Komentáře
článku: Pivo na Hrad II.
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Je mě jasné že akce je prezentační a ne pro to aby se návštěvníci ožrali. Možná je ten objem tak malý aby se návštěvník dostal i ke stánkům co nebudou ležet u vchodu. Velikost 0,75dcl je ale opravdu malá. Při začátku točení, kohout vždy zapění a to dělá při normálně nastaveným kohoutu přibližně půl deci pěny, takže ve sklenici bude půl na půl pivo a pěna, tedy poměr piva ve pěně, které je vystaveno zvýšené oxidaci a vyčpění je nenormální proti normálnímu objemu sklenice. Pivo vždy vychlazuje sklenici když má vyšší teplotu. Pochybuju že u stánků bude tolik ledové vody aby při mytí se sklenice vychladily na teplotu podobnou pivu, takže pivo po natočení bude zteplalé tím že si odebere tepelnou energii od sklenice. Nehledě že objem pod jedno deci je při velikosti mé hroší tlamy roven cca jednomu doušku a už bych neměl ve sklenici nic na kontrolní napití. Z takto malého množství piva můžu najít jen extrémní vady, ale příjemné chuti jen tak neobjevím je toho opravdu málo. Je mě jasné že akce není pro chlastací rekordmany, ale ti tam stejně nedorazí, kvuli vysokému vstupnému a strachu z neustálého čekání ve frontě na hlt piva. Ale mohla by být důvěra v návštěvníky, že si sami rozhodnou jestli chtějí např.čtvrtlitr a nebo radši míň a zkusit více vzorků. Taky předpokládám že většina vzorků budou ležáky (ne žádná extra silná piva)a ty si zaslouží jiný objem sklenic.
Vyhledávání