Komentáře
článku: Pivo Dvojče s dřevitou příchuti barrique chipsů
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
nechceli sme zase aby nam whisky co i len o stupen zvysila alkohol, taka falosna stopa v pive, takto sa odpari v trube a ostane len chutova respektive aromaticka stopa..toto je nas predpoklad, mozno sa mylime a niekto ma inu skusenost :-)
Díky za odpověď, ještě mi napadá proč sušit v troubě, není lepší dát to do stoutu mokré od whiskey?:)
varka bola 20 litrov do sekundaru islo 18 litrov :-)
u nas sme pouzili jeden pytlik 4oz. = 113.398 g , boli "heavy toasted", cize skoro cierne, tie sme macali v 2dl Jameson whiskey 3 dni, pak vysuseni v trube. Rozmyslame nad experimentom so svetlych chipsov, respektive priamo z cisteho dubu /od stolara mame jeden pytel nasusenych chipsov z dubu/
Mohu se zeptat, jaká byla dávka máčených chipsů? Chystám se na něco podobného.. Díky.
Hezký!!! , jasně, dubové dřevo obohatí aroma o -karamelovo-vanilkové tóny a těžký barrique dubový chipsy mohou vytvořit i kávové tony. A k čemu slouží Whiskey? K desinfekce dřeva nebo k tomu, aby se do piva dostala Whiskeyová chuť ? My jsme spíš nechtěli použít dřevo jako další surovinou, ale jako material co může dávat pivu specifickou chuť. Díky, že jste se podělili o vaše zkušenosti.
nieco podobne sme skusili aj my so stoutom, dubove chipsy "heavy toasted" sme v sekundarnom kvaseni macali 10 dni. Predtym sme ich namacali tri dni v Jameson Irish Whiskey. Vysledok, tazke vanilkovo dubove podtony.
Aha. Díky za vysvětlení. Hezký den.
Článek mizí protože čeká na autorizaci poté, co byla opravena chyba v textu. Konkrétně chyběla pomlčka mezi čísly doporučené dávky dřeva. Místo 25-35g /10 l piva bylo napsáno 2535g /10 l. Velký rozdíl bych řekl. :) Omlouvám se.
Proč mizí článek o Bitter Barique Ale z tohoto webu? Už je to dnes podruhé, prvně si všiml Rosťa Kloubek ráno?
Skvěle! Tento sympatický text od Alexe je "vstupenka" na další setkání HB. (Přítomní ze srpna vědí, kam mířím). :-)
Vyhledávání