úvod
homepage

Komentáře

článku: První degustační večer piva a sýrů

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

co s sebou?, (karel, 05.04.2012 00:48) celé vlákno | reagovat
zajisté zajímavý večer, chybí mi jen informace za kolik a pro kolik.
Re: co s sebou?, (Honza Kočka, 10.04.2012 14:01) celé vlákno | reagovat
cena degustace je 220Kc, mist je 12, rezervaci zatim 7, volna mista na 608 601 601...
Dobrý nápad, (Jiri.j, 07.04.2012 11:19) celé vlákno | reagovat
Taky jsme si takto zaexperimentovali a to důkladně. Některé kombinace belgických a francouszských piv a francouzských syrů jsou fantastické. Podobně jako britský Ale. Zkušenost mi říká, že obecně lépe vychází k sýrům svrchně kvašená piva, ale i silný bock může spolu se sýrem vytvořit skvělý tandem. Nádherné je, že k určitému pivu lze najít kombinaci sýrů i velmi odlišných. Chuť může být v kontrasu nebo se doplňuje, obé je skvělé. Mám pár skvělých a řekl bych i zaručených tipů, kdy snoubení piva a sýrů je skutečně extatické.
Na Moravě tvarůžky!, (DanD, 06.04.2012 14:03) celé vlákno | reagovat
V Čechách možná pivní sýr, ale na Moravě k pivu patří jednoznačně olomoucké tvarůžky. A ideální je, když je hospodský umí dobře připravit, třeba na několik dnů naložit do piva (údajně je lepší výčepní, než ležák, aby moc nezhořkly), nebo je s pivem rovnou povařit, čímž vznikne pomazánka medové konzistence a dokonalé chuti, přičemž ne všem lahodící typický odér je tímto procesem z větší části vyeliminován, což kvitují především manželky :-)
Vyhledávání