úvod
homepage

Komentáře

článku: Nakuřované pivo trochu jinak

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle vláken

čerstvý slad, (Petr Měrka, 03.01.2012 21:47) celé vlákno | reagovat
Bruntálská sladovna má čerstvě k dispozici cca 2 tuny rašelinou nakuřovaného sladu, takže je ideální čas k pokusům o vlastní recept o neobvyklý rauch
:-)
Re: Chlazení vzorků, (Tomáš Kroupa, 30.11.2010 16:49) celé vlákno | reagovat
Záleží na tom, jak daleko se to veze, ale když jsem tohle naposledy řešil, tak jsem pivo zabalil hodně do novin, hadru, tuším že i bublinek, prostě co izoluje. Ale chladící taška také není od věci, je-li k dispozici... Chladné počasí panující venku také přispěje svou troškou do mlýna...
Chlazení vzorků, (Vláďa Stuchl, 30.11.2010 08:36) celé vlákno | reagovat
Nevíte někdo jak je to tam s chlazením vzorků? Přivezl bych něco na košt, ale předpokládám, že to cestou zteplá..
Sobota II, (Petr Franěk, 29.11.2010 21:18) celé vlákno | reagovat
Trochu nedorozumění, akce v sobotu se koná podle plánu.
Sobota 4.11., (Petr Franěk, 29.11.2010 17:25) celé vlákno | reagovat
Chlapi, jak je to vůbec s tou sobotou. Dneska jsem se doslechl z Podskalské, že ředitele školy dosud nikdo nepožádal o pronájem prostor.
Rauch, (Petr Franěk, 28.11.2010 11:01) celé vlákno | reagovat
Doma vařím rauch už dlouho, dávám 97% nakuřovaného sladu - Weyermann. Pro někoho je to už dost ale pokud se sype v domácích podmínkách méně než 80 tak to ten efekt nemá. Je potřeba to vařit infuzí,jinak se ta kouřovitost rozplyne v díle. V sobotu přivezu na ochutnání 17% Rauchbock. Nicméně ideální stupňovitost je 13°.
Nakuřovaná pšenice, (Luděk, 28.11.2010 08:25) celé vlákno | reagovat
V sobotu si o tom budete moci popovídat v Podskalské :-)
Re: Dunkles rauchweizen, (Honza Kočka, 28.11.2010 00:22) celé vlákno | reagovat
No kdyby jste vedel o nakurovane psenici, mel bych o ni tez zajem:)
Dunkles rauchweizen, (Vládimír Stuchl, 28.11.2010 00:09) celé vlákno | reagovat
No, nedávno jsem prvně vařil tmavou nakuřovanou pšenici za účasti nakuřovaného sladu z Bamberka a musím říct, že je to fajnová záležitost. Jenom 30% rauchu mi přijde trošku málo, po pár týdnech ležení se navíc ztrácí, chce to tak 80% a to už (u pšenice) vyžaduje nakuřovaný pšeničný slad a ten je problém sehnat. Každopádně tomuto stylu velice fandím.
Vyhledávání