úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivo Dvojče s dřevitou příchuti barrique chipsů

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

super, (maroche, 12.09.2011 11:28) celé vlákno | reagovat
nieco podobne sme skusili aj my so stoutom, dubove chipsy "heavy toasted" sme v sekundarnom kvaseni macali 10 dni. Predtym sme ich namacali tri dni v Jameson Irish Whiskey. Vysledok, tazke vanilkovo dubove podtony.
Re: super, (Dvojče, 12.09.2011 14:16) celé vlákno | reagovat
Hezký!!! , jasně, dubové dřevo obohatí aroma o -karamelovo-vanilkové tóny a těžký barrique dubový chipsy mohou vytvořit i kávové tony. A k čemu slouží Whiskey? K desinfekce dřeva nebo k tomu, aby se do piva dostala Whiskeyová chuť ? My jsme spíš nechtěli použít dřevo jako další surovinou, ale jako material co může dávat pivu specifickou chuť. Díky, že jste se podělili o vaše zkušenosti.
Re: super, (Vláďa, 26.09.2011 17:25) celé vlákno | reagovat
Mohu se zeptat, jaká byla dávka máčených chipsů? Chystám se na něco podobného.. Díky.
davka chipsu, (maroche, 27.09.2011 10:37) celé vlákno | reagovat
u nas sme pouzili jeden pytlik 4oz. = 113.398 g , boli "heavy toasted", cize skoro cierne, tie sme macali v 2dl Jameson whiskey 3 dni, pak vysuseni v trube. Rozmyslame nad experimentom so svetlych chipsov, respektive priamo z cisteho dubu /od stolara mame jeden pytel nasusenych chipsov z dubu/
Re: davka chipsu, (maroche, 27.09.2011 10:38) celé vlákno | reagovat
varka bola 20 litrov do sekundaru islo 18 litrov :-)
Re: Re: davka chipsu, (Vláďa, 27.09.2011 13:01) celé vlákno | reagovat
Díky za odpověď, ještě mi napadá proč sušit v troubě, není lepší dát to do stoutu mokré od whiskey?:)
Re: Re: Re: davka chipsu, (maroche, 27.09.2011 13:06) celé vlákno | reagovat
nechceli sme zase aby nam whisky co i len o stupen zvysila alkohol, taka falosna stopa v pive, takto sa odpari v trube a ostane len chutova respektive aromaticka stopa..toto je nas predpoklad, mozno sa mylime a niekto ma inu skusenost :-)
Článek, (Luděk, 10.09.2011 23:20) celé vlákno | reagovat
Proč mizí článek o Bitter Barique Ale z tohoto webu? Už je to dnes podruhé, prvně si všiml Rosťa Kloubek ráno?
Proč mizí , (Dvojče, 11.09.2011 00:18) celé vlákno | reagovat
Článek mizí protože čeká na autorizaci poté, co byla opravena chyba v textu. Konkrétně chyběla pomlčka mezi čísly doporučené dávky dřeva. Místo 25-35g /10 l piva bylo napsáno 2535g /10 l. Velký rozdíl bych řekl. :) Omlouvám se.
Re: Proč mizí , (Luděk, 11.09.2011 07:53) celé vlákno | reagovat
Aha. Díky za vysvětlení. Hezký den.
Bitter Barique Ale z Brna, (Luděk, 09.09.2011 18:14) celé vlákno | reagovat
Skvěle! Tento sympatický text od Alexe je "vstupenka" na další setkání HB. (Přítomní ze srpna vědí, kam mířím). :-)
Vyhledávání