úvod
homepage

První degustační večer piva a sýrů vytisknout článek

Přidáno: 4. dubna 2012  •  Autor: Weetek
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4428x

Sýr je odedávna vnímám jako báječný chuťový doplněk vína.

Spojení sýra s pivem bylo dosud v Čechách populární téměř výhradně v podobě mírně obskurního, značně osobitého a ne všem jazýčkům lahodícího pivního sýra. Pokusíme se to změnit, rozbít tradiční schémata a přesvědčit vás, že sýr se hodí k pivu nejmíň tak dobře, jako k vínu (a, nikomu to neříkejte, možná i lépe...).

Zveme vás na degustační setkání, na němž vám ukážeme několik variant párování sýrů a piv. Našimi společníky budou zajímavá piva a vynikající sýry, které spolu dohromady vytvoří (doufejme) příjemný a obohacující chuťový zážitek. Pochutnáme si při prvním setkání na osvědčené klasice. Představí se italská, švýcarská, holandská a anglická sýrová esa, doplněná českou kvalitou z řemeslné malovýroby. Jejich partnery budou zahraniční či domácí interpretace převážně svrchně kvašených piv několika stylů. Při výběru byl kladen důraz na chuťovou zajímavost, autentičnost a pochopitelně kvalitu. Že to slibují všichni? My to ale skutečně dodržíme! Připravte se na slavná sýrová jména jako gorgonzola, gouda nebo gruyere, ale k pití rozhodně žádné „géčko“ nehrozí.

Těšíme se na vás na prvním setkání v úterý 10.4. od 19 hodin na známé adrese Husitská 37, Žižkov. Věříme, že v námi servírovaných sýrech najdete nejen příslovečný zdar a sílu, ale ve spojení s jejich pivními partnery také zajímavé a obohacující chuťové zážitky.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 4 komentáře, poslední komentář: 10.04.2012 14:01 Komentovat
Re: co s sebou? Honza Kočka10.04.2012 14:01
cena degustace je 220Kc, mist je 12, rezervaci zatim 7, volna mista na 608 601 601...
Dobrý nápad Jiri.j07.04.2012 11:19
Taky jsme si takto zaexperimentovali a to důkladně. Některé kombinace belgických a...
Na Moravě tvarůžky! DanD06.04.2012 14:03
V Čechách možná pivní sýr, ale na Moravě k pivu patří jednoznačně olomoucké...
co s sebou? karel05.04.2012 00:48
zajisté zajímavý večer, chybí mi jen informace za kolik a pro kolik.
Vyhledávání