úvod
homepage

Komentáře

článku: PIHA 2012 – pár dní poté...

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

souhlas s předem uzavřenou soutěží, (hroch, 06.12.2012 19:44) celé vlákno | reagovat
Je opravdu nutné uzavřít soutěž přesně podle daných pravidel. Přihláška např.týden před soutěží, peníze převodem nebo hotově při předání vzorků v Pivní rozmanitosti a samozřejmě pro ty co jedou zdáli možnost přinést vzorky např.do devíti hodin před soutěží. Je naprosto nezbytné nekompromisní vyřazení vzorků správně neoznačeného, nepřihlášeného, nezaplaceného, dodaného pozdě- jinak se ostatní nenaučí to dělat pořádně.
Ano vím, někdy nemusím ještě týden před soutěží vědět, co se nejvíc povedlo, tak holt přihlásím vzorků víc s rizikem že tam pošlu něco trochu horšího a nebo jen to za čím si stojím, ale to je riziko každého soutěžení.
A že vím že to nemusí vyjít-příklad z loňského roku- přihlásil jsem vzorky dostatečně včas podle toho jak jsem měl plán vaření a nebo již uvařeno, zaplatil převodem a těsně před soutěží jsem zjistil, že mám problém se všemi vzorky. Stejně sem je dovezl na soutěž a rozhodně nelitoval zaplacených peněz. Jediné co mě bylo líto že jsem se před ostatními musel holt prezentovat špatnými výtvory. Ale zase jsem mohl říct něco o zmutování kvasinek, vyzkoušeným v praxi- stará plastová nádoba několik let používaná na spodní kvašení a pak jsem v ní udělal ale, a pšenici a už v téhle nádobě nešlo vykvasit nic, kvasinky se úžasně zmutovali a nepomohla žádná desinfekce. Jinak to že je problém se začlo projevovat až po delším ležení takže akorát na soutěž.
Věřím tomu, že minimálně osmdesát procent přihlášených a osmdesát procent vzorků bylo přesně přihlášeno a přesně označeno. Tak nevím proč těch možná dvacet procent by mělo vše zdržovat, znervozňovat a unavovat pořadatele svojí nedůsledností-přísnost musí být.
Ještě bych se přimlouval pro to aby možnost poslat vzorky do laborky pivovaru byla dobrovolná, je mě opravdu líto, že tam jde litr piva na zkoušky na které jim stačí deci a které zas tak důležité pro mě nejsou.
Jinak všem co se podíleli na organizaci soutěže a srazu děkuji, my znalí jsme si časový harmonogram již dokázalo Kočkovsky upřesnit a mě osobně lehký skluz programu nijak nepřekvapil ani nevadil. Dík za PIHU2012 a nashledanou na PIHA2013. Hroch
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání