Komentáře
článku: Pivo Dvojče s dřevitou příchuti barrique chipsů
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
nieco podobne sme skusili aj my so stoutom, dubove chipsy "heavy toasted" sme v sekundarnom kvaseni macali 10 dni. Predtym sme ich namacali tri dni v Jameson Irish Whiskey. Vysledok, tazke vanilkovo dubove podtony.
Hezký!!! , jasně, dubové dřevo obohatí aroma o -karamelovo-vanilkové tóny a těžký barrique dubový chipsy mohou vytvořit i kávové tony. A k čemu slouží Whiskey? K desinfekce dřeva nebo k tomu, aby se do piva dostala Whiskeyová chuť ? My jsme spíš nechtěli použít dřevo jako další surovinou, ale jako material co může dávat pivu specifickou chuť. Díky, že jste se podělili o vaše zkušenosti.
Mohu se zeptat, jaká byla dávka máčených chipsů? Chystám se na něco podobného.. Díky.
u nas sme pouzili jeden pytlik 4oz. = 113.398 g , boli "heavy toasted", cize skoro cierne, tie sme macali v 2dl Jameson whiskey 3 dni, pak vysuseni v trube. Rozmyslame nad experimentom so svetlych chipsov, respektive priamo z cisteho dubu /od stolara mame jeden pytel nasusenych chipsov z dubu/
varka bola 20 litrov do sekundaru islo 18 litrov :-)
Díky za odpověď, ještě mi napadá proč sušit v troubě, není lepší dát to do stoutu mokré od whiskey?:)
nechceli sme zase aby nam whisky co i len o stupen zvysila alkohol, taka falosna stopa v pive, takto sa odpari v trube a ostane len chutova respektive aromaticka stopa..toto je nas predpoklad, mozno sa mylime a niekto ma inu skusenost :-)
Vyhledávání