Komentáře
článku: Trochu vzpomínek na degustace v Českém pivním údolí
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Souhlasím s panem Dočkalem. Zdá se mi to jako dobrý nápad. A právě takto lze dodat na přehlídku i ojedinělou kategorii piva. Zpětná vazba (anonymní - pro vyšší objektivitu) je dle mne pro sládka cennější pro jeho další vývoj, než diplom.
Co se týče diplomů pro restaurační pivovary, tak také si myslím, že jejich význam někteří sládkové přeceňují (to píši jako marketér a obchodník). Úspěch restauračního pivovaru je skutečně závislý především na restauraci.
Koneckonců i ocenění ze soutěží pro průmyslové pivovary nejsou tím nejdůležitějším pro jejich úspěšnost.
O tom i o minipivovarnictví také něco málo vím. :-)
Co se týče diplomů pro restaurační pivovary, tak také si myslím, že jejich význam někteří sládkové přeceňují (to píši jako marketér a obchodník). Úspěch restauračního pivovaru je skutečně závislý především na restauraci.
Koneckonců i ocenění ze soutěží pro průmyslové pivovary nejsou tím nejdůležitějším pro jejich úspěšnost.
O tom i o minipivovarnictví také něco málo vím. :-)
Jak sam vite, degustacni soutez v USA, kuprikladu predminuly tyden skonceny GABF v Denveru hodnoti piva slovne. Po te co si degustatori napisou sva hodnoceni, diskutuji o tom, ktere vzorky poslou dal a ktere na to nemaji narok...take jedna moznost.
Jinak si myslim, ze degustacni soutez ma sve opodstatneni. Krom jineho se sejdou sladci, degustatori, laicka verejnost, ktetou to zajima.
Nejlepsi by podle me ale bylo, kdyby se zavedl degustacni pohar, celorocni soutez, kde by piva/pivovary ziskavaly body do dlohodobe tabulky. Neco na zpusob zebricku tenistu.
Kdysi to navhrl Franta Frantik, sefredaktor Kvasneho prumyslu, bohuzel se to neuchytilo. A to pritom zohlednoval pocet vzorku v dane degustacni soutezi, pocet degustatoru, kolik soutezi rocne pivovar obesle atd... Snad nedky v budoucnu se to poradi prosadit:)
Jinak si myslim, ze degustacni soutez ma sve opodstatneni. Krom jineho se sejdou sladci, degustatori, laicka verejnost, ktetou to zajima.
Nejlepsi by podle me ale bylo, kdyby se zavedl degustacni pohar, celorocni soutez, kde by piva/pivovary ziskavaly body do dlohodobe tabulky. Neco na zpusob zebricku tenistu.
Kdysi to navhrl Franta Frantik, sefredaktor Kvasneho prumyslu, bohuzel se to neuchytilo. A to pritom zohlednoval pocet vzorku v dane degustacni soutezi, pocet degustatoru, kolik soutezi rocne pivovar obesle atd... Snad nedky v budoucnu se to poradi prosadit:)
Vyhledávání
Blbý, co?