Komentáře
článku: První degustační večer piva a sýrů
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
cena degustace je 220Kc, mist je 12, rezervaci zatim 7, volna mista na 608 601 601...
Taky jsme si takto zaexperimentovali a to důkladně. Některé kombinace belgických a francouszských piv a francouzských syrů jsou fantastické. Podobně jako britský Ale. Zkušenost mi říká, že obecně lépe vychází k sýrům svrchně kvašená piva, ale i silný bock může spolu se sýrem vytvořit skvělý tandem. Nádherné je, že k určitému pivu lze najít kombinaci sýrů i velmi odlišných. Chuť může být v kontrasu nebo se doplňuje, obé je skvělé. Mám pár skvělých a řekl bych i zaručených tipů, kdy snoubení piva a sýrů je skutečně extatické.
V Čechách možná pivní sýr, ale na Moravě k pivu patří jednoznačně olomoucké tvarůžky. A ideální je, když je hospodský umí dobře připravit, třeba na několik dnů naložit do piva (údajně je lepší výčepní, než ležák, aby moc nezhořkly), nebo je s pivem rovnou povařit, čímž vznikne pomazánka medové konzistence a dokonalé chuti, přičemž ne všem lahodící typický odér je tímto procesem z větší části vyeliminován, což kvitují především manželky :-)
zajisté zajímavý večer, chybí mi jen informace za kolik a pro kolik.
Vyhledávání