to ale výraznější sladové tělo.
Nic od Kočky jsem na festivalu neměl, a tak jsem si včera koupil litrovou PET láhev s datem minimální trvanlivosti 29/07/13.
Světlý ležák (4,6 % alkoholu)
Chmelové aroma se bije se sladovým aromatem typu Staropramen. První dojem nepříjemně sladový (jako když piju Staropramen). Přechod v příjemný chmelový ocas s dlouhým dozvukem. Velmi příjemný říz. Chlebnatost dostatečná.
Takže možná stará láhev, ale koupil jsem to v BIO obchodě rovnou z ledničky.
Světlý ležák (4,6 % alkoholu)
Chmelové aroma se bije se sladovým aromatem typu Staropramen. První dojem nepříjemně sladový (jako když piju Staropramen). Přechod v příjemný chmelový ocas s dlouhým dozvukem. Velmi příjemný říz. Chlebnatost dostatečná.
Takže možná stará láhev, ale koupil jsem to v BIO obchodě rovnou z ledničky.
Asi jste mel na mysli Kocoura, protoze moje malickost, tedy Honza Kocka a piva Nomad lezak neprodukuje...
Včera jsem neměl pivo od Kočky, ale pivo od Kocoura.
Dnes jsem si koupil Tmavý ležák od Kocoura s červencovým datem expirace... a byl zkaženej!
Dnes jsem si koupil Tmavý ležák od Kocoura s červencovým datem expirace... a byl zkaženej!
Bezva akce, za rok zase rád dojdu...
Pan Šuráň slíbil, že dnes nám poslední pivo načepují ještě v 19.59.
Příjemná změna oproti loňsku, ale předpokládám, že pivo bude kvůli snížení pěnivosti opět podchlazené.
Příjemná změna oproti loňsku, ale předpokládám, že pivo bude kvůli snížení pěnivosti opět podchlazené.
V pátek se čepovalo až do 20.10.
Nechodím s teploměrem, ale tipoval bych, že loni v pátek měla piva míň jak 4 °C, letos v pátek bych to viděl tak na 6 °C. Takže příjemná změna.
Nechodím s teploměrem, ale tipoval bych, že loni v pátek měla piva míň jak 4 °C, letos v pátek bych to viděl tak na 6 °C. Takže příjemná změna.
Ano, letos se cepovalo do osmi, protoze bylo Spravou Hradu povoleno opusteni prostoru do pul devate. Vloni to bylo striktne v osm
Tak nevím, ale pro mne je akcí roku minipivovarů SVS, kde mohu svobodně přijít a pokud si vyberu, tak i ochutnat a je jen na mne, kolik si dám. Ne, abych doháněl vstupné co největším počtem piv :(
Nemám rád tyhle bombastické keci "tolik minipivovaru pohromade nikde nebude..." nebo "holt akce roku minipivovaru" :( Jak to můžete vědět?
Nemám rád tyhle bombastické keci "tolik minipivovaru pohromade nikde nebude..." nebo "holt akce roku minipivovaru" :( Jak to můžete vědět?
Chody, uz to bylo zmineno nekolikrat, tak jen pro pripomenuti. Akce je povolena jako degustacni, ne jako prodejni. Proto je vstupne a pak vzorky zdasrma. A je to prezentace Svazu minipivovaru a jeho clenu. Tudiz maji vsichni stejne vychozi podminky - od stanu po vycepy. A je to DEGUSTACE, ne oziracka. Tudiz mensi objemy, aby clovek mohl ochutnat co nejvic vzorku. To je podstata akce...
A jo, bude tam nejvic minipivovaru na jednom miste...
A jo, bude tam nejvic minipivovaru na jednom miste...
Tak i na tuto akci pochopitelně můžeš přijít svobodně, nevím o tom, že by tam někdo někoho tahal nesvobodně :-) O dohánění vysokého vstupného masivní konzumací se rovněž každý může rozhodnout podle své nátury. Někdo je zvědavý na tu rozmanitost, jiný holt při každé příležitosti maximalizuje poměr cena/výkon.
Jen jsem se musel pousmát nad tím, jak nemáš rád bombastické "keci". Když před lety otevíral plzeňský KMP se šesti pípami s halasem, že jde o první takový podnik v celé ČR, nijak Ti podobné "keci" nevadily, přestože ve Zlejch měli už tenkrát píp tuším víc jak dvakrát tolik. Holt nejsou "keci" jako "keci" :-))
Jen jsem se musel pousmát nad tím, jak nemáš rád bombastické "keci". Když před lety otevíral plzeňský KMP se šesti pípami s halasem, že jde o první takový podnik v celé ČR, nijak Ti podobné "keci" nevadily, přestože ve Zlejch měli už tenkrát píp tuším víc jak dvakrát tolik. Holt nejsou "keci" jako "keci" :-))
Úplně stejná diskuse jako minulý rok... :-D
Je mě jasné že akce je prezentační a ne pro to aby se návštěvníci ožrali. Možná je ten objem tak malý aby se návštěvník dostal i ke stánkům co nebudou ležet u vchodu. Velikost 0,75dcl je ale opravdu malá. Při začátku točení, kohout vždy zapění a to dělá při normálně nastaveným kohoutu přibližně půl deci pěny, takže ve sklenici bude půl na půl pivo a pěna, tedy poměr piva ve pěně, které je vystaveno zvýšené oxidaci a vyčpění je nenormální proti normálnímu objemu sklenice. Pivo vždy vychlazuje sklenici když má vyšší teplotu. Pochybuju že u stánků bude tolik ledové vody aby při mytí se sklenice vychladily na teplotu podobnou pivu, takže pivo po natočení bude zteplalé tím že si odebere tepelnou energii od sklenice. Nehledě že objem pod jedno deci je při velikosti mé hroší tlamy roven cca jednomu doušku a už bych neměl ve sklenici nic na kontrolní napití. Z takto malého množství piva můžu najít jen extrémní vady, ale příjemné chuti jen tak neobjevím je toho opravdu málo. Je mě jasné že akce není pro chlastací rekordmany, ale ti tam stejně nedorazí, kvuli vysokému vstupnému a strachu z neustálého čekání ve frontě na hlt piva. Ale mohla by být důvěra v návštěvníky, že si sami rozhodnou jestli chtějí např.čtvrtlitr a nebo radši míň a zkusit více vzorků. Taky předpokládám že většina vzorků budou ležáky (ne žádná extra silná piva)a ty si zaslouží jiný objem sklenic.
Sklenice měla vloni tuším 0,25L, tj. na pěnu byla místa dost.
Sklenice si vyplachují sami návštěvníci na tomu určených fontánkách.
Fronty minulý rok žádné nebyly (alespoň v pátek byly u stánku max 2 lidi).
Minulý rok, když mi něco zachutnalo, tak jsem se zeptal zda mohu dostat víc a dostal jsem celý čtvrtlitr...
Sklenice si vyplachují sami návštěvníci na tomu určených fontánkách.
Fronty minulý rok žádné nebyly (alespoň v pátek byly u stánku max 2 lidi).
Minulý rok, když mi něco zachutnalo, tak jsem se zeptal zda mohu dostat víc a dostal jsem celý čtvrtlitr...
Tři sta korun je docela mastná cena
Sice se na prvni pohled muze zdat, ze vstupne je vysoke, ale nasledna degustace je zdarma a je na Vas, kolik toho vypijetet. A tolik minipivovaru pohromade nikde nebude...
Aspoň bude miesto... :)
1 | 2 |
Vyhledávání
Vaření piva na vyšší stupně a následné ředění, používání přídavků jako Tetrahop pro hustší pěnu, a nákup co nejlevnějších surovin..plesnivých...Proto doufám, že tato cesta do nekvality a hnusu nepotká i mé oblíbené pivovary.