Komentáře
článku: Nakuřované pivo trochu jinak
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Záleží na tom, jak daleko se to veze, ale když jsem tohle naposledy řešil, tak jsem pivo zabalil hodně do novin, hadru, tuším že i bublinek, prostě co izoluje. Ale chladící taška také není od věci, je-li k dispozici... Chladné počasí panující venku také přispěje svou troškou do mlýna...
Nevíte někdo jak je to tam s chlazením vzorků? Přivezl bych něco na košt, ale předpokládám, že to cestou zteplá..
Trochu nedorozumění, akce v sobotu se koná podle plánu.
Chlapi, jak je to vůbec s tou sobotou. Dneska jsem se doslechl z Podskalské, že ředitele školy dosud nikdo nepožádal o pronájem prostor.
Doma vařím rauch už dlouho, dávám 97% nakuřovaného sladu - Weyermann. Pro někoho je to už dost ale pokud se sype v domácích podmínkách méně než 80 tak to ten efekt nemá. Je potřeba to vařit infuzí,jinak se ta kouřovitost rozplyne v díle. V sobotu přivezu na ochutnání 17% Rauchbock. Nicméně ideální stupňovitost je 13°.
V sobotu si o tom budete moci popovídat v Podskalské :-)
No kdyby jste vedel o nakurovane psenici, mel bych o ni tez zajem:)
No, nedávno jsem prvně vařil tmavou nakuřovanou pšenici za účasti nakuřovaného sladu z Bamberka a musím říct, že je to fajnová záležitost. Jenom 30% rauchu mi přijde trošku málo, po pár týdnech ležení se navíc ztrácí, chce to tak 80% a to už (u pšenice) vyžaduje nakuřovaný pšeničný slad a ten je problém sehnat. Každopádně tomuto stylu velice fandím.
Vyhledávání
:-)