Komentáře
článku: Nakuřované pivo trochu jinak
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Nevíte někdo jak je to tam s chlazením vzorků? Přivezl bych něco na košt, ale předpokládám, že to cestou zteplá..
Záleží na tom, jak daleko se to veze, ale když jsem tohle naposledy řešil, tak jsem pivo zabalil hodně do novin, hadru, tuším že i bublinek, prostě co izoluje. Ale chladící taška také není od věci, je-li k dispozici... Chladné počasí panující venku také přispěje svou troškou do mlýna...
Trochu nedorozumění, akce v sobotu se koná podle plánu.
Chlapi, jak je to vůbec s tou sobotou. Dneska jsem se doslechl z Podskalské, že ředitele školy dosud nikdo nepožádal o pronájem prostor.
Doma vařím rauch už dlouho, dávám 97% nakuřovaného sladu - Weyermann. Pro někoho je to už dost ale pokud se sype v domácích podmínkách méně než 80 tak to ten efekt nemá. Je potřeba to vařit infuzí,jinak se ta kouřovitost rozplyne v díle. V sobotu přivezu na ochutnání 17% Rauchbock. Nicméně ideální stupňovitost je 13°.
No, nedávno jsem prvně vařil tmavou nakuřovanou pšenici za účasti nakuřovaného sladu z Bamberka a musím říct, že je to fajnová záležitost. Jenom 30% rauchu mi přijde trošku málo, po pár týdnech ležení se navíc ztrácí, chce to tak 80% a to už (u pšenice) vyžaduje nakuřovaný pšeničný slad a ten je problém sehnat. Každopádně tomuto stylu velice fandím.
No kdyby jste vedel o nakurovane psenici, mel bych o ni tez zajem:)
V sobotu si o tom budete moci popovídat v Podskalské :-)
Vyhledávání
:-)