Komentáře
článku: Minipivovary – zkáza českého pivovarnictví?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
ono je to mozna i o penezich a vlastni praci. Minipivovar je dost "pracny" - tim nechci rict, ze lidi kolem varny v prumyslovem pivovaru se nudi:)
Ale myslim si, ze male pivovary jsou sanci pro absolventy Podskalske...
Ale myslim si, ze male pivovary jsou sanci pro absolventy Podskalske...
Vyhledávání
2.možná je to náročnější na čas a přímou zodpovědnost
3. dají přednost zaměstnání ve "fabrice"- vždy je rozdíl jestli děláte ve firmě o čtyřech lidech a nebo šedesáti a víc.
A k dané otázce- neexistuje pracovní obor, kde by škola sama o sobě vytvořila odborníka. Vždy je to i o praxi a dalším samostudiu. A je to taky o tom s kým můžu svoje nové poznatky porovnat- zkušenější kolega v práci, který mě zaučuje, kolegové u spolupracujicí konkurence, přítel na telefon, praktický učitel.
Osobně si myslím, že zkušený sládek s praxí na 400hl varně by potřeboval několik várek na 5hl varně než by se bez ostudy podepsal pod vytvořené pivo v minipivovaru. Ono vaření i další fáze výroby- kvašení dokvášení, práce s kvasinkami, je v mini trochu jiné než ve velkém pivovaru.